Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Τζόνσον-Παρομοίασε τον εαυτό του με πύραυλο

Περήφανος που υλοποίησε τις υποσχέσεις του έναντι του βρετανικού λαού δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του νωρίς το πρωί έξω από την πόρτα του πρωθυπουργικού γραφείου στην Ντάουνινγκ Στριτ.  

Ο απερχόμενος Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου έκανε μία συνοπτική αναφορά στα επιτεύγματα της κυβέρνησής του, στεκόμενος κυρίως στην υλοποίηση του Brexit, στην ταχεία ανάπτυξη του προγράμματος εμβολιασμού κατά της Covid-19 και τη σθεναρή στήριξη της Ουκρανίας έναντι της ρωσικής εισβολής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χαμηλές προσδοκίες και ευρωπαϊκές γέφυρες για την «νέα Θάτσερ»

Λέγοντας «αυτό ήταν παιδιά», άφησε να διαφανεί μία πικρία για τον τρόπο με τον οποίο υποχρεώθηκε από την κοινοβουλευτική του ομάδα και Υπουργούς σε παραίτηση μετά από τρία χρόνια και ενάμιση μήνα στην εξουσία, συμπληρώνοντας ότι σε αυτή την πολιτική «σκυταλοδρομία» οι κανόνες άλλαξαν στη μέσο της διαδρομής.

Παρομοίασε τον εαυτό του με πύραυλο που επιτέλεσε τη λειτουργία του. «Τώρα (αυτός ο πύραυλος) θα επανεισέλθει μαλακά στην ατμόσφαιρα και θα πέσει μακριά από θέα σε κάποια απομακρυσμένη και σκοτεινή γωνιά του Ειρηνικού», είπε.

Διαβεβαίωσε ότι θα στηρίξει τη διάδοχό του Λιζ Τρας και τη νέα κυβέρνηση «σε κάθε βήμα»,  καθώς επίσης και ότι η συντηρητική κυβέρνηση «θα κάνει το παν δυνατό» για να αντιμετωπιστεί η κρίση ενεργειακής ακρίβειας, κατηγορώντας τον Πρόεδρο Πούτιν για το υπέρογκο κόστος της ενέργειας.

Ο κ. Τζόνσον, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Κάρι, χαιρέτισε κάποιους από το μεγάλος πλήθος συνεργατών και πολιτικών συμμάχων που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ και αναχώρησε αμέσως για το βασιλικό κτήμα του Μπαλμόραλ στη Σκωτία, ώστε να επιδώσει την παραίτησή του στη βασίλισσα Ελισάβετ.

Στο Μπαλμόραλ θα μεταβεί και η Λιζ Τρας για να παραλάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, πριν επιστρέψει το απόγευμα στην Ντάουνινγκ Στριτ για την πρώτη ομιλία της ως 56η Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ασήκωτες οι ευθύνες και της ΕΦ για τον Θανάση-Η ασυδοσία, τα ψεύδη και η προσπάθεια συγκάλυψης
Η ανάγκη για διαφάνεια, οι επαναλαμβανόμενοι πρωταγωνιστές και ο πολιτικός αντίκτυπος
Δημοσιοποιείται το αποτέλεσμα των ανώνυμων καταγγελιών στην Αρχή-Η ενημέρωση για τις πρώτες δύο αποφάσεις
Δημοσκόπηση για τα πέντε χρόνια ΓεΣΥ-Τα πλεονεκτήματα και ο βαθμός ικανοποίησης των δικαιούχων
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Η κυβέρνηση της Ισπανίας αρνήθηκε να δώσει άδεια ελλιμενισμού σε πλοίο που μετέφερε όπλα στο Ισραήλ
BINTEO: Ξέγνοιαστες στιγμές για μια αρκούδα-Έκανε κούνια σε αυλή σπιτιού
Ποινικοποιείται η ψευδής κατάθεση στην Αρχή Διερεύνησης Παραπόνων κατά Αστυνομίας
«Τη σκότωσα και δεν το μετανιώνω»-Κυνικός και αδίστακτος ο γυναικοκτόνος του Μενιδίου
Έκθεση Σούπερμαν για καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Συνέλευση της Μεσογείου