Δίκτυο εμπόρων ανθρώπινων οργάνων εξάθρωσε η Αστυνομία του Πακιστάν

Η πακιστανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι εξάρθρωσε ένα δίκτυο εμπόρων ανθρωπίνων οργάνων, βρίσκοντας τα ίχνη ενός 14χρονου αγοριού που είχε εξαφανιστεί για αρκετές εβδομάδες και τον είχαν αφήσει ετοιμοθάνατο μετά την αφαίρεση ενός νεφρού του.

Οι διακινητές δελέαζαν τα νεαρά και ευάλωτα θύματά τους υποσχόμενοι προσοδοφόρες θέσεις εργασίας, προτού αφαιρέσουν ορισμένα όργανα -κυρίως νεφρά- τα οποία πουλούσαν σε τιμές που έφθαναν έως και τις 900.000 ρουπίες (3.600 ευρώ).

«Μόνο όταν εντοπίσαμε τα ίχνη του, ανακαλύψαμε ότι μια επιχείρηση εμπορίας οργάνων βρισκόταν πίσω από την εξαφάνιση του αγοριού», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ρεχάν Ανζούμ, εκπρόσωπος της αστυνομίας, στην αστυνομία της κεντροανατολικής επαρχίας Παντζάμπ.

«Το αγόρι μας είπε ότι όταν ξύπνησε ένας Άραβας βρισκόταν σε ένα φορείο δίπλα του, οπότε πιστεύουμε ότι οι περισσότεροι πελάτες ήταν αλλοδαποί», τόνισε ο Ανζούμ, προσθέτοντας ότι έξι άτομα έχουν συλληφθεί.

Τα θύματα μεταφέρονταν σε ένα μυστικό εργαστήριο μεταμόσχευσης οργάνων στο Ραβαλπίντι, κοντά στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ.

Αυτού του είδους τα μυστικά εργαστήρια στο Πακιστάν στις περισσότερες περιπτώσεις δεν διαθέτουν τον ιατρικό εξοπλισμό ή την τεχνογνωσία που απαιτείται για μια μεταμόσχευση και ασθενείς έχουν πεθάνει εκεί από επιπλοκές στο παρελθόν.

«Είμαι ευγνώμων που η αστυνομία τον βρήκε εγκαίρως», είπε ο πατέρας του αγοριού στο Γαλλικό Πρακτορείο στη Λαχόρη, πρωτεύουσα της Παντζάμπ, όπου είχε εξαφανιστεί.

Η αστυνομία ανέφερε ότι δεν έχει εντοπίσει ακόμη τους γιατρούς που ενεπλάκησαν στην εγχείρηση.

Το Πακιστάν απαγόρευσε την εμπορία ανθρώπινων οργάνων το 2010, η οποία επισύρει μέγιστη ποινή κάθειρξης 10 ετών.

Πηγή: ΑΠΕ

 

 

Δειτε Επισης

Τουλάχιστον 27 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα
Στο αρχείο έβαλε η κυβέρνηση Τραμπ δίωξη κατά γιατρού που κατέστρεφε εμβόλια για την Covid
Η χαλαρή αντίδραση των αγορών ενθαρρύνει τον Τραμπ να εκτοξεύει νέες απειλές κατά ΕΕ και τρίτων χωρών
Φρικτός θάνατος για 17χρονο στην Ιταλία-Θάφτηκε στην άμμο και πέθανε από ασφυξία
Ο στρατός του Σουδάν απώθησε έφοδο των παραστρατιωτικών σε πολιτεία του Νταρφούρ
Αποδοκιμάζει ο Μακρόν τους δασμούς Τραμπ κατά της ΕΕ-«Η Κομισιόν να υπερασπιστεί τα ευρωπαϊκά συμφέροντα»
Σε κίνδυνο οι συνομιλίες για εκεχειρία Ισραήλ και Χαμάς-Aλληλοκατηγορούνται ότι εμποδίζουν την επίτευξη συμφωνίας
Aνακοίνωσε δασμούς 30% σε Ευρωπαϊκή Ένωση και Μεξικό από την 1η Αυγούστου ο Τραμπ
Όλο το πόρισμα για την τραγωδία της Air India-Μυστήριο γιατί κόπηκε η ροή καυσίμου στους κινητήρες
Νύφες ετών έξι... Κορίτσια αναγκάζονται να παντρευτούν πριν πάνε σχολείο στην Υεμένη-Η τραγική ιστορία της Γκάντα