Το νέο όνομα του Κάρολου και ο ρόλος της Καμίλας μετά τη στέψη του

Ο γιος της βασίλισσας Ελισάβετ, Κάρολος, θα κυβερνήσει με το όνομα Βασιλιάς Κάρολος Γ', όπως μεταδίδουν τα βρετανικά ΜΜΕ. Λίγη ώρα νωρίτερα ο Κάρολος είχε προχωρήσει στην πρώτη δήλωση ως Βασιλιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Από εκεί και πέρα, ως προς τα καθήκοντα της Δούκισσας της Κορνουάλης φαίνονται πως εγείρονται πολλά ερωτήματα, πολλά εκ των οποίων είναι και συνταγματικά.

Αρχικά, με τον τίτλο της «της Βασιλικής Συζύγου» που αυτομάτως φαίνεται πως θα πάρει η Καμίλα, προωθείται η ισότητα ανάμεσα σε βασιλιάδες και βασίλισσες. Όπως είδαμε με τον πρίγκιπα Φίλιππο, η σύζυγος ενός βασιλιά μπορεί να γίνει «Βασιλική Σύζυγος», αλλά το αντίστροφο δεν συμβαίνει.

Ο Φίλιππος έγινε πρίγκιπας το 1957 , πέντε χρόνια αφότου η σύζυγός του έγινε βασίλισσα. ενώ ο Αλβέρτος έγινε "Πριγκιπικός Σύζυγος" το 1857 , 17 χρόνια μετά τον γάμο του με τη βασίλισσα Βικτώρια.

Μόλις η Καμίλα γίνει "Βασιλική Σύζυγος", θα έχει όλο το προφίλ της "Αυτής Μεγαλειότητας" για το υπόλοιπο της ζωής της. Με μία αναδρομή στο παρελθόν μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως όλες οι προηγούμενες "Βασιλικές Σύζυγοι που έζησαν περισσότερο από τους συζύγους τους, έγιναν γνωστές με τον τίτλο "Βασίλισσα Μητέρα".

Από εκεί και πέρα, βάσει Συντάγματος, ο τίτλος μεταξύ "Βασιλικής Συζύγου" και "Πριγκιπικής Συζύγου" δεν έχει ουσιαστικές διαφορές. Η εξουσία ανήκει στον μονάρχη και όχι στη σύζυγό του. Το μόνο που αλλάζει, βάσει νόμου, είναι πως, επιτρέπεται στους συμβούλους του κράτους να ασκούν εξουσία για λογαριασμό του μονάρχη, αν εκείνοι δεν είναι διαθέσιμοι λόγω ασθένειας ή βρίσκονται στο εξωτερικό. Αλλά ακόμη και όταν ο Κάρολος γίνει βασιλιάς, η Καμίλα θα γίνει σύμβουλος του κράτους επειδή είναι σύζυγος του μονάρχη, και όχι επειδή κατέχει τον τίτλο της "Βασιλικής Συζύγου".

Το «προσιτό» προφίλ της Καμίλα

Τα τελευταία χρόνια, η Δούκισσα της Κορνουάλης, εκτός από το να ανατρέψει την -αρχικά κακή- φήμη της, έχει καταφέρει να ανεβάσει τη δημοτικότητα της και να θεωρείται πια ένα από τα πιο προσιτά και ειλικρινή μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, εμφανιζόταν συχνά σε Μέσα Ενημέρωσης, συμμετείχε σε ενημερωτικές εκπομπές, μιλούσε συχνά μέσα της πλατφόρμα της για τη φρίκη της ενδοοικογενειακής βίας, όπως και για τη σημασία του θεάτρου, ενώ, πέρυσι εμφανίστηκε στο One Show για να συζητήσει τη λέσχη βιβλίων της στο Instagram.

Είναι προφανές πως, αν και όποτε ο Κάρολος καθίσει στον θρόνο, η Καμίλα έχει ήδη προετοιμάσει το έδαφος για να σταθεί στο πλευρό του με ενεργό ρόλο, έχοντας εξασφαλίσει εδώ και καιρό τις... ευλογίες της Ελισάβετ.

Πηγή: news247.gr 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Εκατομμύρια κάτοικοι παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στη Φλόριντα-Τουλάχιστον 16 οι νεκροί
Η Κομισιόν καλεί την Τουρκία να κάνει «ενδελεχείς έρευνες» για φερόμενες κακοποιήσεις μεταναστών
Ζελένσκι για συνάντηση με Πάπα-Κεντρικό θέμα η επιστροφή συμπατριωτών μας που βρίσκονται σε αιχμαλωσία
Ελληνίδα επιστήμονας στις ΗΠΑ μιλά για τις απειλές συνωμοσιολόγων μετά τον τυφώνα Milton
Σαράντα νέες καταγγελίες κατά του Μοχάμεντ αλ Φαγέντ, μεταξύ άλλων για σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμούς
Νεαρή γέννησε την ώρα του τυφώνα Μίλτον-«Είναι ένα μωρό θαύμα»
Κόλαση φωτιάς μετά από έκρηξη σε πλοίο μεταφοράς πετρελαίου στη Βαλτική
Για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας κατηγορεί το Ισραήλ ο ΟΗΕ-«Συντονισμένη πολιτική καταστροφής»
ΒΙΝΤΕΟ: Διέσωσαν άνδρα που παρασύρθηκε εν μέσω του τυφώνα Μίλτον στον ωκεανό και ήταν πάνω σε καταψύκτη
Απονεμήθηκε στην ιαπωνική οργάνωση κατά των πυρηνικών όπλων Nihon Hidankyo το Νόμπελ Ειρήνης