Ψάχνουν λύσεις για τα προβλήματα με την υποστελέχωση στην Πυροσβεστική

Συγκλίσεις φαίνεται να προκύπτουν στα προβλήματα των Πυροσβεστών που είναι υποστελεχωμένοι, αφού γίνονται προσπάθειες για να εξευρεθεί λύση, μετά από συνάντηση μεταξύ του Συνδέσμου Πυροσβεστών Κύπρου και της Διεύθυνσης της Πυροσβεστικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κρούουν τον κώδωνα οι πυροσβέστες-Υποστελέχωση και κλείσιμο σταθμών

Η Υπηρεσία, καθόλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου κατάφερε να φέρει εις πέρας το έργο της και να περιορίσει περιστατικά πυρκαγιών, που ενδεχομένως να εξελίσσονταν σε καταστροφικές, παρά τις ελλείψεις που υπήρχαν, ωστόσο χειρότεροι μήνες από τους καλοκαιρινούς για εκδήλωση πυρκαγιών είναι ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος ή ακόμη και ο Νοέμβριος.

Το πρόβλημα της υποστελέχωσης, δυστυχώς συνεχίζει να υφίσταται, με την ΣΥ.ΠΥ.Κ. να εκφράζει τον έντονο προβληματισμό και την ανησυχία της, ωστόσο η λύση δίδεται μέσω των υπερωριών.

Το συγκεκριμένο ζήτημα έχει απασχολήσει έντονα τον Σύνδεσμο Πυροσβεστών, που καταβάλλει προσπάθειες για εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων μέχρι την πλήρωση των κενών θέσεων που υπάρχουν στην Υπηρεσία, όπως ανέφεραν στον REPORTER.

Για το σκοπό αυτό, μέλη του ΣΥ.ΠΥ.Κ., είχε πρόσφατα , συνάντηση με την Διεύθυνση της Υπηρεσίας και οι απόψεις των δύο πλευρών φαίνεται να συγκλίνουν, αφού τονίστηκε η αναγκαιότητα κάλυψης των κενών θέσεων το συντομότερο δυνατό. Επίσης αποφασίστηκε πως η συνεργασία μεταξύ Συνδέσμου και Διεύθυνσης επιβάλλεται, ώστε να συμπορευτούν για το καλώς νοούμενο συμφέρον της Υπηρεσίας.

«Ως άμεση επιβεβλημένη λύση, αποφασίστηκε το υπερωριακό καθήκον, ούτως ώστε να υπάρχει επάρκεια στις εναλλαγές, για να υπάρχει και αποτελεσματικότερη ανταπόκριση», υπέδειξε αρμόδια πηγή.

Όπως εξήγησαν πάγια θέση του Συνδέσμου εξ αρχής ήταν και παραμένει η ίδια. Σε συνεργασία με την Διεύθυνση θα διευθετηθούν και θα επιλυθούν άμεσα θέματα που άπτονται της ασφάλειας του προσωπικού και του κοινού. Η προσπάθεια θα είναι συνεχής και ο απώτερος στόχος είναι η βελτίωση των συνθηκών εργασίας στους Πυροσβεστικούς Σταθμούς και η αποτελεσματική ανταπόκριση για εξυπηρέτηση του κοινού. Το κλειδί για την υλοποίηση των στόχων , είναι αλληλένδετο με την αύξηση του προσωπικού στις τάξεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας».

Δειτε Επισης

Τραγωδία στη Λευκωσία-Έσβησε βρέφος 15 μηνών
Αυτά είναι τα αποτελέσματα των εκλογών των Επαρχιακών Συνελεύσεων του ΔΗΣΥ
Ζήτησαν από σουβλατζίδικο να μην τους στείλει «μελαμψό» διανομέα και έλαβαν «πληρωμένη» απάντηση
Διαβήματα ΥΠΕΞ για την άσκηση που συμμετέχει το ψευδοκράτος-Αποχώρησαν Ισπανία και Πολωνία
Κήρυξε και επίσημα την έναρξη της αντεπίθεσης ο Ζελένσκι-Σε εξέλιξη επιχειρήσεις του στρατού
Αναστάτωση στην Κέρκυρα-Παιδάκι 1,5 έτους και 20χρονος έπεσαν από μπαλκόνι
Χτύπησαν ξανά οι επιτήδειο, βρήκαν νέο τρόπο να υποκλέπτουν λογαριασμούς στο Instagram
Τραγωδία στην Ελλάδα-Ηλικιωμένος μπήκε ανάποδα στην Εθνική και συγκρούστηκε με όχημα της ΕΛΑΣ
Συγκινητικά πλάνα από τη διάσωση των παιδιών που επιβίωσαν μόνα για 40 μέρες σε ζούγκλα του Αμαζονίου
Οι παγίδες που κρύβουν τα μηνύματα απάτης από δήθεν ταχυδρομείο