Ψάχνουν λύσεις για τα προβλήματα με την υποστελέχωση στην Πυροσβεστική

Συγκλίσεις φαίνεται να προκύπτουν στα προβλήματα των Πυροσβεστών που είναι υποστελεχωμένοι, αφού γίνονται προσπάθειες για να εξευρεθεί λύση, μετά από συνάντηση μεταξύ του Συνδέσμου Πυροσβεστών Κύπρου και της Διεύθυνσης της Πυροσβεστικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κρούουν τον κώδωνα οι πυροσβέστες-Υποστελέχωση και κλείσιμο σταθμών

Η Υπηρεσία, καθόλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου κατάφερε να φέρει εις πέρας το έργο της και να περιορίσει περιστατικά πυρκαγιών, που ενδεχομένως να εξελίσσονταν σε καταστροφικές, παρά τις ελλείψεις που υπήρχαν, ωστόσο χειρότεροι μήνες από τους καλοκαιρινούς για εκδήλωση πυρκαγιών είναι ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος ή ακόμη και ο Νοέμβριος.

Το πρόβλημα της υποστελέχωσης, δυστυχώς συνεχίζει να υφίσταται, με την ΣΥ.ΠΥ.Κ. να εκφράζει τον έντονο προβληματισμό και την ανησυχία της, ωστόσο η λύση δίδεται μέσω των υπερωριών.

Το συγκεκριμένο ζήτημα έχει απασχολήσει έντονα τον Σύνδεσμο Πυροσβεστών, που καταβάλλει προσπάθειες για εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων μέχρι την πλήρωση των κενών θέσεων που υπάρχουν στην Υπηρεσία, όπως ανέφεραν στον REPORTER.

Για το σκοπό αυτό, μέλη του ΣΥ.ΠΥ.Κ., είχε πρόσφατα , συνάντηση με την Διεύθυνση της Υπηρεσίας και οι απόψεις των δύο πλευρών φαίνεται να συγκλίνουν, αφού τονίστηκε η αναγκαιότητα κάλυψης των κενών θέσεων το συντομότερο δυνατό. Επίσης αποφασίστηκε πως η συνεργασία μεταξύ Συνδέσμου και Διεύθυνσης επιβάλλεται, ώστε να συμπορευτούν για το καλώς νοούμενο συμφέρον της Υπηρεσίας.

«Ως άμεση επιβεβλημένη λύση, αποφασίστηκε το υπερωριακό καθήκον, ούτως ώστε να υπάρχει επάρκεια στις εναλλαγές, για να υπάρχει και αποτελεσματικότερη ανταπόκριση», υπέδειξε αρμόδια πηγή.

Όπως εξήγησαν πάγια θέση του Συνδέσμου εξ αρχής ήταν και παραμένει η ίδια. Σε συνεργασία με την Διεύθυνση θα διευθετηθούν και θα επιλυθούν άμεσα θέματα που άπτονται της ασφάλειας του προσωπικού και του κοινού. Η προσπάθεια θα είναι συνεχής και ο απώτερος στόχος είναι η βελτίωση των συνθηκών εργασίας στους Πυροσβεστικούς Σταθμούς και η αποτελεσματική ανταπόκριση για εξυπηρέτηση του κοινού. Το κλειδί για την υλοποίηση των στόχων , είναι αλληλένδετο με την αύξηση του προσωπικού στις τάξεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας».

Δειτε Επισης

Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
LIVE: Αμφισβητεί τη μαρτυρία Καραγιάννη που έδειξε στραγγαλισμό του Θανάση η πλευρά της Εισαγγελίας
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας
Συνελήφθη καταζητούμενη για υποθέσεις κλοπών σε Λάρνακα και Αμμόχωστο
Οριζόντια αλλά και στοχευμένα μέτρα προανήγγειλε ο ΠτΔ πριν το Υπουργικό-Αιχμές στην αντιπολίτευση
Μη παραδοχή απάντησε σε όλες τις κατηγορίες ο 44χρονος που κατηγορείται για το τετραπλό θανατηφόρο