Ψάχνουν λύσεις για τα προβλήματα με την υποστελέχωση στην Πυροσβεστική

Συγκλίσεις φαίνεται να προκύπτουν στα προβλήματα των Πυροσβεστών που είναι υποστελεχωμένοι, αφού γίνονται προσπάθειες για να εξευρεθεί λύση, μετά από συνάντηση μεταξύ του Συνδέσμου Πυροσβεστών Κύπρου και της Διεύθυνσης της Πυροσβεστικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κρούουν τον κώδωνα οι πυροσβέστες-Υποστελέχωση και κλείσιμο σταθμών

Η Υπηρεσία, καθόλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου κατάφερε να φέρει εις πέρας το έργο της και να περιορίσει περιστατικά πυρκαγιών, που ενδεχομένως να εξελίσσονταν σε καταστροφικές, παρά τις ελλείψεις που υπήρχαν, ωστόσο χειρότεροι μήνες από τους καλοκαιρινούς για εκδήλωση πυρκαγιών είναι ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος ή ακόμη και ο Νοέμβριος.

Το πρόβλημα της υποστελέχωσης, δυστυχώς συνεχίζει να υφίσταται, με την ΣΥ.ΠΥ.Κ. να εκφράζει τον έντονο προβληματισμό και την ανησυχία της, ωστόσο η λύση δίδεται μέσω των υπερωριών.

Το συγκεκριμένο ζήτημα έχει απασχολήσει έντονα τον Σύνδεσμο Πυροσβεστών, που καταβάλλει προσπάθειες για εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων μέχρι την πλήρωση των κενών θέσεων που υπάρχουν στην Υπηρεσία, όπως ανέφεραν στον REPORTER.

Για το σκοπό αυτό, μέλη του ΣΥ.ΠΥ.Κ., είχε πρόσφατα , συνάντηση με την Διεύθυνση της Υπηρεσίας και οι απόψεις των δύο πλευρών φαίνεται να συγκλίνουν, αφού τονίστηκε η αναγκαιότητα κάλυψης των κενών θέσεων το συντομότερο δυνατό. Επίσης αποφασίστηκε πως η συνεργασία μεταξύ Συνδέσμου και Διεύθυνσης επιβάλλεται, ώστε να συμπορευτούν για το καλώς νοούμενο συμφέρον της Υπηρεσίας.

«Ως άμεση επιβεβλημένη λύση, αποφασίστηκε το υπερωριακό καθήκον, ούτως ώστε να υπάρχει επάρκεια στις εναλλαγές, για να υπάρχει και αποτελεσματικότερη ανταπόκριση», υπέδειξε αρμόδια πηγή.

Όπως εξήγησαν πάγια θέση του Συνδέσμου εξ αρχής ήταν και παραμένει η ίδια. Σε συνεργασία με την Διεύθυνση θα διευθετηθούν και θα επιλυθούν άμεσα θέματα που άπτονται της ασφάλειας του προσωπικού και του κοινού. Η προσπάθεια θα είναι συνεχής και ο απώτερος στόχος είναι η βελτίωση των συνθηκών εργασίας στους Πυροσβεστικούς Σταθμούς και η αποτελεσματική ανταπόκριση για εξυπηρέτηση του κοινού. Το κλειδί για την υλοποίηση των στόχων , είναι αλληλένδετο με την αύξηση του προσωπικού στις τάξεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας».

Δειτε Επισης

Η Ρωσία επιχειρεί την πέμπτη επίθεση με drone κατά του Κιέβου μέσα σε δύο εβδομάδες
Επιβάτης εγκλωβίστηκε στην τουαλέτα αεροπλάνου-Το σημείωμα της αεροσυνοδού για να τον καθησυχάσει
«Παιδί αγνοούμενου ζήτησε τη συμβουλή του Φειδία και αυτός απάντησε 'καλά κόρη μου εν τζαι είσαι η μόνη ορφανή'»
«Στην Ελλάδα εξασκήθηκαν τα ισραηλινά μαχητικά που βομβάρδισαν τους Χούθι»-Τι υποστηρίζουν στο Ισραήλ
Σε τρομερή πίεση ο Μπάιντεν για να αποσυρθεί-«Μας καταστρέφεις, δεν μπορείς να νικήσεις» του είπε η Πελόζι
Τρομάζει ο δράκος της Ομόνοιας-Πώς εντοπίζει τις γυναίκες θύματα, σε ποιες περιοχές έχει επιτεθεί
Για δύο χιλιοστά σώθηκε ο συνοριοφύλακας που πυροβολήθηκε στον Έβρο-Το πιθανότερο σενάριο για τα πυρά
Ιστορίες ανθρώπων και αρχειακό υλικό αποκαλύπτουν πτυχές των κατεχόμενων λιμανιών
Στην κοιλιά τραυματίστηκε ο συνοριοφύλακας στον Έβρο-Τι εξετάζουν οι Αρχές για τα πυρά από την τουρκική πλευρά
Έχασε 300 εκατ. δολάρια σε λίγες ώρες το αφεντικό της CrowdStrike που προκάλεσε το διεθνές black out