Ο Αρχηγός φέρεται να μην θέλει Αριστοτέλους στην Ελεγκτική... Το ερώτημα γιατί;

Ενώ το κεφάλαιο Φυλακών θα έπρεπε να τελειώσει και να πάμε στην επόμενη μέρα, και από εκεί και πέρα η εξέλιξη να βρίσκεται ενώπιον των Δικαστηρίων όπου θα προσφύγει η πλευρά της Διεύθυνσης, η υπουργός Δικαιοσύνης, δεν λέει να βάλει τέλος, αφού δεν προχωρεί με την απόσπαση της Άννας Αριστοτέλους και Αθηνάς Δημητρίου, παρά το αίτημα τόσο των ιδίων όσο και του Γενικού Ελεγκτή.

Και αυτό διότι, επειδή δεν βρίσκει μέχρι στιγμής μόνιμους αντικαταστάτες, αν και έπρεπε να ήταν έτοιμη, και από την άλλη ενδεχομένως να θέλει να κερδίσει χρόνο ώστε να διαφανεί αν πετυχαίνει το πείραμα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Αμμοχώστου που διορίστηκε ως αναπληρωτής Διευθυντής και εάν ο ίδιος αποδεχθεί να παραμείνει στη θέση μέχρι τον διορισμό της επόμενης Κυβέρνησης.

Αυτός είναι ο ένας λόγος που δεν προχωρεί με την απόσπαση της Διεύθυνσης, με την Στέφη Δράκου να δηλώνει πως περιμένει την επιστροφή της Άννας Αριστοτέλους στις 20 Ιανουαρίου, και από την άλλη, πληροφορίες αναφέρουν πως η απόσπαση τους στην Ελεγκτική Υπηρεσία ενδεχομένως να αποτελέσει πονοκέφαλο για το μέλλον, αφού η Υπηρεσία ελέγχει και την Αστυνομία. 

Ερωτηθείσα για τις πληροφορίες πως σε σύσκεψη που πραγματοποίησε η Στέφη Δράκου με τον Αρχηγό Αστυνομίας, κατά την οποία συζήτησαν για το θέμα του Διευθυντή αλλά και διάφορα ζητήματα στις Φυλακές, τέθηκαν προσκόμματα ως προς την μετακίνηση τους στην Ελεγκτική Υπηρεσία, η υπουργός απάντησε μόνο πως, «συσκέψεις  με τον Αρχηγό της Αστυνομίας έχω συχνά, τακτικά, όπως και με τη Διεύθυνση των Φυλακών και είχα και με την κα. Σαηλή (σ.σ ανώτερη λειτουργός Φυλακών), που είναι τώρα στο σωφρονιστικό ίδρυμα».

Οι δηλώσεις της κ. Δράκου έγιναν μετά τα εγκαίνια του νέου Αστυνομικού Σταθμού Δερύνειας, στα οποία βρισκόταν και ο Αρχηγός Αστυνομίας. Ωστόσο, όταν προσεγγίστηκε από δημοσιογράφους προκειμένου να τοποθετηθεί για τα θέματα επικαιρότητας, ο Στέλιος Παπαθεωδόρου, αρνήθηκε, συνεχίζοντας να κρατά αποστάσεις από τα διάφορα θέματα που προκύπτουν γύρω από την Αστυνομία, παραπέμποντας στον εκπρόσωπο Τύπου. Συνεπώς δεν υπάρχει η θέση του γύρω από τις εν λόγω πληροφορίες, τις οποίες απέφυγε να σχολιάσει η Στέφη Δράκου. 

Ωστόσο, αυτό που εγείρει ερωτήματα γύρω από τις πληροφορίες, πέραν του γιατί η υπουργός διαβουλεύεται με τον Αρχηγό το ζήτημα της απόσπασης της Διεύθυνσης, είναι για ποιο λόγο τίθεται ζήτημα για την μετακίνηση τους στην Ελεγκτική Υπηρεσία; Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί πως η Ελεγκτική Υπηρεσία διευκρίνισε πως σε περίπτωση απόσπασης τους, δεν θα έχουν οποιαδήποτε εμπλοκή στους ελέγχους Αστυνομίας και Υπουργείου Δικαιοσύνης. 

Δειτε Επισης

Η ομερτά για την απόφαση για Κατσουνωτό, τα συμπεράσματα και το δημόσιο συμφέρον
Εγκαινίασε την προεκλογική της ως «Che Elenara» η Θεοχάρους
Η εξάντληση της αυστηρότητας σε ένα 82χρονο παππού που δεν ήταν «γνωστός στις Αρχές»
Μετά τη μαραθώνια συνεδρία της περασμένης εβδομάδας, δεν συνέρχεται την Τσικνοπέμπτη η Ολομέλεια
Χάθηκαν στην συνεννόηση... Έδωσαν στη δημοσιότητα καταζητούμενο που τελικά είχε συλληφθεί
Κάτι πήγε πολύ λάθος το Σάββατο-Κατέστησε τον Βύρα ανίκητο η ηγεσία του ΔΗΣΥ
Στα... μαχαίρια Φαίδωνας και Κωστάκης-Έκοψαν με τον Δίπλαρο τη βασιλόπιττα
Η αστυνόμευση των Κεντρικών, η χαμένη ουσία στη βαβούρα και η υποκρισία
Από το ένταλμα εξπρές για Parody λογαριασμό, στην... δυστοκία για Ατταλίδου και την ομερτά
Μα πού χάθηκε ο Σύνδεσμος Αστυνομίας;