Μπάρες με παστά φρούτα και βρώμη, χωρίς ζάχαρη
06:42 - 06 Σεπτεμβρίου 2022
Σούπερ θρεπτικές! Συνταγή από σεφ Σάββα Μαππούρα
- 300 γρ. μαύρη σοκολάτα, σε κομμάτια
- 150 γρ φιστικοβούτυρο, απαλό
- 200 γρ. χουρμάδες (φοινίκια), χωρίς κουκούτσια
- 100 γρ. αποξηραμένα δαμάσκηνα
- 100 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα
- 30 γρ. νερό, χλιαρό
- 75 γρ. νιφάδες βρώμης, καβουρδισμένες
- 100 γρ. σουσάμι, καβουρδισμένο
- 70 γρ. κολοκυθόσπορους
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- ταψί 30x21 εκ.
- αντικολλητικό χαρτί
- κουτάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Καλύψτε ένα ταψί (30x21 εκ.) με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο 300 γρ. μαύρη σοκολάτα, σε κομμάτια, 150 γρ. φιστικοβούτυρο και λιώστε 15 λεπτά/60℃/ταχύτητα 1.
Βήμα 3
Προσθέστε 200 γρ. χουρμάδες, 100 γρ. αποξηραμένα δαμάσκηνα, 100 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα, 30 γρ. χλιαρό νερό και αλέστε, με τη βοήθεια της σπάτουλας, 1 λεπτό/ταχύτητα 8.
Βήμα 4
Προσθέστε 75 γρ. νιφάδες βρώμης, καβουρδισμένες, 100 γρ. σουσάμι, καβουρδισμένο, 70 γρ. κολοκυθόσπορους και αναμείξτε, με τη βοήθεια της σπάτουλας, 30 δευτερόλεπτα/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 4.
Βήμα 5
Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψί που ετοιμάστε και απλώστε ομοιόμορφα με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Βάλτε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει (περίπου 1 ώρα). Ξεφορμάρετε σε επιφάνεια κοπής, αφαιρέστε το αντικολλητικό χαρτί και κόψτε σε 24 τετράγωνα κομμάτια. Διατηρήστε τις μπάρες στο ψυγείο.
Παραλλαγές
• Μπορείτε να αντικαταστήσετε τους κολοκυθόσπορους με ηλιόσπορους ή και με ξηρούς καρπούς.
• Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ακαβούρδιστη βρώμη. Η καβουρδισμένη βρώμη δίνει καλύτερη γεύση.
• Μπορείτε να προσθέσετε, για περισσότερο άρωμα, ξύσμα από 1 λεμόνι ή ½ πορτοκάλι