Στην αντεπίθεση ο ΔΗΣΥ-«Οργανωμένη επίθεση λάσπης για να μην απαντήσουν»

Στην αντεπίθεση πέρασε ο ΔΗΣΥ μετά τις καταγγελίες εναντίον του Αβέρωφ Νεοφύτου από το κίνημα «Ενεργοί Πολίτες-Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών». Αναφέρει πως η χορηγία δόθηκε και όσα υποστηρίζουν σήμερα τόσο οι ίδιοι, όσο και τα άλλα μέλη της κοινοπραξίας που υποστηρίζει τον κ. Χριστοδουλίδη «δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια οργανωμένη επίθεση λάσπης, προκειμένου να αποφύγουν να απαντήσουν» στα ερωτήματα που τους θέτουν αναφορικά με τη διοχέτευση της δικής τους χορηγίας.

 Το κόμμα «Ενεργοί Πολίτες-Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών», δικαιούνταν μέρος της κρατικής χορηγίας, λόγω του ποσοστού πέραν του 3% που εξασφάλισαν στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές. Αυτή η χορηγία δόθηκε μέσω συμπληρωματικού προϋπολογισμού, που ψηφίστηκε ομόφωνα από τη Βουλή των Αντιπροσώπων εδώ και πάρα πολλούς μήνες, αναφέρει η ανακοίνωση του ΔΗΣΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καταγγέλλουν Αβέρωφ οι Κυνηγοί-Μιλούν για ομηρία και μυστικές συναντήσεις

Προσθέτει ότι τα όσα απαράδεκτα υποστηρίζει σήμερα τόσο το κόμμα αυτό όσο και τα λοιπά μέλη της κοινοπραξίας που στηρίζει τον κ. Χριστοδουλίδη, δεν είναι τίποτα άλλο  παρά μια οργανωμένη επίθεση λάσπης προκειμένου να αποφεύγουν να απαντήσουν, τόσο αυτά όσο και ο ίδιος ο υποψήφιος, σε τρία βασικά ερωτήματα:

 1. Τι θα κάνουν τα με  τα χρήματα που τους δόθηκαν για τις προεδρικές εκλογές και τα χρησιμοποιούν για άλλους σκοπούς; 

 2. Τι θα κάνουν με τα χρήματα που έπρεπε να επιστρέψουν μετά τις Βουλευτικές του 2021;

 3. Από που τελικά χρηματοδοτείται η πολυδάπανη εκστρατεία του κ. Χριστοδουλίδη; 

«Αναζητούνται πολύ σοβαρές απαντήσεις που δεν συγκαλύπτονται από καμία συκοφαντία και καμία λάσπη που επιχειρούν και πάλι να ρίξουν», τόνισε ο ΔΗΣΥ.

Σημειώνεται ότι, οι Κυνηγοί κατήγγειλαν πως «τρίτο πρόσωπο εκ μέρους του υποψηφίου Αβέρωφ Νεοφύτου, έθεσε ως όρο την αυτόνομη κάθοδο στις προεδρικές εκλογές εκ μέρους του κινήματος, για να μεσολαβήσει, έτσι ώστε να λάβουμε την κρατική χορηγία που εξ άλλου δικαιούμασταν», ενώ υποστήριξαν πως «με παρέμβαση του κ. Νεοφύτου προς το Υπουργικό Συμβούλιο το κίνημα έλαβε ένα μηδαμινό ποσό σε σχέση με αυτό που δικαιούμασταν για να τεθούμε ενδεχομένως σε ομηρία  μέχρι την τελική μας απόφαση». Υπό το φως των καταγγελιών, τα τρία κοινοβουλευτικά κόμματα που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα Νίκου Χριστοδουλίδη, ζήτησαν διερεύνηση και πειστικές εξηγήσεις.

Παρέμβαση για το θέμα έκανε μέσω Twitter ο πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του ΔΗΣΥ, Κρις Τριανταφυλλίδης. «Θυμήθηκαν να συνδέσουν τον Αβ.Νεοφυτου με τη κρατική χορηγία για να δικαιολογήσουν ενδεχόμενα ατοπήματα/παρανομίες της δίκης τους πλευράς. Όταν συνδέεις κάποιον με το παράγοντα χρήμα οφείλεις να είσαι συγκεκριμένος Όνομα Τόπο Χρόνο. Διαφορετικά είναι φτηνή καταδικαστέα  συκοφαντία», τόνισε ο γνωστός νομικός στην ανάρτησή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παρέμβαση Τριανταφυλλίδη για καταγγελίες κατά Αβέρωφ για χορηγίες-«Φτηνή συκοφαντία»

 

Δειτε Επισης

Συμμετοχή Ραουνά στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων ΕΕ και συνάντηση για Τρίο Προεδρίας
Στο Λουξεμβούργο η Μαρία Παναγιώτου για το Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας ΕΕ
Στην εποχή των προσωπικών ψήφων-Η δημοφιλία υποψηφίων και οι αποκλίσεις μεταξύ εκλογών
Σε εγρήγορση η Λευκωσία μετά τις δηλώσεις Νασράλα-Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας
Βρετανική Κυβέρνηση: Δεν έχουν φιλοξενήσει προσωπικό ή αεροσκάφη του Ισραήλ oι Βρετανικές Βάσεις
Στo Λουξεμβούργο για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων ΕΕ ο Κόμπος
Χωρίς ουσιαστικά προβλήματα η έναρξη λειτουργίας του ΕΟΑ Πάφου-Σύσκεψη υπό τον Ιωάννου στην Πάφο
Ευχαριστίες Κόμπου προς Μπορέλ για στήριξη και αλληλεγγύη προς την Κύπρο μετά τις απειλές Χεζμπολάχ
Σταθερός υποστηρικτής ακεραιότητας και οικουμενικότητας της UNCLOS η Κύπρος
Στις μακρινές Βρυξέλλες ο οικείος Φειδίας μαθαίνει την Ευρώπη με παρέα