Ο Αρχηγός φέρεται να μην θέλει Αριστοτέλους στην Ελεγκτική... Το ερώτημα γιατί;

Ενώ το κεφάλαιο Φυλακών θα έπρεπε να τελειώσει και να πάμε στην επόμενη μέρα, και από εκεί και πέρα η εξέλιξη να βρίσκεται ενώπιον των Δικαστηρίων όπου θα προσφύγει η πλευρά της Διεύθυνσης, η υπουργός Δικαιοσύνης, δεν λέει να βάλει τέλος, αφού δεν προχωρεί με την απόσπαση της Άννας Αριστοτέλους και Αθηνάς Δημητρίου, παρά το αίτημα τόσο των ιδίων όσο και του Γενικού Ελεγκτή.

Και αυτό διότι, επειδή δεν βρίσκει μέχρι στιγμής μόνιμους αντικαταστάτες, αν και έπρεπε να ήταν έτοιμη, και από την άλλη ενδεχομένως να θέλει να κερδίσει χρόνο ώστε να διαφανεί αν πετυχαίνει το πείραμα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Αμμοχώστου που διορίστηκε ως αναπληρωτής Διευθυντής και εάν ο ίδιος αποδεχθεί να παραμείνει στη θέση μέχρι τον διορισμό της επόμενης Κυβέρνησης.

Αυτός είναι ο ένας λόγος που δεν προχωρεί με την απόσπαση της Διεύθυνσης, με την Στέφη Δράκου να δηλώνει πως περιμένει την επιστροφή της Άννας Αριστοτέλους στις 20 Ιανουαρίου, και από την άλλη, πληροφορίες αναφέρουν πως η απόσπαση τους στην Ελεγκτική Υπηρεσία ενδεχομένως να αποτελέσει πονοκέφαλο για το μέλλον, αφού η Υπηρεσία ελέγχει και την Αστυνομία. 

Ερωτηθείσα για τις πληροφορίες πως σε σύσκεψη που πραγματοποίησε η Στέφη Δράκου με τον Αρχηγό Αστυνομίας, κατά την οποία συζήτησαν για το θέμα του Διευθυντή αλλά και διάφορα ζητήματα στις Φυλακές, τέθηκαν προσκόμματα ως προς την μετακίνηση τους στην Ελεγκτική Υπηρεσία, η υπουργός απάντησε μόνο πως, «συσκέψεις  με τον Αρχηγό της Αστυνομίας έχω συχνά, τακτικά, όπως και με τη Διεύθυνση των Φυλακών και είχα και με την κα. Σαηλή (σ.σ ανώτερη λειτουργός Φυλακών), που είναι τώρα στο σωφρονιστικό ίδρυμα».

Οι δηλώσεις της κ. Δράκου έγιναν μετά τα εγκαίνια του νέου Αστυνομικού Σταθμού Δερύνειας, στα οποία βρισκόταν και ο Αρχηγός Αστυνομίας. Ωστόσο, όταν προσεγγίστηκε από δημοσιογράφους προκειμένου να τοποθετηθεί για τα θέματα επικαιρότητας, ο Στέλιος Παπαθεωδόρου, αρνήθηκε, συνεχίζοντας να κρατά αποστάσεις από τα διάφορα θέματα που προκύπτουν γύρω από την Αστυνομία, παραπέμποντας στον εκπρόσωπο Τύπου. Συνεπώς δεν υπάρχει η θέση του γύρω από τις εν λόγω πληροφορίες, τις οποίες απέφυγε να σχολιάσει η Στέφη Δράκου. 

Ωστόσο, αυτό που εγείρει ερωτήματα γύρω από τις πληροφορίες, πέραν του γιατί η υπουργός διαβουλεύεται με τον Αρχηγό το ζήτημα της απόσπασης της Διεύθυνσης, είναι για ποιο λόγο τίθεται ζήτημα για την μετακίνηση τους στην Ελεγκτική Υπηρεσία; Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί πως η Ελεγκτική Υπηρεσία διευκρίνισε πως σε περίπτωση απόσπασης τους, δεν θα έχουν οποιαδήποτε εμπλοκή στους ελέγχους Αστυνομίας και Υπουργείου Δικαιοσύνης. 

Δειτε Επισης

Δυσφορία στην ΕΔΕΚ-Στελέχη σπεύδουν να προκαταλάβουν αποφάσεις για υποψηφίους ενόψει εκλογών
Ένας κυρωτικός Νόμος, η ομιλία Γιακουμή και η αντίδραση των αντιομοσπονδιακών
Κοινοβουλευτικές Επιτροπές καταλήγουν σε... one (wo)man show
Τάσεις.... φυγής από αστυνομικούς-Παραιτήθηκαν πέντε μέλη, άλλοι δύο έλαβαν πρόωρη αφυπηρέτηση
Εκνευρισμός Δημητρίου για την απουσία Αρχηγού και Προκοπίου από Βουλή-Ο καβγάς με Θεμιστοκλέους
Γιόρτασαν μαζί την τεράστια ανατροπή Δούκα, Παπαδάκης και Ανδρουλάκης
Άλλαξε τακτική η Αστυνομία για Κεντρικές-Από την... άμεση ενημέρωση, στο νόμο της σιωπής
ΒΙΝΤΕΟ: Απάντησε γιατί έμεινε αξύριστος ο Πρόεδρος και στο πώς το βλέπει η Φιλίππα Καρσερά
Καταγγελία για διαρροή εγγράφων από Πειθαρχική Δίκη και ερωτήματα
Τα περί παύσης του Γενικού Ελεγκτή και το αυτογκόλ του Γενικού Εισαγγελέα