Το τερμάτισαν οι Τούρκοι-Θέλουν αποζημιώσεις για την Μικρασιατική Καταστροφή

Πέρα από κάθε φαντασία φθάνουν οι αξιώσεις της Τουρκίας από την Ελλάδα. Επιδιώκοντας να «σύρουν» την Αθήνα στα διεθνή δικαστήρια με οποιαδήποτε αφορμή μπορέσουν να βρουν, οι Τούρκοι πλέον συζητούν στα σοβαρά να ζητήσουν...αποζημιώσεις για την Μικρασιατική Καταστροφή.

Αυτή η άκρως προσβλητική για την Ελλάδα ιδέα πρωτοεμφανίστηκε στο πρωτοσέλιδο της μεγάλης τουρκικής εφημερίδας Milliyet, η οποία ζήτησε τη γνώμη κορυφαίων θεωρητικών για το πώς θα μπορούσε να κινηθεί από εδώ και μπρος η κυβέρνηση Ερντογάν, ώστε να «στριμώξει» δικαστικά την Ελλάδα. Μια από τις κυρίαρχες ιδέες ήταν το να οδηγηθεί η χώρα μας στα διεθνή δικαστήρια, απολογούμενη για τα όσα τις καταλογίζουν οι Τούρκοι ότι έπραξε πριν από έναν αιώνα στην Μικρά Ασία.

Σύμφωνα με το σκεπτικό των αναλυτών, αυτή η κίνηση θα «αποκάλυπτε το πραγματικό πρόσωπο των Ελλήνων, που κατηγορούν σήμερα την Τουρκία για επεκτατισμό και επιθετικότητα».

Πιο συγκεκριμένα, οι σχεδιασμοί για απαίτηση αποζημίωσης θα μπορούσαν να ενταχθούν, σύμφωνα με αυτό το σχέδιο, στο πακέτο των διπλωματικών ενεργειών που δρομολογεί ήδη η Τουρκία για να καταδείξει στη διεθνή κοινότητα την ελληνική, όπως λέει, παραβατικότητα. Τελευταίο συμβάν σε αυτό το πλαίσιο υπήρξε το φερόμενο κλείδωμα» τουρκικών F-16 από το ελληνικό αντιαεροπορικό σύστημα S-300 στην Κρήτη.

Μιλούν για «θηριωδίες» των Ελλήνων στην Σμύρνη

Σύμφωνα με τον Τούρκο καθηγητή διεθνούς δικαίου Γιουσέλ Ασέρ ο οποίος πρωτοστατεί και στην προσβολή με νομικά μέσα της Συνθήκης της Λωζάνης, η Τουρκία θα πρέπει καταρχάς να προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο για τον εξοπλισμό των νησιών και την παραβίαση του εναέριου χώρου, έστω και μονομερώς. Όσον αφορά στο αίτημα για αναδρομική αποζημίωση «για την περίοδο της ελληνικής κατοχής της Ανατολίας», ο Ασέρ το θεωρεί επίσης δυνατό.

Ένας άλλος διεθνολόγος και πρώην μορφωτικός ακόλουθος της Τουρκίας στη Γαλλία, ονόματι Ενίλ Τουλτσά, δήλωσε μιλώντας στην Milliyet ότι, στο σχέδιο αυτό, το οποίο και υποστηρίζει ένθερμα, θα μπορούσε να προστεθεί η αξίωση αποζημίωσης για τις…«θηριωδίες» των Ελλήνων σε βάρος των Τούρκων στην Σμύρνη!

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

 

 

Δειτε Επισης

Περιορισμένης κλίμακας χερσαίες επιχειρήσεις διεξάγει το Ισραήλ στον Λίβανο
Κατασχέθηκαν 80 κιλά κάνναβη και χιλιάδες ευρώ-Χειροπέδες σε 28χρονο (pics)
Έπεσε «μαύρο» στο ΡΙΚ λόγω απεργίας των υπαλλήλων για μη καταβολή συντάξεων
Προ των πυλών η επόμενη φάση του πολέμου-Πληθαίνουν οι πληροφορίες για επικείμενη κλιμάκωση
Πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης τον Οκτώβριο επιβεβαίωσαν τα Ηνωμένα Έθνη
Δεν έβρισκαν το κινητό του «Κομμωτή» στις Φυλακές και τελικά... τους το υπέδειξε ο ίδιος-Τον κάλεσαν σε «συνάντηση»
Βρετανοί βουλευτές έκαναν δωρεάν ταξίδια στα κατεχόμενα και ακολούθως ερωτήματα υπέρ του ψευδοκράτους
Έφθασε στο αεροδρόμιο από τη Βηρυτό με ράβδο χρυσού μισού κιλού
Το Ισραήλ ενημέρωσε τις ΗΠΑ για τη χερσαία επιχείρηση κατά της Χεζμπολάχ-Διέρρευσαν οι πρώτες λεπτομέρειες
Δεν πρόλαβε να αναλάβει ο Αρναούτης και έστησαν ήδη ηλεκτρονική απάτη με το όνομά του