Διαψεύδει η Αθήνα ότι περιήλθε στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις τουρκικό drone

Το υπουργείο Εθνικής Αμύνης της Ελλάδας διευκρινίζει ότι «η δήθεν πληροφορία που αναφέρει πως τουρκικό Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος (UAV) περιήλθε στην κατοχή Ελλήνων στρατιωτικών στη Λιβύη κατά το έτος 2020 στερείται σοβαρότητος, είναι ψευδής και ύποπτη».

Το υπουργείο Εθνικής Αμύνης «επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του όσον αφορά στη διασπορά ψευδών ειδήσεων με αρνητικό αντίκτυπο στην Εθνική Άμυνα και Ασφάλεια».  

Οι πληροφορίες

Νωρίτερα το ρεπορτάζ ανέφερε ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν στην κατοχή τους ένα τουρκικό drone Bayraktar, το οποίο δραστηριοποιούνταν στη Βεγγάζη το 2020.

«Η μεταφορά συγκεκριμένων κομματιών και μια επί τόπου επιθεώρηση ενός ΜΕΑ πραγματοποιήθηκε στη Βεγγάζη και η εμπειρία μας από την παρεμβολή και κατάρριψή του μεταφέρθηκε στην Ελληνική πολεμική Αεροπορία. Μεταφέρθηκε επίσης η εμπειρία μας με την τουρκική αεράμυνα και τα θωρακισμένα οχήματα Kirbi. Το Γενικό Επιτελείο του Λιβυκού Στρατού έδωσε εντολές για πλήρη συνεργασία σε επίπεδο στρατιωτικό και πληροφοριών με την Ελλάδα και αυτό ενισχύθηκε και προς τούτο υπήρξε και πίεση από τους αρχηγούς των φυλών της Κυρηναϊκής», είπε πηγή από το περιβάλλον του στρατηγού Χαφτάρ.

Η επιβεβαίωση της είδησης ήρθε από ελληνικές στρατιωτικές πηγές λίγες εβδομάδες πριν, επισημαίνοντας ότι Έλληνες αξιωματικοί μετέβησαν στη Βεγγάζη τον Ιούλιο του 2020 όπου επιθεώρησαν ένα καταρριφθέν τουρκικό drone.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αφού απέσπασαν κομμάτια της ατράκτου, του εγκεφάλου και τον κινητήρα του μη επανδρωμένου αεροσκάφους, τα φόρτωσαν όλα καμουφλαρισμένα ανάμεσα σε ψαροκασέλες και με τη βοήθεια ενός αλιευτικό σκάφους, έφτασαν σε ελληνικό λιμάνι.

Σε όλη την επιχείρηση της μεταφοράς, αρωγός στάθηκε το Ισραήλ, το οποίο βοήθησε να μην γίνει τίποτα αντιληπτό από την τουρκική πλευρά. Το drone μεταφέρθηκε σε εγκαταστάσεις κοντά στην Αθήνα, όπου αναλύθηκε και πλέον αποτελεί μέτρο της αντι-drone τεχνολογίας που έχει αναπτύξει η Αθήνα, ανέφεραν οι πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν. 

Πηγή: in.gr

Δειτε Επισης

Τα σημάδια στο σώμα του 24χρονου από τα βασανιστήρια που του έκαναν οι απαγωγείς-Το «βιογραφικό» των συλληφθέντων
ΒΙΝΤΕΟ: Σε διαθεσιμότητα στρατιωτικός stalker που είχε γίνει εφιάλτης σε δύο γυναίκες στην Ελλάδα
Απειλούσαν να κόψουν τα δάχτυλα του γιου του επιχειρηματία ο Ivan Greko και οι άλλοι απαγωγείς
Όποιος μπήκε μέσα στο σπίτι ήταν γνωστός της λέει γειτόνισσα της 48χρονης που βρέθηκε νεκρή στη Νέα Χαλκηδόνα
Στο Αυτόφωρο πέντε γυναίκες για pole dancing στα Ανάκτορα στην Κέρκυρα
Γνωστός τράπερ εμπλέκεται σε υπόθεση απαγωγής γιου επιχειρηματία στην Ελλάδα
Στο κάδρο της Αστυνομίας ο σύντροφος της νεκρής γυναίκας στη Νέα Χαλκηδόνα-«Την εκβίαζε και την πίεζε»
Αντιφάσεις, σκιές και νέα πρόσωπα κλειδιά στο θρίλερ με τους τρεις θανάτους στο Ελληνικό
Θρίλερ με τη νεκρή γυναίκα στη Νέα Χαλκηδόνα-Εγκληματική ενέργεια βλέπουν οι Αρχές
Γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή στην οικία της στη Νέα Χαλκηδόνα-Στραγγαλισμό δείχνουν τα πρώτα στοιχεία