ΒΙΝΤΕΟ: Δεν κάνουν βήμα πίσω οι δεσμοφύλακες-Διαμαρτυρία έξω από το ΥΠΟΙΚ
09:57 - 23 Σεπτεμβρίου 2022

Ούτε βήμα πίσω δεν κάνουν οι δεσμοφύλακες, που παρά τις προφορικές δεσμεύσεις από την Υπουργό Δικαιοσύνης, συνεχίζουν για πέμπτη μέρα τις απεργιακές κινητοποίησεις, αυτή τη φορά έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.
Η διαμαρτυρία άρχισε στις 07:30 το πρωί της Παρασκευής.
Υπενθυμίζεται πως χθες η Υπουργός Δικαιοσύνης, Στέφη Δράκου, κάλεσε τους δεσμοφύλακες σε αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων και να κατέλθουν σε διάλογο, με τους δεσμοφύλακες μέλη της Παγκύπριας Συντεχνίας «ΙΣΟΤΗΤΑ», να απαντούν, μέσω ανακοίνωσης τους, πως «μόνο με γραπτή δέσμευση εκ μέρους της Κυβέρνησης για συμπερίληψη των αναγκαίων προβλέψεων στον περί Προϋπολογισμού Νόμο του 2023, ώστε αυτά να ικανοποιηθούν, θα τερματίσουν τα απεργιακά μέτρα».
«Κατ’ αρχάς πρέπει να αναφέρουμε ότι και σήμερα ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η απογευματινή εκδήλωση διαμαρτυρίας των Δεσμοφυλάκων του Κλάδου μας στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου συμμετείχαν περισσότεροι από 220 Δεσμοφύλακες, άντρες και γυναίκες», αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση των δεσμοφυλάκων.
Στην εκδήλωση, προσθέτουν, «μας τίμησαν με την παρουσία τους η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και άλλοι Βουλευτές από όλα τα πολιτικά κόμματα, οι οποίοι εξέφρασαν τη στήριξή τους στα δίκαια αιτήματά μας, δηλαδή την παροχή του ειδικού επιδόματος από το Υπουργείο Οικονομικών και την αναβάθμιση των κλιμάκων των Δεσμοφυλάκων από Α2-5-7 σε Α3-5-7, με ταυτόχρονη τοποθέτησή τους στο σημείο των συνδυασμένων κλιμάκων που θα βρίσκονταν αν δεν αναστέλλονταν οι προσαυξήσεις για πέντε συναπτά έτη».