«Η παρουσία της ειρηνευτικής δύναμης σε όλο το νησί παραμένει ως έχει»

Έχει απαγορευτεί προσωρινά η παρουσία του προσωπικού της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στα κατεχόμενα για σκοπούς αναψυχής, μέχρι τη διερεύνηση περιστατικού στο οποίο φέρονται να εμπλέκονται μέλη της ειρηνευτικής δύναμης, ο εκπρόσωπος Τύπου των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, Αλίμ Σιντίκ, είπε τη Δευτέρα στο ΚΥΠΕ.  

«Η παρουσία της ειρηνευτικής δύναμης σε όλο το νησί, παραμένει ως έχει», όμως, είπε ο κ. Σιντίκ κληθείς από το ΚΥΠΕ να επιβεβαιώσει πληροφορίες ότι έχει απαγορευτεί η παρουσία προσωπικού της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στα κατεχόμενα, μετά το περιστατικό στην παραλία Γλαψίδες στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.

«Πρόκειται για προληπτικό μέτρο, η προσωρινή απαγόρευση των ειρηνευτικών δυνάμεών μας για κοινωνικές δραστηριότητες στο βόρειο τμήμα του νησιού όσο διαρκεί η έρευνα», ο κ. Σιντίκ ανέφερε στο ΚΥΠΕ.

Επανέλαβε ότι δεν αλλάζει κάτι όσον αφορά την επιχειρησιακή παρουσία της ΟΥΝΦΙΚΥΠ σε όλο το νησί.

Δειτε Επισης

Αποφεύγει να απαντήσει στις επικρίσεις ο Μορφάκης Σολομωνίδης-«Δεν ρίχνω λάδι στη φωτιά»
Επενδύει στη συμβολή της ΕΕ ο Πρόεδρος για το Κυπριακό-«Λειτουργεί προς την κατεύθυνση της Τουρκίας»
Προεκλογικές σκοπιμότητες βλέπει πίσω από τις αντιδράσεις για τους κυνηγούς ο ΠτΔ-«Οι θεσμοί να βρίσκουν τρόπο να συνεργάζονται»
Η σταθερή ευρωπαϊκή θέση, ο εκνευρισμός της Τουρκίας και ο στόχος της αλλαγής στάσης
Σε εγκαίνια έκθεσης για τα 70 χρόνια ΕΟΚΑ στη Θεσσαλονίκη ο ΥΠΕΣ-«Ο αγώνας εξακολουθεί να εμπνέει»
Κάνει λόγο για αισθητά μειωμένες παράτυπες ροές μεταναστών ο ΠτΔ-«Άλλα κράτη θεωρούν της πολιτικές της ΚΔ ως βέλτιστες πρακτικές»
Καταψηφίστηκε πρόταση για απαλλαγή μελών Γνωμοδοτικού Συμβουλίου από Πόθεν Έσχες
Σε εξέλιξη η τουρκική άσκηση Θαλασσόλυκος-ΙΙ σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο
Νίκο Χριστοδουλίδη, Αννίτα Δημητρίου και νεολαία της Κύπρου θα συναντήσει το Σάββατο η Μέτσολα
Μίλησε ενώπιον της Βουλής ο Τασούλας-Χαρακτήρισε παράνομη την προσπάθεια εκτροχιασμού από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ