ΒΙΝΤΕΟ: Σάλος με ομοφοβικό οχετό από Υπαξιωματικό της Εθνικής Φρουράς

Σάλος με ομοφοβικό παραλήρημα αξιωματικού της Εθνικής Φρουράς, ο οποίος ανάρτησε βίντεο στο Tik Tok, στο οποίο βρίζει χυδαία άλλο πρόσωπο, κάτι το οποίο προκάλεσε την έντονη αντίδραση της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ, η οποία προχώρησε σε καταγγελίες. 

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Accept-LGBTI Cyprus για το εν λόγω βίντεο έχουν γίνει καταγγελίες στο Υπουργείο Άμυνας, ενώ παράλληλα καλούν το αρμόδιο Υπουργείο, την Αστυνομία αλλά και την Επίτροπο Διοικήσεως να προβούν σε διερεύνηση του πιο κάτω βίντεο.

Aυτούσια η ανακοίνωση

Απίστευτο βίντεο όπου υπαξιωματικός της Εθνικής Φρουράς προβαίνει σε οχετό ακραίου μίσους και εξευτελισμού της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, και φτάνει στα όρια του να αναφέρει ότι αν είχε gay γιο θα τον πυροβολούσε χθες! Ο εν λόγω λειτουργός του στρατού έχει σωρεία ομοφοβικών βίντεο αναρτημένα στον λογαριασμό του στο tiktok.

Η οργάνωση μας θέλει να καταστήσει σαφές ότι τέτοια βίντεο δεν είναι ανεκτά σε μια ευρωπαϊκή χώρα του 2023!

Ήδη κάποια μέλη μας προέβησαν σε καταγγελίες στο Υπουργείο Άμυνας. Καλούμε την Αστυνομία Κύπρου και το Υπουργειο Άμυνας καθώς και την Επίτροπο Διοικήσεως να ενεργήσουν αναλόγως, ούτως ώστε να δοθεί το μήνυμα της μηδενικής ανοχής για τέτοιες ακραίες δημόσιες συμπεριφορές που πληγώνουν και στιγματίζουν ανεπανόρθωτα τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

Το βίντεο αυτό αποτελεί τραντακτή απόδειξη της ανάγκης που υπάρχει για μια πιο αποτελεσματική νομοθεσία για τη ρητορική μίσους αλλά και για ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση της κοινωνίας στα ΛΟΑΤΚΙ θέματα, μέσω της Παιδείας.

Ως οργάνωση είμαστε δίπλα στη κοινότητα μας και θα παραμείνουμε πρωτοστάτες στη προάσπιση των δικαιωμάτων μας!

Το προηγούμενο ποστ αφαιρέθηκε από το Ινσταγκραμ γιατί παραβίαζε τους κανόνες της πλατφόρμας. Πόσο χυδαίο είναι αυτό; Ένα ποστ που εμείς αναρτήσαμε για να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου, θεωρήθηκε ακατάλληλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λευκωσία ο 39χρονος Κωνσταντίνος Αθανασίου
Νέα σύλληψη για την απόπειρα εμπρησμού στη Λάρνακα
Παράνομο κρίθηκε το διάταγμα κατακράτησης τεκμηρίων από οικία δεσμοφύλακα-Απορρίφθηκαν οι θέσεις της Εισαγγελίας με... παρατηρήσεις
Ελεύθεροι δύο από τους συλληφθέντες για τη συμπλοκή στη Λάρνακα, παραμένει υπό κράτηση ο τρίτος
Ποινικό αδίκημα η άσκοπη χρήση λάστιχου, αύξηση του ύψους των εξωδίκων-Ψηφίστηκε νόμος από τη Βουλή
Τοποθέτηση Σαββίδη για κατάθεση νομοσχεδίων διαχωρισμού εξουσιών-«Ο ρόλος μου περιορίζεται στην νομική πτυχή»
Επιτήδειοι επιχειρούν να αποσπάσουν χρήματα από πολίτες για δήθεν χορηγία
Έπεσε ο πέλεκυς στην υπόθεση ανθρωποκτονίας του Δωρόθεου στα Λατσιά-«Επώδυνος θάνατος, υπέδειξαν αναλγησία»
Καταπέλτης το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής-Εισηγείται ποινικά αδικήματα για τρείς και πειθαρχικά σε πέντε
Περιπολία των Φοινικούδων από μέλη της αντιοχλαγωγικής ανακοίνωσε ο Πρόεδρος