Απαντά στις δηλώσεις Τατάρ το Foreign Office-Προσήλωση στις διαδικασίες των ΗΕ για λύση

Την προσήλωση του Ηνωμένου Βασιλείου στις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών επανέλαβε εκπρόσωπος του Foreign Office.

Η τοποθέτηση έγινε μετά από την πρόσκληση για σχόλιο αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ερσίν Τατάρ ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει μείνει «θεατής» στο Κυπριακό.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει προσηλωμένο στην υποστήριξη των προσπαθειών, υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Εθνών, για την επίτευξη λύσης στο Κυπριακό και συνδιαλέγεται με όλα τα μέρη στο νησί για αυτό το σκοπό», ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Το Foreign Office επανέλαβε δε τη θέση πως μια λύση «θα αυξήσει την ευημερία της Κύπρου και θα ενισχύσει την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εγκρίνεται στο Υπουργικό η σύσταση του Ινστιτούτου Καρκίνου
Νέες νομοθεσίες κατά της παράνομης διακίνησης μεταναστών προτείνει η Κομισιόν-Oι πέντε στόχοι
Χριστοδουλίδης: Η σημερινή κατάσταση δεν μπορεί να είναι η λύση του Κυπριακού
Κοινωνικές επενδύσεις και Κάρτα Αναπηρίας συζήτησε η Ευαγγέλου στις Βρυξέλλες
Εκτίμηση για τη θέση αρχών στο Κυπριακό, εξέφρασε η ΠτΒ στον Πολωνό Πρέσβη
Τη διαφύλαξη των αρχών και αξιών της ΕΕ τόνισε η ΠτΒ στην Πρέσβη της Ουγγαρίας
Έντονος για τις προκλήσεις των Τούρκων ο ΠτΔ-«Θα υλοποιηθούν αποφάσεις, αν δεν αποκατασταθεί η τάξη»
Καταδίκασε τη νέα παραβίαση του στάτους κβο από κατοχικές αρχές η Δημητρίου
Προσεκτικός στις τοποθετήσεις του για το Αφροδίτη ο εκπρόσωπος της Chevron-«Βλέπουμε συνέργειες στην περιοχή»
Λετυμπιώτης: Πέρασε από πολιτικό σε τεχνικό επίπεδο η πρωτοβουλία για Γάζα