A. Αναστασιάδη: Το όραμά μου «κανένας φοιτητής χωρίς πτυχίο», έγινε πραγματικότητα

Ο Ανεξάρτητος Φορέας Κοινωνικής Στήριξης από το 2015 μέχρι σήμερα στήριξε φοιτητές με ποσό πέραν των €3,6 εκατομμυρίων ευρώ, δήλωσε απόψε η Άντρη Αναστασιάδη, τονίζοντας πως καθώς αποχωρεί από την ιδιότητα της Πρώτης Κυρίας το όραμά της «κανένας φοιτητής χωρίς πτυχίο, έγινε πραγματικότητα».

Σε χαιρετισμό της στο φιλανθρωπικό δείπνο του Ανεξάρτητου Φορέα Κοινωνικής Στήριξης στο Προεδρικό Μέγαρο, η κ. Αναστασιάδη είπε πως ο Φορέας από την ίδρυσή του το 2015 μέχρι σήμερα, συγκεντρώθηκε και διατέθηκε το συνολικό ποσό των €3.631.000 σε 3100 φοιτητές, οι οποίοι μπόρεσαν να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και ως εκ τούτου, να φτάσουν πιο κοντά στο όνειρό τους.

Όπως είπε, ο Ανεξάρτητος Φορέας Κοινωνικής Στήριξης «υπήρξε το δικό μου όραμα προσφοράς, στο πιο πολύτιμο κομμάτι της κοινωνίας μας, τους νέους μας, το μέλλον του τόπου μας, τους αυριανούς ηγέτες, τα στελέχη της προόδου και της ανάπτυξης της Κύπρου μας».

«Ένα όραμα του οποίου, πρώτιστη επιδίωξή μου, ήταν να έχει συνέχεια και διάρκεια και να μην τελειώνει με τη λήξη της θητείας του Προέδρου Αναστασιάδη», είπε και πρόσθεσε: «Φεύγοντας το όραμά μου κανένας φοιτητής χωρίς πτυχίο έγινε πραγματικότητα».

Η Πρώτη Κυρία είπε ακόμη πως αν κάτι την χαροποιεί ιδιαίτερα, «είναι πως η επιτυχία της θεσμοθέτησης του φορέα, μας επιτρέπει να κληροδοτήσουμε την προσφορά που καταγράψαμε με τους συνεργάτες μου, στην εκάστοτε πρώτη κυρία, με την ευχή ο Ανεξάρτητος Φορέας Κοινωνικής Στήριξης να αγκαλιαστεί με την ίδια αγάπη και θέρμη».

Όπως είπε, μέσα από τη λειτουργία του Φορέα, μας δόθηκε η ευκαιρία να επιλύσουμε και άλλα προβλήματα με τα οποία βρίσκονταν αντιμέτωποι οι νέοι μας.

Η Πρώτη Κυρία ευχαρίστησε τους ανθρώπους που πλαισιώνουν τη λειτουργία του Φορέα, τους Γενικούς Διευθυντές των Υπουργείων Εργασίας, Παιδείας και Υγείας που συναποτελούν με τη Γενική Λογίστρια την Επιτροπή του Φορέα, της οποίας προεδρεύει η εκάστοτε Πρώτη Κυρία.

Ευχαρίστησε ακόμη όλους όσοι στάθηκαν διαχρονικά στο πλευρό του Φορέα, ενισχύοντας με τη μικρή ή μεγάλη οικονομική τους στήριξη την προσπάθειά.

Αναφέρθηκε ιδιαιτέρως, στον τέως Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο του οποίου η οικονομική στήριξη στα πρώτα βήματα του φορέα υπήρξε καθοριστική για την επιτυχή πορεία του.

Θερμές ευχαριστίες εξέφρασε και «στους διαχρονικά σταθερούς υποστηρικτές του Φορέα», τον ΟΠΑΠ Κύπρου και στους Κύπριους καταξιωμένους καλλιτέχνες Άννα Βίσση και Κωνσταντίνο Χριστοφόρου, οι πλαισίωσαν καλλιτεχνικά την εκδήλωσή αφιλοκερδώς.

 

 

Οργανωτής: Ανεξάρτητος Φορέας Κοινωνικής Στήριξης

Υπερήφανος Υποστηρικτής: ΟΠΑΠ Κύπρου

Χορηγός Hospitality: Catercom Catering

Συντονιστής: IMH

Χορηγοί Επικοινωνίας: Περιοδικό IN Business, ΡΕΠΟΡΤΕΡ, Super FM

Εταιρείες που έχουν συμβάλει: Bank of Cyprus, ECOMMBX, Charalambides Christis LTD, Phanos N. Epiphaniou Public Ltd, Vassos Eliades Ltd, C.A. Papaellinas Group, KPMG, Char. Pilakoutas Group, Metaquotes, Windsor Brokers, Columbia Beach Resort, MHV, MC Digital Media Group, Altamira Real Estate, RCB Bank, Gnora Communication Consultants, Trust Insurance Cyprus, NETinfo, Logicom Group, NCR Cyprus, Cyproman Services Ltd (CPM), Polakis Sarris + CO LLC

Δειτε Επισης

Διαβεβαιώνει ο Δήμος Ανατολικής Πάφου πως θα εφαρμόσει τους νόμους για διαφημιστικές πινακίδες
Προς αυστηροποιήση των ποινών για το χαλλούμι οδεύει το Υπουργείο Γεωργίας-Ανησυχία για τα κατεχόμενα
Παρουσιάζεται την Πέμπτη η εθνική στρατηγική για την ανάπτυξη πρωτογενούς τομέα
Κακοδιαχείριση τ/κ υποστατικών στο Μακένζι-Εξετάζεται το ζήτημα από την Επ. Προσφύγων
Απαντά σε ΠΑΣΥΚΙ για Νεφρολογική Κλινική ο ΟΚΥπΥ-«Καμία ακύρωση ραντεβού»
Συντάξιμη η άδεια χωρίς αποδοχές λόγω εγκυμοσύνης αποφάνθηκε η Επ. Διοικήσεως
Πρόθυμη για διαπραγματεύσεις με εργαζόμενους η Larnaca Public Transport
Κηδεύτηκε 61 χρόνια μετά τη δολοφονία του ο ήρωας Κώστας Βιολάρης-«Τραγική μαρτυρία της ιστορίας μας»
Ακύρωσαν ραντεβού νεφρολογικών ασθενών χωρίς την συγκατάθεση των ιατρών στο ΓΝ Αμμοχώστου
«Απόλυτα ασφαλείς» αισθάνονται οι τουρίστες στην Κύπρο αναφέρει δημοσίευμα της Daily Telegraph