Απαντά στην αντιπολίτευση με Νόμο ο ΔΗΣΥ-Προτείνει κατάργηση εισφορών σε κόμματα

Για προσπάθεια συκοφάντησης από την αντιπολίτευση σε σχέση με τις εισφορές προς τα κόμματα, κάνει λόγο σε ανακοίνωση του ο Δημοκρατικός Συναγερμός ο οποίος την ίδια ώρα, ρίχνει το γάντι πίσω στο ΑΚΕΛ, προτείνοντας νομοθετική ρύθμιση απαγόρευσης οποιασδήποτε εισφοράς από άτομα και εταιρείες προς τα κόμματα.     

Σε ανακοίνωση του ο Δημοκρατικός Συναγερμός σημειώνει πως όπως πριν κι από τις βουλευτικές εκλογές, έτσι και τώρα, «η αντιπολίτευση οργανώνει και πάλι μια προσπάθεια συκοφάντησης του Δημοκρατικού Συναγερμού, χωρίς να κομίζει καμία πρόταση που να επιλύει οριστικά το θέμα της χρηματοδότησης των κομμάτων. Πρόκειται για ξαναζεσταμένο φαγητό με σκοπό μόνο τη δημιουργία εντυπώσεων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι επιτελάρχες του Αβέρωφ, οι ψίθυροι για απόσυρση και πώς απαντά ο ΔΗΣΥ

Σε ό,τι αφορά τις εισφορές προς το κόμμα, ο ΔΗΣΥ, «πρώτον, επαναλαμβάνουμε ότι όλες λήφθηκαν νόμιμα και με πλήρη διαφάνεια. Είχαν έγκαιρα δημοσιοποιηθεί αλλά και υποβληθεί στις αρμόδιες αρχές του κράτους για έλεγχο χωρίς να προκύψει η παραμικρή παρατήρηση. Κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης δεν εξέφρασε όταν έπρεπε αντίρρηση για τις πολιτογραφήσεις τις οποίες τώρα, υποκριτικά, καταγγέλλουν».

Και προσθέτει: «»Δεύτερον, η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Δημοκρατικό Συναγερμό με ψεύδη και ανακρίβειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ένα καλοκαίρι σε κρίση-Τα πολλά ανοιχτά μέτωπα και το ακόνισμα των μαχαιριών

Τρίτον συνεχίζει, «ο Δημοκρατικός Συναγερμός καλεί τις αρμόδιες αρχές να ελέγξουν εκ νέου, μια προς μια, τις εισφορές προς όλα τα κόμματα. Σε περίπτωση παραβιάσεων να επιβάλουν τις κυρώσεις που προβλέπει η νομοθεσία. Σε περίπτωση που αποδειχθεί παραβίαση, θα αποδώσουμε το σύνολο του συγκεκριμένου ποσού σε φιλανθρωπικά ιδρύματα. Καλούμε την αντιπολίτευση να δεσμευτεί προς την ίδια κατεύθυνση».

Τέταρτον καταλήγει, «από τη στιγμή που εγείρεται ζήτημα δεοντολογίας για απολύτως νόμιμες εισφορές, ο Δημοκρατικός Συναγερμός αναλαμβάνει πρωτοβουλία και θα καταθέσει προσεχώς πρόταση νόμου για τροποποίηση της νομοθεσίας ώστε να απαγορευτεί η όποια εισφορά προς πολιτικά κόμματα, είτε από φυσικά είτε από νομικά πρόσωπα, πέραν της καθορισμένης συνδρομής των μελών του και της κρατικής χορηγίας».

«Θα στηρίξει η αντιπολίτευση την πρωτοβουλία ή όλα αυτά που ακούμε είναι λόγια του αέρα;», διερωτάται στην ανακοίνωση του ο ΔΗΣΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η καλλιέργεια της εικόνας του «πιο Προέδρου» και η μάχη των εντυπώσεων

Δειτε Επισης

Η σταθερή ευρωπαϊκή θέση, ο εκνευρισμός της Τουρκίας και ο στόχος της αλλαγής στάσης
Σε εγκαίνια έκθεσης για τα 70 χρόνια ΕΟΚΑ στη Θεσσαλονίκη ο ΥΠΕΣ-«Ο αγώνας εξακολουθεί να εμπνέει»
Κάνει λόγο για αισθητά μειωμένες παράτυπες ροές μεταναστών ο ΠτΔ-«Άλλα κράτη θεωρούν της πολιτικές της ΚΔ ως βέλτιστες πρακτικές»
Καταψηφίστηκε πρόταση για απαλλαγή μελών Γνωμοδοτικού Συμβουλίου από Πόθεν Έσχες
Σε εξέλιξη η τουρκική άσκηση Θαλασσόλυκος-ΙΙ σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο
Νίκο Χριστοδουλίδη, Αννίτα Δημητρίου και νεολαία της Κύπρου θα συναντήσει το Σάββατο η Μέτσολα
Μίλησε ενώπιον της Βουλής ο Τασούλας-Χαρακτήρισε παράνομη την προσπάθεια εκτροχιασμού από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ
Με αιχμές για Μορφάκη ζητά το μητρώο της ΕΔΕΚ ο Μυριάνθους-«Δεν θέλω να θεωρηθεί η ευγένειά μου ως αδυναμία»
Πηγές τουρκικού ΥΠΑΜ: Μέρος τεμαχίου 5 κυπριακής ΑΟΖ εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας
Επίθεση ΑΚΕΛ σε Χαρτσιώτη-«Ακόμη ένας λόγος για να παραιτηθεί, συσσωρευμένες αποτυχίες»