Αναστολή πτήσεων αποφάσισε η Blue Air-Δεσμεύτηκαν τραπεζικοί λογαριασμοί

Σε αναστολή πτήσεων μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, προχωρά η Blue Air, μετά την απόφαση της Κυβέρνησης της Ρουμανίας να δεσμεύσει όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς της εταιρείας, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία την οποία δημοσιεύουν μέσα που ασχολούνται με θέματα αερομεταφορών, «όλες οι πτήσεις που επιστρέφουν στη Ρουμανία από αεροδρόμια στο εξωτερικό, θα συνεχίσουν να εκτελούνται όπως είχε προγραμματιστεί στις 6 Σεπτεμβρίου. Μόλις όλα τα αεροσκάφη επιστρέψουν στη χώρα, η αεροπορική εταιρεία θα σταματήσει όλες τις πτήσεις».

Σύμφωνα με την εταιρεία, πριν από την κατάσχεση των λογαριασμών της, η κυβέρνηση της Ρουμανίας, «είχε υπονομεύσει την εμπιστοσύνη του κοινού στην εταιρεία. Κατηγόρησε συγκεκριμένα τον πρόεδρο της Ρουμανικής Υπηρεσίας Παρακολούθησης Καταναλωτών, ο οποίος, στα μέσα Ιουλίου, συμβούλευσε τους επιβάτες να μην αγοράζουν εισιτήρια από τον οικονομικά ταλαιπωρημένο αερομεταφορέα».

Η Blue Air απαντώντας στον πρόεδρο της υπηρεσίας, τονίζει πως οι δηλώσεις του είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει πωλήσεις εισιτηρίων, αξίας πέντε εκατομμυρίων ευρώ, ενώ παράλληλα ώθησαν τους προμηθευτές της να απαιτήσουν προπληρωμή για όλες τις υπηρεσίες, κάτι που είναι πλέον αδύνατο λόγω της κατάσχεσης των λογαριασμών της Blue Air. Η αεροπορική εταιρεία ανέφερε εξάλλου ότι οι δηλώσεις του, οδήγησαν επίσης στον τερματισμό των διαπραγματεύσεων με δύο πιθανές επενδυτικές εταιρείες, οι οποίες ενδιαφέρθηκαν προσωρινά να στηρίξουν τα οικονομικά της αεροπορικής εταιρείας που ταλαιπωρήθηκαν από την πανδημία COVID-19».

Σημειώνει ακόμα ότι «οι ανεύθυνες δηλώσεις και ενέργειες ενός εκπροσώπου του ρουμανικού κράτους, καθώς και η απόφαση για μπλοκάρισμα όλων των τραπεζικών λογαριασμών της εταιρείας, ανάγκασαν την Blue Air σε ανεπιθύμητη κατάσταση αναστολής των εργασιών της για τις επόμενες ημέρες».

 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Διαβεβαιώνει ο Δήμος Ανατολικής Πάφου πως θα εφαρμόσει τους νόμους για διαφημιστικές πινακίδες
Προς αυστηροποιήση των ποινών για το χαλλούμι οδεύει το Υπουργείο Γεωργίας-Ανησυχία για τα κατεχόμενα
Παρουσιάζεται την Πέμπτη η εθνική στρατηγική για την ανάπτυξη πρωτογενούς τομέα
Κακοδιαχείριση τ/κ υποστατικών στο Μακένζι-Εξετάζεται το ζήτημα από την Επ. Προσφύγων
Απαντά σε ΠΑΣΥΚΙ για Νεφρολογική Κλινική ο ΟΚΥπΥ-«Καμία ακύρωση ραντεβού»
Συντάξιμη η άδεια χωρίς αποδοχές λόγω εγκυμοσύνης αποφάνθηκε η Επ. Διοικήσεως
Πρόθυμη για διαπραγματεύσεις με εργαζόμενους η Larnaca Public Transport
Κηδεύτηκε 61 χρόνια μετά τη δολοφονία του ο ήρωας Κώστας Βιολάρης-«Τραγική μαρτυρία της ιστορίας μας»
Ακύρωσαν ραντεβού νεφρολογικών ασθενών χωρίς την συγκατάθεση των ιατρών στο ΓΝ Αμμοχώστου