Μπάρες με παστά φρούτα και βρώμη, χωρίς ζάχαρη

Σούπερ θρεπτικές! Συνταγή από σεφ Σάββα Μαππούρα

 

ΥΛΙΚΑ
  • 300 γρ. μαύρη σοκολάτα, σε κομμάτια
  • 150 γρ φιστικοβούτυρο, απαλό
  • 200 γρ. χουρμάδες (φοινίκια), χωρίς κουκούτσια
  • 100 γρ. αποξηραμένα δαμάσκηνα
  • 100 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα
  • 30 γρ. νερό, χλιαρό
  • 75 γρ. νιφάδες βρώμης, καβουρδισμένες
  • 100 γρ. σουσάμι, καβουρδισμένο
  • 70 γρ. κολοκυθόσπορους

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • ταψί 30x21 εκ.
  • αντικολλητικό χαρτί
  • κουτάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Καλύψτε ένα ταψί (30x21 εκ.) με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 300 γρ. μαύρη σοκολάτα, σε κομμάτια, 150 γρ. φιστικοβούτυρο και λιώστε 15 λεπτά/60℃/ταχύτητα 1.

Βήμα 3

Προσθέστε 200 γρ. χουρμάδες, 100 γρ. αποξηραμένα δαμάσκηνα, 100 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα, 30 γρ. χλιαρό νερό και αλέστε, με τη βοήθεια της σπάτουλας, 1 λεπτό/ταχύτητα 8.

Βήμα 4

Προσθέστε 75 γρ. νιφάδες βρώμης, καβουρδισμένες, 100 γρ. σουσάμι, καβουρδισμένο, 70 γρ. κολοκυθόσπορους και αναμείξτε, με τη βοήθεια της σπάτουλας, 30 δευτερόλεπτα/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 4.

Βήμα 5

Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψί που ετοιμάστε και απλώστε ομοιόμορφα με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Βάλτε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει (περίπου 1 ώρα). Ξεφορμάρετε σε επιφάνεια κοπής, αφαιρέστε το αντικολλητικό χαρτί και κόψτε σε 24 τετράγωνα κομμάτια. Διατηρήστε τις μπάρες στο ψυγείο.

Παραλλαγές

• Μπορείτε να αντικαταστήσετε τους κολοκυθόσπορους με ηλιόσπορους ή και με ξηρούς καρπούς.

• Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ακαβούρδιστη βρώμη. Η καβουρδισμένη βρώμη δίνει καλύτερη γεύση.

• Μπορείτε να προσθέσετε, για περισσότερο άρωμα, ξύσμα από 1 λεμόνι ή ½ πορτοκάλι

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι