Δεν ικανοποιεί τη Λευκωσία η εισαγωγή υποκειμενικών απόψεων στις εκθέσεις ΟΗΕ

Εκείνο που δεν μας άρεσε καθόλου από τις δύο εκθέσεις του Γενικού Γραμματέα, μία για καλές του υπηρεσίες και μια για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, είναι η εισαγωγή υποκειμενικών απόψεων, πέραν των αντικειμενικών γεγονότων, δήλωσε την Παρασκευή ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, παραπέμποντας και σε ενδελεχή, όπως είπε, ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Υπουργείο για το θέμα.

Σε δηλώσεις στο περιθώριο εκδήλωσης στο ΥΠΕΞ, ο κ. Κασουλίδης μίλησε για υποκειμενικές απόψεις «που επιτρέπουν όχι στον Γενικό Γραμματέα, αλλά αυτούς που συμβουλεύουν τον Γενικό Γραμματέα, να μας βάζουν στην ίδια μοίρα όσον αφορά τη ρητορική μεταξύ των ιθυνόντων του ψευδοκράτους και της Άγκυρας».

«Τη θεωρώ απαράδεκτη (την προσέγγιση) και απαράδεκτο και τον λόγο για τον οποίο κρίνουν ότι υπάρχει χάσμα εξαιτίας της ρητορικής, όπως λένε, εκατέρωθεν», ανέφερε ο ΥΠΕΞ.

Ο κ. Κασουλίδης πρόσθεσε πως δεν έφτασε να στεγνώσει το μελάνι αυτής της έκθεσης και ήρθαν τα αποτελέσματα των τοπικών «εκλογών» στα κατεχόμενα και μίλησε ο κόσμος.

Και ο κόσμος, πρόσθεσε, δεν έδειξε με το αποτέλεσμα ότι συμφωνεί με την πολιτική των δύο κρατών και της διχοτόμησης της τ/κ ηγεσίας και της Άγκυρας, αλλά μάλλον επιθυμεί την προσέγγιση μεταξύ των δύο κοινοτήτων, με στόχο την ενοποίηση της Κύπρου και όχι τη διχοτόμησή της.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Την κατηγορία της πρόκλησης θανάτου εξ αμελείας αντιμετωπίζει ο 46χρονος για το θανατηφόρο στην Ορόκλινη
«Θεριακλής» τουρίστας άναψε τσιγάρο στην πίστα του αεροδρομίου Ηρακλείου και συνελήφθη
Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα παραστεί στην κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου
Μπαλάκι οι ευθύνες για το χάος των λαμπρατζιών-«Αποποίηση ευθυνών για πρόληψη και καταστολή της παραβατικότητας»
Έναρξη δημόσιας διαβούλευσης για προτεινόμενο σχέδιο Κανονισμών αξιολόγησης εκπαιδευτικών
BINTEO: Δυο συλλήψεις έπειτα από συμπλοκή αλλοδαπών στη Λάρνακα-«Έχουν ρημάξει την πόλη»
ΒΙΝΤΕΟ: Άγρια συμπλοκή στην παλιά Λευκωσία-Χειροπέδες σε 33χρονο για κατοχή μαχαιριού
Ιερέας σε χωρίο της Λευκωσίας τσακώθηκε με τον ψάλτη, τα βρόντηξε και έφυγε αφήνοντας τη λειτουργία στη μέση
Έβαλε τέλος στα σενάρια για «προεδρικές» ο Ουστέλ-Ανακοίνωσε ότι στηρίζει Τατάρ
Η Πρεσβεία της Αγίας Έδρας στην Κύπρο ανοίγει βιβλίο συλλυπητηρίων για τον Πάπα