Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες στο Τατόι για την κηδεία του βασιλιά Κωνσταντίνου (pics)

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στο Τατόι για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, τη Δευτέρα.

Εργάτες με μπουλντόζες έχουν πιάσει δουλειά στον περιβάλλοντα χώρο των βασιλικών ταφών στο Τατόι, για να διαμορφώσουν τον προαύλιο χώρο του Ναού της Αναστάσεως.

Ο τέως βασιλιάς, μετά την εξόδιο ακολουθία που θα ψαλεί στη Μητρόπολη Αθηνών, θα ταφεί δίπλα στους γονείς του, στον πατέρα του, Παύλο, και στη μητέρα του, Φρειδερίκη, η οποία ετάφη στο Τατόι το 1981, όπως ήταν και η προσωπική του επιθυμία.

Το Associated Press σήκωσε drone πάνω από το Τατόι και κατέγραψε το σημείο που θα πραγματοποιηθεί η ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Σοφία, Ειρήνη και Νίνα Φλορ στο Τατόι

 

Από νωρίς το πρωί στο Τατόι, στα άλλοτε βασιλικά κτήματα, βρέθηκαν μέλη της οικογένειας του Κωνσταντίνου, προκειμένου να δουν από κοντά τις προετοιμασίες στους βασιλικούς τάφους.

Η σύζυγος του εκλιπόντος, Άννα-Μαρία, ο γιος του Νικόλαος με τη σύζυγό του Τατιάνα Μπλάτνικ, ο μικρότερος γιος του, Φίλιππος, καθώς και η βασιλομήτωρ της Ισπανίας Σοφία έφτασαν στο Τατόι, συνοδεία αστυνομικής δύναμης, προκειμένου να επιθεωρήσουν ανενόχλητοι τον χώρο.

 

Στο Τατόι βρέθηκε αργότερα και η δεύτερη αδελφή του Κωνσταντίνου, Ειρήνη, αλλά και η Νίνα Φλορ, σύζυγος του μικρότερου γιου, Φιλίππου.

Ο φωτογράφος του INTIME Γιάννης Λιάκος απαθανάτισε στιγμιότυπα, με τη βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας να επιθεωρεί τις εργασίες στους βασιλικούς τάφους.

Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες στο Τατόι για την κηδεία του Κωνσταντίνου

Aπό χθες, οι εργασίες στο Τατόι για την ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου είναι πυρετώδεις. Νωρίτερα, το iefimerida.gr βρέθηκε στο Τατόι και εξασφάλισε αποκλειστικές φωτογραφίες από τις προετοιμασίες.

Πρωταρχικός στόχος είναι να απομακρυνθούν οι καμένοι κορμοί των δέντρων από τον περίβολο της εκκλησίας και να καθαριστεί ο ευρύτερος χώρος, ενόψει της ταφής και της έλευσης μελών βασιλικών οικογενειών απ' όλη την Ευρώπη, καθώς τα σημάδια της εγκατάλειψης είναι εμφανή. Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει από χθες, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.

Όπως φαίνεται και στις αποκλειστικές εικόνες που εξασφάλισε το iefimerida.gr, έχουν ήδη προχωρήσει οι εργασίες καλλωπισμού της περιοχής γύρω από τους βασιλικούς τάφους.

Παράλληλα, απομακρύνονται και καμένοι κορμοί δέντρων, καθώς το καλοκαίρι του 2021 η φωτιά που χτύπησε την Αττική προκάλεσε καταστροφές και στο Τατόι, και αυτές είναι εμφανείς καθ' όλη τη διαδρομή προς τα πρώην βασιλικά ανάκτορα, αλλά και σε κάποια σημεία μέσα σε αυτά.

Πηγή: iefimerida.gr

Δειτε Επισης

Κατέρριψαν πύραυλο των Χούθι οι ΗΠΑ-Στόχος πλοίο με τέσσερις Έλληνες
Με ποινή έως και 10 χρόνια αντιμέτωπος ο Φλώρος για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»-Μπήκαν πουλιά στον κινητήρα
Δεν θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές οι Σπαρτιάτες-Μπλόκο από τον Άρειο Πάγο
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος για την επίθεση στον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Λυγγερίδη-Από ποιον δόθηκε η εντολή
Άρση ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου αποφάσισε η Βουλή
Εικόνες απείρου κάλλους στην Ελληνική Βουλή-Έπεσαν γροθιές ανάμεσα σε πρώην και νυν Βουλευτή
ΒΙΝΤΕΟ: Απόκοσμες εικόνες στην Ελλάδα, λόγω της σκόνης-«Σαν σκηνικό από τον Άρη»