Αποφασίζει το Υπουργικό για το αρνητικό PCR για τους ταξιδιώτες από Κίνα

Πρόταση με τέσσερα νέα μέτρα θα παρουσιάσει κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου σήμερα το Υπουργείο Υγείας, με σκοπό την ανάσχεση της εξάπλωσης νέων παραλλαγών της μετάλλαξης Όμικρον της COVID-19 από την Κίνα και άλλες χώρες του εξωτερικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Με αρνητικό PCR στην Κύπρο οι ταξιδιώτες από Κίνα-Στο Υπουργικό οι αποφάσεις

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, μετά από σύσκεψη που είχε με μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής (ΣΕΕ) στο Υπουργείο, χθες, τα μέτρα προτείνονται έπειτα από εξέταση και των σχετικών συστάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, που δείχνουν αύξηση στα κρούσματα του ιού στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, η πρόταση του Υπουργείου περιλαμβάνει ως μέτρα την επίδειξη αρνητικής εξέτασης PCR 48 ωρών από όλους τους ταξιδιώτες που ταξιδεύουν από την Κίνα στην Κύπρο, τη σύσταση τήρησης μάσκας και αυστηρή τήρηση μέτρων υγιεινής σε όλες τις πτήσεις προς την Κύπρο και σε όλους τους κλειστούς χώρους, τυχαίους δειγματοληπτικούς ελέγχους στα αεροδρόμια, σε ταξιδιώτες που ταξιδεύουν στην Κύπρο, και εξέταση λυμάτων αεροπλάνων και αεροδρομίων.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την επιδημιολογική κατάσταση στην Κύπρο σήμερα, ο κ. Χατζηπαντέλα ανέφερε ότι υπήρξε κάποια αύξηση στα κρούσματα της COVID-19, η οποία παρακολουθείται. «Δεν υπάρχει εφησυχασμός, περάσαμε πολύ πιο δύσκολα, δεν είναι ώρα για πανικό και αν πρέπει να πάρουμε επιπρόσθετα μέτρα, θα τα πάρουμε άμεσα», ανέφερε.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις διευθετήσεις για τη διεξαγωγή των εκλογών, είπε ότι σκοπός είναι να δοθεί η ευκαιρία σε όλο τον κόσμο να ψηφίσει. «Το δικαίωμα στην ψήφο είναι ιερό, άρα θα δοθούν κάποιες χαλαρώσεις, εάν το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, δηλαδή αν δεν έχουμε κάποια έξαρση του ιού», σημείωσε, προσθέτοντας ότι θα έχουν την ευκαιρία να ψηφίσουν και όσοι είναι θετικοί στον ιό.

«Θα δοθεί η ευκαιρία στον κόσμο να ψηφίσει, ακόμα και αν είναι θετικός στον ιό, σε συγκεκριμένες ώρες, νοουμένου ότι θα τηρούνται συγκεκριμένα αυστηρά πρωτόκολλα», εξήγησε ο Υπουργός. Ανέφερε ότι ως προς τη συμμετοχή του κοινού στις εκλογές, έχουν ληφθεί κάποιες αποφάσεις, όμως θα οριστικοποιηθούν το επόμενο διάστημα, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα αλλάζουν συνεχώς, όπως είπε.

Δειτε Επισης

Υπ. Οικονομικών: Καίριας σημασίας ένα λειτουργικό πλαίσιο εκποιήσεων
Εξαγωγές χαλλουμιού στην Αυστραλία χωρίς δασμούς ζήτησε o Υπ. Γεωργίας
Κρούουν τον κώδωνα για το κάπνισμα-«Έως το 2025 θα έχουν πεθάνει 100 εκατ. άνθρωποι»
Κοινός στόχος η αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας συμφώνησαν Κανάρη και Δημητρίου
Kαλεί την Ένωση Ακτοπλοϊκών να συμμορφωθεί με τη νομοθεσία ο Δήμος Παραλιμνίου
Ευαγγέλου: Σχεδιάζεται Εθνική Στρατηγική για την Αναπηρία
Μιχαηλίδου: Προτεραιότητα η ενδυνάμωση της Ανώτερης εκπαίδευσης
Ετοιμάζεται Νομοσχέδιο για τη μη διακοπή του επιδόματος αναπηρίας σε δικαιούχους επικαρπίας
Απόψεις για προοπτικές οικονομίας αντάλλαξαν Κεραυνός και Χριστοφόρου
ΒΙΝΤΕΟ: Να συμβάλει στην προσπάθεια πράσινης μετάβασης θέλει το ΥΠΑΜ