Φρικτό έγκλημα στο Δουβλίνο-Έσφαξε με μαχαίρι τρία αδέρφια μέσα στο σπίτι τους

Ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στο Δουβλίνο, την πρωτεύουσα της Ιρλανδίας, όταν τρία αδέρφια μαχαιρώθηκαν μέχρι θανάτου από άγνωστο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, άνδρας εισέβαλλε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, στο σπίτι της οικογένειας και, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, δολοφόνησε τα τρία από τα τέσσερα παιδιά μιας οικογένειας, μαχαιρώνοντάς τους μέχρι θανάτου.

Μαχαίρωσε μέχρι θανάτους δυο 8χρονα δίδυμα και την 18χρονη αδερφή τους

Η αστυνομία συνέλαβε έναν 20χρονο άνδρα, ο οποίος θεωρήθηκε «γνωστός» των τριών αδελφών, της Κρίστι και του Τσέλσι, δυο διδύμων ηλικίας 8 ετών και της μεγαλύτερης αδερφής τους, Λίσα Κας, ηλικίας 18 ετών, και θεωρείται πως μαχαίρωσε τα άτυχα παιδιά μέσα στο σπίτι τους. 

Περίπου στις 12:30, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έσπευσαν στο σπίτι στην περιοχή Rossfield Estate, στο νοτιοδυτικό Δουβλίνο, αντικρίζοντας τα άψυχα σώματα των τριών παιδιών, τα οποία δολοφονήθηκαν με «βίαιο, προκλητικό και τραυματικό» τρόπο.

Αμέσως, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Children's Health Ireland, αλλά και τα τρία διαπιστώθηκε ο θάνατός τους λίγη ώρα αργότερα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 14χρονος αδελφός τους, μεταφέρθηκε επίσης στο ίδιο νοσοκομείο έχοντας υποστεί σοβαρά τραύματα, αλλά δεν πιστεύεται ότι βρίσκεται σε απειλητική για τη ζωή του κατάσταση.

Η μητέρα των παιδιών, η οποία είναι γύρω στα 40, δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του περιστατικού. Μεταφέρθηκε επίσης στο νοσοκομείο και τώρα φροντίζεται από την οικογένειά της.

Τα σπασμένα τζάμια και ένα μαύρο ΙΧ

Σύμφωνα με την ιρλανδική αστυνομία, τα παράθυρα του επάνω ορόφου του σπιτιού ήταν ανοιχτά και σπασμένα, ενώ στα κουφώματα των παραθύρων διακρίνονταν κηλίδες αίματος.

Ένα σπασμένο παράθυρο στον κάτω όροφο παρέμεινε επίσης ανοιχτό, ενώ οι ιατροδικαστές εξέταζαν τον μπροστινό κήπο.

Ένα μαύρο αυτοκίνητο έξω από το ακίνητο ήταν επίσης στο επίκεντρο της έρευνας.

Μαχαίρωμα ή πυροβολισμός στο Δουβλίνο;

Οι ειδικοί ένοπλοι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν τέιζερ για να συλλάβουν έναν άνδρα ηλικίας περίπου 20 ετών που βρέθηκε κοντά στο σημείο. Επί του παρόντος τελεί υπό αστυνομική κράτηση βάσει του άρθρου 4 του νόμου περί ποινικής δικαιοσύνης του 1984.

Πάντως μέχρι στιγμής, υπάρχουν μπερδεμένες πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό.

Σύμφωνα με αναφορές των Irish Times, το αιματηρο περιστατικό και ο θάνατος των παιδιών πιστεύεται ότι ήταν από μαχαίρι. Ωστόσο, οι γείτονες του συγκροτήματος δήλωσαν στην αστυνομία ότι άκουσαν πυροβολισμούς όπως ανέφερε η Mirror. Άλλοι είπαν ότι άκουσαν σειρήνες της αστυνομίας και ένα ελικόπτερο από πάνω τους.

Ένας μάρτυρας κατήγγειλε ότι άκουσε κραυγές μέσα από την κατοικία και μια γυναικεία φωνή να φωνάζει: «Βοηθήστε με, βοηθήστε με!».

Σε ανακοίνωσή της, η ιρλανδική αστυνομία ανέφερε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι πιστεύεται ότι γνωρίζονταν μεταξύ τους.

Την ίδια στιγμή, σε έξέλιξη είναι η διαδικασία νεκροψίας-νεκροτομής στις σορούς των παιδών, προκειμένου να δοθεί περισσότερο φως στον τρόπο με τον οποίο χάθηκαν τα αγγελούδια.

Σοκ στην τοπική κοινωνία για τη δολοφονία των παιδιών

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία από τη φρικτή δολοφονία των τριών αδελφών. «Υπάρχει τεράστιο σοκ, οι άνθρωποι είναι πραγματικά, πραγματικά αναστατωμένοι. Κάθε τέτοιο γεγονός θα προκαλούσε σοκ, αλλά το γεγονός ότι αφορά παιδιά είναι ακόμη πιο συγκλονιστικό», ανέφερε ο δημοτικό σύμβουλος της περιοχής Φιάνα Τσάρλι Ο'κόνορ.

«Πραγματικά θεωρώ συγκλονιστικό να σκέφτομαι ότι τρία παιδιά αυτής της ηλικίας δεν είναι πλέον μαζί μας και δεν θα πάνε στο σχολείο το πρωί», ανέφερε.

Συγγενείες, φίλοι και γείτονες άφησαν λουλούδια στον τόπο του εγκλήματος, τα οποία έγραφαν: «Πετάξτε ψηλά αγγελούδια. Οι καρδιές μας είναι ραγισμένες για όλους σας».

Η υπουργός Δικαιοσύνης Έλεν ΜακΈντεε δήλωσε: «Η δολοφονία τριών νεαρών μελών της οικογένειας είναι μια τραγωδία, τόσο φρικτή και σπαρακτική. Είναι δύσκολο να το κατανοήσει κανείς».

Πηγή: iefimerida

Δειτε Επισης

Επιχείρηση «Ιστός Αράχνης»-Πώς στήθηκε επί 18 μήνες το σαμποτάζ των Ουκρανών στις ρωσικές βάσεις
Έφυγαν για Κωνσταντινούπολη οι Ρώσοι-Ο Ζελένσκι υποστηρίζει ότι θα στείλει αντιπροσωπεία για τις συνομιλίες
Οι σκληροπυρηνικοί Ultras της Παρί, ο Ζιντάν και το φιάσκο των Αρχών-Οι λόγοι πίσω από τα επεισόδια στο Παρίσι
Σαμποτάζ σε ρωσικές βάσεις από τους Ουκρανούς-Κατέστρεψαν με drone πάνω από 40 μαχητικά
Αυτή είναι η απάντηση των 13 σημείων της Χαμάς που ο Γουίτκοφ χαρακτήρισε «απαράδεκτη»
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που όχημα πέφτει πάνω στους οπαδούς της Παρί στη Γαλλία
Τουλάχιστον τρεις νεκροί μετά από πυρκαγιά σε νοσοκομείο του Αμβούργου-Πάνω από 50 οι τραυματίες
ΒΙΝΤΕΟ: Από εκρήξεις η κατάρρευση των δύο γεφυρών στη Ρωσία-Νεκροί και δεκάδες τραυματίες
ΒΙΝΤΕΟ: Αιματοβαμμένος τελικός με δύο νεκρούς και 200 τραυματίες-Πάνω από 550 συλλήψεις, χάος στη Γαλλία
ΒΙΝΤΕΟ: Νεκρός 17χρονος στους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του Champions League-Μαχαιρώθηκε στο στήθος