Πυροτέχνημα τα περί βίντεο Αριστοτέλους-Ετοιμάζουν νομικά διαβήματα οι δικηγόροι

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την παράδοση του πορίσματος του ανεξάρτητου ανακριτή Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, ο οποίος διορίστηκε για να διερευνήσει την πρωτοφανή υπόθεση διαφθοράς που κατήγγειλε η Διεύθυνση των Φυλακών σε βάρος του Διοικητή της ΥΚΑΝ, ο οποίος φέρεται να συνομιλούσε παράνομα με καταδικασθέντα για εμπορία ναρκωτικών, από τον οποίο μεταξύ άλλων ζητούσε στοιχεία που θα "έκαφκαν τις κοπέλες", με σκοπό να πλήξουν το έργο τους. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παράταση λίγων ημερών στο πόρισμα Αιμιλιανίδη-Επανεξετάζεται η διαθεσιμότητα

Το πόρισμα του ανακριτή αναμένεται να παραδοθεί εντός των επόμενων δέκα ημερών, ενώ την Δευτέρα εκπνέει η διαθεσιμότητα του Μιχάλη Κατσουνωτού, με το Υπουργείο Δικαιοσύνης να αναμένει ενημέρωση από τον Γενικό Εισαγγελέα, αφού γνώριζε πως το πόρισμα παραδίδεται στις 5 Σεπτεμβρίου. Ακολούθως, όπως μας αναφέρθηκε, θα ακολουθηθεί η πεπατημένη και η επέκταση της διαθεσιμότητα θεωρείται μονόδρομος, ενώ με την παράδοση του πορίσματος, η επιστροφή του θα εξαρτηθεί με το κατά πόσον θα προκύψουν σε βάρος του ποινικά αδικήματα.

Ενώπιον του Αχιλλέα Αιμιλιανίδη κλήθηκαν δεκάδες πρόσωπα, εντός και εκτός Φυλακών, που είχαν άμεση ή έμμεση σχέση με τις καταγγελίες της Διεύθυνσης, ή ακόμα και με παρεμφερή ζητήματα. Μεγάλος αριθμός καταθέσεων προέρχεται από τις Κεντρικές Φυλακές, όπου έδωσαν μαρτυρίες κρατούμενοι που είχαν σχέση με τον βαρυποινίτη, είτε τους είχε εκμυστηρευτεί για τις συνομιλίες του με τον Κατσουνωτό, είτε ζητούσε από αυτούς βίντεο που θα έπλητταν την Διεύθυνση, ακόμα και υλικό από την προσωπική της ζωή, αφού φαίνεται να είχε υποσχεθεί στον Διοικητή, με τον ίδιο να του λέει, σύμφωνα με τα στοιχεία, «ένα τέτοιοι βίντεο που θα τις κάφκουν και τίποτε άλλο». Μάλιστα του έλεγε πως φημολογείται πως θα αποχωρήσει για άλλη θέση και «πριν φύγουν τα κορίτσια θέλω να κάνω κάποια πράγματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μια φορά και ένα καιρό η Αριστοτέλους κατήγγειλε διαφθορά...

Επίσης κλήθηκαν να καταθέσουν όλα τα πρόσωπα που απεικονίζονται στα βίντεο, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως κρατούμενοι έδωσαν τον βαρυποινίτη, λέγοντας πως τους έβαζε να κάνουν και να λένε πράγματα, χωρίς να γνωρίζουν πως τα απέστελλε. Παράλληλα, πρόσωπα έδειξαν στις καταθέσεις τους συνομιλίες από πέρσι, με μήνυμα που εντοπίστηκε να συνάδει με την μαρτυρία. Συγκεκριμένα, ένα μήνυμα, την ίδια περίοδο, ο αποστολέας έλεγε πως θέλει «τζιάλα» βίντεο από κρατούμενους που να κάνουν οτιδήποτε, φτάνει να φαίνεται πως είναι από κρατούμενους των Φυλακών. Επιπρόσθετα, υπάρχει μαρτυρία πως την ίδια περίοδο, όταν πήγε για ανάκριση στην ΥΚΑΝ, του προσφέρθηκε από τον Διοικητή της ΥΚΑΝ, να εφοδιαστεί με κινητό και να τους στέλνει βίντεο και πληροφορίες, με αντάλλαγμα να βοηθηθεί στην υπόθεση του.

Κατάθεση στον ανακριτή έδωσαν και μέλη του προσωπικού, κάποιοι εκ των οποίων μίλησαν για τις προσπάθειες αναζήτησης βίντεο από τον βαρυποινίτη.

Στο μεταξύ, τα περί βίντεο σε διάφορες εκδοχές, αποδεικνύονται άνθρακας, αφού σύμφωνα με πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, επρόκειτο για fake news, που σκοπό είχαν να πλήξουν τη Διεύθυνση, καθώς κανένα βίντεο δεν εντοπίστηκε και ούτε κατατέθηκε ενώπιον του ανακριτή, επιβεβαιώνοντας όσους τόνιζαν εξαρχής, μεταξύ των οποίων και η ίδια η Διεύθυνση, πως κάτι τέτοιο ήταν προϊόν μυθοπλασίας. Μάλιστα, προέκυψε κατάθεση προσώπου, πως ενώ οι έρευνες του ανακριτή βρίσκονταν σε εξέλιξη, προσεγγίστηκαν άτομα ώστε να βοηθήσουν να εντοπιστεί βίντεο.

Γύρω από αυτό το ζήτημα, όπως μας ανέφεραν εκπρόσωποι της πλευράς της Διεύθυνσης, έχουν συλλεχθεί στοιχεία και μετά το πόρισμα Αιμιλιανίδη, θα εξεταστούν νέα νομικά διαβήματα, με το ενδεχόμενο για αγωγές, να είναι ορατό, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εξετάζεται και νομική οδός κατά του αξιωματικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διγλωσσία στο Συμβούλιο αποφυλακίσεως-Ζητήθηκαν φάκελοι, σε αυτούς και ισοβίτης

Υπενθυμίζεται πως στο κάδρο των ερευνών βρέθηκε και δεύτερος αστυνομικός που υπηρετεί στην ΥΚΑΝ και προηγουμένως ήταν οδηγός πολιτικού προσώπου. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο αστυνομικός κατόπιν οδηγιών, παρέδωσε χρηματικό ποσό στην αδελφή του βαρυποινίτη, ενώ το μέλος κατονομάστηκε από τον ίδιο τον κρατούμενος, παραδεχόμενος πως εκτός από τον Κατσουνωτο, είχε παράνομες συνομιλίες και μαζί του. Μάλιστα για κατάθεση κλήθηκε και η αδελφή του, στην οποία ο βαρυποινίτης, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, της απέστελλε συνομιλίες που είχε με τον Διοικητή για να τις αποθηκεύει. Μάλιστα την καλούσε να μη πει τίποτε «για τους φίλους της», τα ονόματα των οποίων καταγράφονται, ενώ βρέθηκαν και οι φωτογραφίες τους στο κινητό του κρατούμενου.

Για κατάθεση κλήθηκαν και τα μέλη του Συμβουλίου Αποφυλακίσεως, αφού μηνύματα εμπλέκουν την πρόεδρο, ως προς την βοήθεια στην αίτηση αποφυλάκισης του βαρυποινίτη, με τον Διοικητή να του αναφέρει πως μίλησε μαζί της. Επίσης στο μικροσκόπιο βρέθηκαν και άλλες υποθέσεις ναρκωτικών όπου υπήρχαν διαφωνίες μεταξύ των μελών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παραμένει εκτός ο Κατσουνωτός, παρατείνεται η διαθεσιμότητα του για το σκάνδαλο διαφθοράς

Επιπρόσθετα, οι έρευνες επεκτάθηκαν και στο πρόγραμμα μαρτύρων, όπου υπεύθυνος είναι ο Διοικητής της ΥΚΑΝ, με πρόσωπα να δείχνουν ευνοϊκή μεταχείριση και παρέμβαση στις διαδικασίες, ενώ μίλησαν για κινητά και άλλα.

Μάλιστα, μόλις χθες, αποκαλύφθηκε πως υπό προστασία μάρτυρας που καταδικάστηκε για εμπορία ναρκωτικών, είχε απειλήσει την Άννα Αριστοτέλους, ενώ μέσω κινητού απείλησε και άλλα πρόσωπα. Επίσης, καταγγέλθηκε πάρτι με αμπελοπούλια και σαμπάνιες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μαρτυρίες για επαφές Διοικητή με βαρυποινίτη από πέρσι-Βρέθηκε βίντεο που χτυπούσε κρατούμενο

Δειτε Επισης

Τάχιστα να προχωρήσει η μεταρρύθμιση δικαιοσύνης συμφώνησαν Προκοπίου και Δικηγόροι
Κόκκινη γραμμή για τη βία τραβά ο Πρόεδρος-«Αν χρειαστεί θα ληφθούν και περαιτέρω μέτρα»
Αυτοί είναι οι άλλοι τρεις φίλαθλοι που ψάχνει για τα επεισόδια στο Ελευθερία η Αστυνομία (pics)
Καθηλώνει τα πυροσβεστικά αεροσκάφη του Τμ. Δασών η Βουλή-Ζητά παρέμβαση ΠτΔ
Σαφάρι Αστυνομίας τα βράδια για τις λαμπρατζιές-Συστάθηκε ειδική ομάδα
«Κινδυνεύουμε να έχουμε μία νέα Ήλιος...»-Έστησαν στον τοίχο το Τμ. Δασών για τα αεροσκάφη
Σε επαφή με ΕΛ.ΑΣ. η Αστυνομία-Ζήτησε πληροφόρηση για την υπόθεση των τρομοκρατών
Συνελήφθη 17χρονος που φέρεται να ακολουθούσε και να παρενοχλούσε γυναίκες στην Αγία Νάπα
ΒΙΝΤΕΟ: Εικοσιενάχρονος σταματούσε αυτοκίνητα στη μέση του δρόμου-Έστειλε αστυνομικό στο νοσοκομείο
Τουρίστρια εγκλωβίστηκε σε δύσβατη ορεινή περιοχή-Διασώθηκε από την Αστυνομία