ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που το BBC ανακοινώνει τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ

Η βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε απόψε από τη ζωή, σε ηλικία 96 ετών, όπως ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Ο δημοσιογράφος του BBC, Huw Edwards φορώντας ένα σκούρο κοστούμι, λευκό πουκάμισο και μαύρη γραβάτα, ανακοίνωσε τη δυσάρεστη είδηση, ενώ λίγο αργότερα,  μεταδόθηκε ο εθνικός ύμνος της Βρετανίας.

Δείτε το βίντεο:

Έτοιμοι ήδη από το 1960

Ήδη από το 1960, η πάντα συνεπής Βρετανία είχε ενορχηστρώσει το τι θα συμβεί, εάν η Βασίλισσα πεθάνει. Έκτοτε, βέβαια, το πρωτόκολλο ανανεώνεται συνεχώς, αφού από το 1960 που η Ελισάβετ ήταν μόλις 34 ετών έχουν περάσει δεκάδες χρόνια βασιλείας της.

Μετά την ενημέρωση της/του πρωθυπουργού και σύμφωνα με το επικαιροποιημένο πρωτόκολλο, σειρά έχει η ενημέρωση των πρωθυπουργών όλων των χωρών που η Ελισάβετ Β’ είναι αρχηγός κράτους, από τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, μέχρι τη Τζαμάικα, τις Μπαχάμες και την Παπούα Νέα Γουινέα.

Σύμφωνα με το περιοδικό Politico, που κατάφερε να «δει» τα σχετικά έγγραφα, αφού ενημερωθούν οι πρόεδροι των κυβερνήσεων, ένας υπάλληλος από το τα Ανάκτορα του Μπάκινγκχαμ με πένθιμη ενδυμασία θα θυροκολλήσει την αγγελία του θανάτου της βασίλισσας στις πύλες του Παλατιού, ενώ η επίσημη ιστοσελίδα του Παλατιού θα αλλάξει σε μαύρο χρώμα.

Η «πρόβα» των ΜΜΕ για τον χαμό της βασίλισσας

Σχεδόν την ίδια ώρα, η είδηση θα έχει φτάσει στο BBC και από εκεί σε όλο τον πλανήτη. Χαρακτηριστικό είναι εξάλλου το γεγονός πως όλα τα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα και οι εφημερίδες της Βρετανίας έχουν κάνει από καιρό την «πρόβα» τους για τον πιθανό χαμό της βασίλισσας. Το τηλεοπτικό δίκτυο του Sky News και η κολοσσιαία εταιρεία παραγωγής ITN έχουν κάνει δεκάδες δοκιμαστικές εκπομπές και πρόβες για την κάλυψη των 9 ημερών που θα μεσολαβήσουν από τον θάνατο της Ελισάβετ έως την κηδεία της. Έχουν μάλιστα καταλήξει ακόμη και στις φράσεις που θα χρησιμοποιήσουν, στα κοστούμια που θα φοράνε οι άνδρες, στα ταγέρ των γυναικών παρουσιαστών και στα πρώτα αρχειακά πλάνα που θα προβληθούν.

Από μεριάς τους, εφημερίδες όπως η Guardian και οι Times έχουν έτοιμο το πρωτοσέλιδο με την πένθιμη αναγγελία, με τους Times να έχουν προετοιμάσει σχετικό υλικό που θα τους «κρατήσει» για 11 ολόκληρες μέρες μετά τον θάνατο της βασίλισσας.

Πηγή: Πρώτο Θέμα / Ελεύθερος Τύπος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Εκατομμύρια κάτοικοι παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στη Φλόριντα-Τουλάχιστον 16 οι νεκροί
Η Κομισιόν καλεί την Τουρκία να κάνει «ενδελεχείς έρευνες» για φερόμενες κακοποιήσεις μεταναστών
Ζελένσκι για συνάντηση με Πάπα-Κεντρικό θέμα η επιστροφή συμπατριωτών μας που βρίσκονται σε αιχμαλωσία
Ελληνίδα επιστήμονας στις ΗΠΑ μιλά για τις απειλές συνωμοσιολόγων μετά τον τυφώνα Milton
Σαράντα νέες καταγγελίες κατά του Μοχάμεντ αλ Φαγέντ, μεταξύ άλλων για σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμούς
Νεαρή γέννησε την ώρα του τυφώνα Μίλτον-«Είναι ένα μωρό θαύμα»
Κόλαση φωτιάς μετά από έκρηξη σε πλοίο μεταφοράς πετρελαίου στη Βαλτική
Για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας κατηγορεί το Ισραήλ ο ΟΗΕ-«Συντονισμένη πολιτική καταστροφής»
ΒΙΝΤΕΟ: Διέσωσαν άνδρα που παρασύρθηκε εν μέσω του τυφώνα Μίλτον στον ωκεανό και ήταν πάνω σε καταψύκτη
Απονεμήθηκε στην ιαπωνική οργάνωση κατά των πυρηνικών όπλων Nihon Hidankyo το Νόμπελ Ειρήνης