Eιρωνεύεται τους Ευρωπαίους o Ερντογάν-«Kουβέρτες και παπλώματα στα κοινοβούλια»

Με τρόπο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί… χαιρέκακος, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του ανέφερε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες θα κρυώσουν τον χειμώνα, «όμως εμείς δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα!

«Στα κοινοβούλιά τους μοιράζουν κουβέρτες και παπλώματα» ανέφερε χαρακτηριστικά, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι η Τουρκία δεν έχει επιβάλει κυρώσεις στους ρωσικούς πόρους, και σε συνέχεια αντίστοιχων δηλώσεων σε ό,τι αφορά στην ενεργειακή κρίση.

Στα βήματά του ο Τσαβούσογλου

Υπενθυμίζεται πως, προ ημερών, σταθερά στη γραμμή που τηρεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέναντι στον Βλαντιμίρ Πούτιν κινήθηκε και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με φόντο την ενεργειακή κρίση που βιώνει η Ευρώπη ενόψει μάλιστα και του επερχόμενου δύσκολου χειμώνα.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών χλεύασε τους ευρωπαίους όσον αφορά την εκτόξευση των τιμών του φυσικού αερίου.

«Δεν έχουν όραμα, ζηλεύουν δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε ευρωπαϊκή πολιτική γι’ αυτό θα κρυώσουν. Ο Θεός να τους βοηθήσει, ενώ η Τουρκία δεν έχει κανένα πρόβλημα» ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Αν η ΕΕ είχε κινηθεί μαζί μας και είχε αφήσει στην άκρη την αλαζονεία της, τότε θα ήταν ένας παγκόσμιος παίκτης που θα χειροκροτούσαν όλοι όρθιοι. Όμως δεν έχουν όραμα. Η αλαζονεία, η ζήλεια τους τυφλώνει. Τα λέω και στους ίδιους. Δείτε τώρα, έρχεται ο χειμώνας. Κυρίως οι χώρες της Ευρώπης αναρωτιούνται πώς θα περάσουν το χειμώνα; Πόσο κρύο θα έχει; Κάποιες χώρες βάζουν ανώτατο όριο στους θερμοστάτες. Κάποιες στους 19 (βαθμούς Κελσίου), κάποιες στους 20. Ο Θεός να τους βοηθήσει. Εγώ στους 20 κρυώνω» σχολίασε δηκτικά ο Τσαβούσογλου.

Όπως έσπευσε να πει, δε, «εμείς, ότι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα στο ζήτημα του αερίου, συμβαίνει λόγω των πολιτικών μας», εννοώντας το γεγονός ότι η Άγκυρα «χαϊδεύει» τη Μόσχα, αρνούμενη να επιβάλει κυρώσεις.

Πηγή: in.gr

Δειτε Επισης

Ηχητικό ντοκουμέντο τον Μπάιντεν-Χάνει τα λόγια του, μπερδεύει την ημερομηνία θανάτου του γιου του
Στη Ρώμη ο Ζελένσκι για την τελετή ενθρόνισης του Πάπα Λέοντα ΙΔ’
H Χαμάς επιστρέφει στις διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ για ειρηνευτικές συνομιλίες στη Λωρίδα της Γάζας
Ένας άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά στην Κρουαζέτ από την πτώση ενός φοίνικα
Το Ισραήλ επιτέθηκε στην Υεμένη πρώτη φορά μετά τη συμφωνία ΗΠΑ με τους Χούθι για κατάπαυση του πυρός
Αεροπορική τραγωδία στη Φινλανδία-Νεκροί όλοι οι επιβάτες από τα δύο ελικόπτερα που συγκρούστηκαν
Μετά το ναυάγιο στην Τουρκία βγήκε μπροστά ο Τραμπ-«Θα μιλήσω με Πούτιν και Ζελένσκι τη Δευτέρα»
ΒΙΝΤΕΟ: Φονικοί ανεμοστρόβιλοι στις ΗΠΑ-Τουλάχιστον 20 νεκροί σε Κεντάκι και Μιζούρι
Αυστηρότερες κυρώσεις κατά της Μόσχας ζητά ο Ζελένσκι-Έτοιμος να ασκήσει μοχλό πίεσης ο Τραμπ στη Ρωσία
Επίθεση με μαχαίρι στο Λονδίνο-Πέντε άτομα στο νοσοκομείο