Ασφαλές παιχνίδι: Eνισχύοντας την εθελοντική χρήση εργαλείων

Ολοένα και πιο αποτελεσματικούς τρόπους μετάδοσης μηνυμάτων ασφαλούς παιχνιδιού αναζητούν κυβερνήσεις και ερευνητές σε όλο τον κόσμο. Τα τυπικά, στατικά μηνύματα ασφαλούς παιχνιδιού συχνά αποτυγχάνουν να επηρεάσουν τις συμπεριφορές του παίκτη. Κι αυτό γιατί τα εργαλεία προστασίας των παικτών όπως τα όρια καταθέσεων, τα χρονικά όρια κ.ά. μπορούν να ελαχιστοποιήσουν τις επιβλαβείς συνέπειες, αλλά η αποτελεσματικότητά τους περιορίζεται λόγω χαμηλής εθελοντικής χρήσης.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη πραγματοποιεί το University of Sydney Gambling Treatment and Research Clinic. Έχοντας συνεργαστεί με παρόχους διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών και αφού ανέλυσε τα δεδομένα των πελατών τους και μελέτησε τον πιο αποτελεσματικό τρόπο μετάδοσης μηνυμάτων (χρονοδιάγραμμα, περιεχόμενο, μέθοδος μετάδοσης) για την ενθάρρυνση της χρήσης εργαλείων, η έρευνα κατέληξε σε σημαντικά για τη βιομηχανία συμπεράσματα.

Αναλυτικά τα ευρήματα θα παρουσιάσει κατά το 5ου Συνέδριο Ασφαλούς Παιχνιδιού η Sally Gainsbury, Διευθύντρια της Gambling Treatment & Research Clinic και Καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϋ. Η Dr. Gainsbury θα παραθέσει τρόπους μέσω των οποίων ενισχύεται η εθελοντική χρήση εργαλείων ασφαλούς παιχνιδιού από παίκτες μέτριου κινδύνου.

Ειδικότερα, η παρουσίαση θα καταγράψει το πώς η χρήση των behavioural insights για την ώθηση των παικτών προς ασφαλέστερη παικτική συμπεριφορά μπορεί να αυξήσει την εθελοντική χρήση των εργαλείων προστασίας των παικτών και να μειώσει την προβληματική ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια.

5ο Συνέδριο Ασφαλούς Παιχνιδιού

Καταξιωμένοι επαγγελματίες και αρμόδιοι φορείς θα παρευρεθούν τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022 στο Hilton Nicosia, όπου για 5η συνεχή χρονιά θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο Ασφαλούς Παιχνιδιού από την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων. Το Συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού 2022, η οποία έχει ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παικτών και του κοινού για την ασφαλή ενασχόληση με το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια.

Εμπειρογνώμονες και αρμόδιοι φορείς θα ενημερώσουν τους συμμετέχοντες και θα ανταλλάξουν μαζί τους απόψεις και βέλτιστες πρακτικές για την ασφαλή ενασχόληση με το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια, καθώς επίσης θα παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το ασφαλές παιχνίδι.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα τεθούν θέματα όπως η ασφάλεια των παικτών και ο ρόλος που διαδραματίζουν συναρμόδιοι φορείς μεταξύ των οποίων οι εταιρείες και φυσικά, οι ρυθμιστικές αρχές, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών για την προστασία των παικτών, την προσέγγιση δημόσιας υγείας στο ασφαλές παιχνίδι, την διαταραχή τυχερών παιχνιδιών αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις σε ακαδημαϊκό επίπεδο γύρω από το ασφαλές παιχνίδι.

Το Συνέδριο Ασφαλούς Παιχνιδιού απευθύνεται σε όλο το φάσμα της κοινωνίας, όπου θα προσφέρει γνώση και εξειδίκευση τόσο σε ιδιωτικές εταιρείες και οργανωμένα σύνολα, επαγγελματίες του κλάδου τυχερών παιχνιδιών, ακαδημαϊκούς, επαγγελματίες ψυχικής υγείας, συμβούλους επιχειρήσεων, μέσα μαζικής ενημέρωσης, λειτουργούς νεολαίας, δικηγορικά και διαφημιστικά γραφεία, αθλητικές ομοσπονδίες όσο και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Πληροφορίες: https://sgw.cy/

 

Δειτε Επισης

Το FUELHOUSE στηρίζει τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «Μικροί Ήρωες»
POP-UP ART EVENT στο Galleria Venti Studio
Τα πλούσια δώρα που σε περιμένουν στο Cyprus Job Fair
Cyprus Job Fair: Πενήντα και πλέον εργοδότες σας περιμένουν με 1000 θέσεις εργασίας
Δρος. Ελένης Σταύρου: Γεωπολιτικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Συνέδριο για τα Πνευματικά και Συγγενικά Δικαιώματα
Stephanis Black Friday 2023 – Αποκαλύφθηκαν ΟΛΕΣ οι προσφορές!
ΤΟ IRIEM ΘΕΣΠΙΣΕ ΕΤΗΣΙΟ "ΒΡΑΒΕΙΟ Κ. ΓΟΥΛΙΑΜΟΥ ΓΙΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥΣ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ"
Ψάχνεις δουλειά; Έλα στην Cyprus Job Fair και ανακάλυψε πέραν των 1000 θέσεων εργασίας
Η πορεία προς την θετική εκπαίδευση