Αυτό είναι το «προκλητικό» κούρεμα που έφερε αποβολές-Θύελλα αντιδράσεων

Έντονη είναι η αντίδραση των γονέων των μαθητών του Γυμνασίου Πετράκη Κυπριανού στη Λάρνακα, για τις αναφορές περί σκοπιμοτήτων στη δημοσιοποίηση του θέματος με τις αποβολές πενήντα και πλέον μαθητών. Την ίδια ώρα, οι φωτογραφίες που του κουρέματος των μαθητών που κάνουν το γύρο του διαδικτύου προκαλεί σωρεία ερωτημάτων, καθώς κάθε άλλο παρά προκλητικό είναι.

Η ένταση που προκλήθηκε στο Γυμνάσιο Πετράκη Κυπριανού στη Λάρνακα δεν λέει να κοπάσει, με τους γονείς ακόμη και τώρα λίγο πριν το πρώτο κουδούνι, που θα αποδεσμεύσει τους μαθητές από τα μαθήματα, να παραμένουν σε εγρήγορση, με τις αναφορές τους για τα όσα εκτυλίχθηκαν να προκαλούν ανησυχία.

Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Λάρνακας, Κώστας Κώστα, ο οποίος ήταν και αυτός που έφερε στη δημοσιότητα το θέμα, μίλησε στον REPORTER και υπέδειξε πως τα παιδιά πήγαν χαρούμενα για το νέο τους ξεκίνημα, αφού θα φοιτούσαν για πρώτη φορά στο Γυμνάσιο και τελικά τους απέβαλαν. «Αντί να τους αγκαλιάσουν και να τους δείξουν το δρόμο, σε αυτό το νέο τους ξεκίνημα, τους απέβαλαν και τους τιμώρησαν με αυτό τον τρόπο για το κούρεμά τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έξαλλοι οι γονείς με τις αποβολές, απορρίπτει τις αναφορές το Υπ. Παιδείας

Απαντώντας στα περί συστάσεων και όχι αποβολών, ο κ. Κώστα ξεκαθάρισε πως οι γονείς ήταν έξω από το σχολείο, επειδή τους κάλεσαν να παραλάβουν τα παιδιά τους. «Στη μία φωτογραφία φαίνεται το κούρεμα του μαθητή και μπροστά η μητέρα του, η οποία κρατά στα χέρια της τα βιβλία του παιδιού της, που το απέβαλαν».

Όσον αφορά στις αναφορές περί σκοπιμότητας, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Λάρνακας, με έντονο τρόπο τόνισε ότι το θέμα δεν το προκάλεσαν οι ίδιοι και θα έπρεπε να προβληματίσει το Υπουργείο Παιδείας το γεγονός ότι μόνο για ένα σχολείο υπάρχουν οι αναφορές.

«Με πήραν τηλέφωνο το πρωί και μου είπαν για τριάντα μαθητές. Μετά μου είπαν 50 και στο τέλος 60. Ήμουν Λευκωσία και πήγα Λάρνακα και έξω από το σχολείο γινόταν συλλαλητήριο. Οι γονείς ήταν έξαλλοι. Είναι οι ίδιοι γονείς που προσπαθούν να αποφύγουν τις συγκρούσεις με το Υπουργείο και μου έλεγαν “δεν αντέχουμε άλλο”».

Πάντως, από τις φωτογραφίες που εξασφάλισε ο REPORTER και φαίνεται το κούρεμα των μαθητών, προκαλούνται ερωτήματα, καθώς κάθε άλλο παρά προκλητικό ή προσβλητικό θεωρείται.

«Μας έσπρωχνε έξω»

Στο μεταξύ, σε δημόσια καταγγελία προέβη η μητέρα ενός εκ των μαθητών που απεβλήθη λόγω του κουρέματός της. Όπως ανέφερε στον Alpha η κα. Νάσια Χαραλάμπους, το παιδί της ήταν αρκετά περιποιημένο, για τα δεδομένα του σχολείου, ενώ σημείωσε πως το κάθε παιδί που έλαβε αποβολή είχε διαφορετικό κούρεμα και ενοχλήθηκε για όλα.

«Δεν ξέρω τι τον ενόχλησε, έδωσε αποβολή δύο μέρες στα παιδιά, χωρίς προειδοποίηση. Μωρά έκλαιγαν, ήταν αγχωμένα, δεν τους άφησαν να μπει στην τάξη και μας πήραν τηλέφωνο από το σχολείο και μας είπαν να παραλάβουμε τα παιδιά μας, για το κούρεμά τους. Τον είχα κουρέψει την Δευτέρα, για να είναι έτοιμος για το σχολείο και να μην έχουμε προβλήματα και τελικά πάλι είχαμε».

Η κα. Χαραλάμπους, περιγράφοντας την κατάσταση, υπέδειξε ότι επικρατούσε ένα χάος την ώρα που πήγαν στο σχολείο οι γονείς για να παραλάβουν τα παιδιά τους και αυτό που ζητούν τώρα είναι η αναστολή των αποβολών. Κληθείσα να απαντήσει αν μίλησαν με τον Διευθυντή, υπέδειξε ότι πήγε στο γραφείο του και τους πέταξε έξω.

«Μίλησα με τον Διευθυντή, πήγα στο γραφείο του και αντί να μου μιλήσει φώναζε. Του είπα να χαμηλώσει τους τόνους και συνέχιζε να φωνάζει, με πήρε από το χέρι, με έσπρωξε και με έβγαλε έξω και μετά μου έκλεισε την πόρτα στα μούτρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έβρεξε… αποβολές για την κόμμωση μαθητών-Πρωταγωνιστής ξανά διευθυντής Γυμνασίου

Επιμένει το Υπουργείο στα περί συστάσεων

Και την ώρα που οι μαρτυρίες από γονείς δίνουν και παίρνουν και οι φωτογραφίες από τα κουρέματα κάνουν το γύρο του διαδικτύου, το Υπουργείο Παιδείας επιμένει στη δική του θέση ότι δεν επρόκειτο για αποβολές, αλλά για συστάσεις.

Δειτε Επισης

Διαβεβαιώνει ο Δήμος Ανατολικής Πάφου πως θα εφαρμόσει τους νόμους για διαφημιστικές πινακίδες
Προς αυστηροποιήση των ποινών για το χαλλούμι οδεύει το Υπουργείο Γεωργίας-Ανησυχία για τα κατεχόμενα
Παρουσιάζεται την Πέμπτη η εθνική στρατηγική για την ανάπτυξη πρωτογενούς τομέα
Κακοδιαχείριση τ/κ υποστατικών στο Μακένζι-Εξετάζεται το ζήτημα από την Επ. Προσφύγων
Απαντά σε ΠΑΣΥΚΙ για Νεφρολογική Κλινική ο ΟΚΥπΥ-«Καμία ακύρωση ραντεβού»
Συντάξιμη η άδεια χωρίς αποδοχές λόγω εγκυμοσύνης αποφάνθηκε η Επ. Διοικήσεως
Πρόθυμη για διαπραγματεύσεις με εργαζόμενους η Larnaca Public Transport
Κηδεύτηκε 61 χρόνια μετά τη δολοφονία του ο ήρωας Κώστας Βιολάρης-«Τραγική μαρτυρία της ιστορίας μας»
Ακύρωσαν ραντεβού νεφρολογικών ασθενών χωρίς την συγκατάθεση των ιατρών στο ΓΝ Αμμοχώστου
«Απόλυτα ασφαλείς» αισθάνονται οι τουρίστες στην Κύπρο αναφέρει δημοσίευμα της Daily Telegraph