Καθοριστική συνάντηση Koύσιου με κοινωνικούς εταίρους για την ΑΤΑ

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Κυριάκος Κούσιος συναντάται σήμερα με τους κοινωνικούς εταίρους (συνδικαλιστικές και εργοδοτικές οργανώσεις) σε μια νέα, καθοριστική, συνάντηση για την επίτευξη συμφωνίας στο θέμα της καταβολής της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ).  

Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις 10:00 στο Υπουργείο Εργασίας με τις προσδοκίες για θετική κατάληξη να είναι μειωμένες. Ο ίδιος κ. Κούσιος έχει εκφράσει απαισιοδοξία για το ενδεχόμενο επίτευξης συμφωνίας.

Στο μεταξύ οι συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν προγραμματίσει νέα πανσυνδικαλιστική συνάντηση στις 15:00 στα γραφεία της ΠΕΟ, προκειμένου να πάρουν αποφάσεις για τα επόμενα βήματα.

Μετά την προηγούμενη πανσυνδικαλιστική στις 5 Δεκεμβρίου οι συντεχνίες είχαν προειδοποιήσει πως αναμένουν θετική κατάληξη στο όλο θέμα, προσθέτοντας πως «θα λάβουν οριστικές αποφάσεις για λήψη καθολικών μέτρων αντίδρασης, για τα οποία την αποκλειστική ευθύνη θα φέρουν όσοι με παρελκυστικές μεθοδεύσεις προσπαθούν να πλήξουν τον ζωτικό για τους εργαζόμενους αλλά και την οικονομία του τόπου θεσμό της ΑΤΑ».

Υπενθυμίζεται ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις διεκδικούν πλήρη επαναφορά της ΑΤΑ, στο 100%, από το 50% που είναι σήμερα, ενώ φαίνεται να αποδέχονται και πρόταση για σταδιακή επαναφορά. Από την πλευρά τους, οι εργοδοτικές οργανώσεις ζητούν την κατάργηση του θεσμού.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Οι τρεις ενέργειες της Κυβέρνησης για αντιμετώπιση και πρόληψη του καρκίνου
Μετά την επίθεση, πάνε σε δίωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας
Παρά την ταλαιπωρία, έφτασαν στην Κύπρο 229 Αυστραλοί από τη Βηρυτό
Πολίτης επιτέθηκε σε γιατρό και νοσηλευτές στο ΤΑΕΠ του Νοσοκομείου Λευκωσίας
Επαναπατρίστηκαν 6 από 11 Έλληνες που απομακρύνθηκαν από Βηρυτό μέσω Λάρνακας
Στο Λιμάνι Λεμεσού ξανά το αμερικανικό πολεμικό σκάφος USS–WASP
Επιχείρηση απομάκρυνσης πέραν των 500 Αυστραλών από τον Λίβανο δια μέσου της Κύπρου
Δεν λέει να φθινοπωριάσει-Σταθερά στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Έφτασαν ακόμη 38 Κύπριοι από τη Βυρητό-Καλύφθηκε από τη ΚΔ το κόστος μετάβασης
Στα μαχαίρια και πάλι συντεχνίες και ΟΚΥπΥ-Κρίση χωρίς τέλος η υπογραφή της συλλογικής σύμβασης