Διαχειρίσιμη η φωτιά στην Άλασσα-Κάηκε μεγάλος αριθμός οχημάτων (vid&pics)

Μετά από περίπου πέντε ώρες, η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην Άλασσα, είναι διαχειρίσιμη, με τις δυνάμεις πυρόσβεσης να είναι σε επιφυλακή καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Σύμφωνα με την Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αντρέα Κεττή, η φωτιά κατέκαψε συνολική έκταση περίπου ενάμιση τετραγωνικό χιλιόμετρο από ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση και δέντρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επηρεάστηκαν υποστατικά στην Άλασσα-«Ο κόσμος ταλαιπωρείται, είναι παράλογο»

Όπως είπε ο κ. Κεττής, οι δυνάμεις πυρόσβεσης προστάτευσαν υποστατικά, συμπεριλαμβανομένου αποθηκών, πρατήριο πετρελαιοειδών και βιολογικό σταθμό.

Aπό τη φωτιά επηρεάστηκε υποστατικό ανακύκλωσης παλαιών οχημάτων, όπου κάηκε μεγάλος αριθμός οχημάτων.

Οι δυνάμεις κατασβήνουν με μεγάλες ποσότητες νερού και αφρού τα εμπλεκόμενα στην πυρκαγιά οχήματα, προστατεύουν το υποστατικό διαχείρισης της ανακύκλωσης και η εταιρεία καθ' υπόδειξη μετακινεί οχήματα, τα οποία δεν ενεπλάκησαν στην πυρκαγιά σε ασφαλή χώρο.

Την ίδια ώρα, άλλες δυνάμεις πυρόσβεσης συνεχίζουν να επιχειρούν για πλήρη οριοθέτηση της πυρκαγιάς και κατάσβεση μικρών εστιών και αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων.

Οι δυνάμεις θα επιχειρούν καθ' όλη τη διάρκεια της νύκτας.

Νωρίτερα, ο κοινοτάρχης Άλασσας Αιμίλιος Τοφαλλής, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η μεγάλη πυρκαγιά, που μαίνεται από νωρίς το απόγευμα παρά την κοινότητα του, τέθηκε κακόβουλα,

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Άλασσα-Κινδυνεύουν υποστατικά, πλησιάζει σε πρατήριο βενζίνης 

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ είπε πως σε περίπου ενάμιση μήνα καταγράφηκαν τέσσερις πυρκαγιές στην περιοχή και «είναι λυπηρό, διότι είναι σκόπιμες οι πυρκαγιές, δεν είναι που μόνες τους, δηλαδή δεν πιστεύω ότι είναι από ανθρώπινες δραστηριότητες, πρέπει να είναι κακόβουλες οι πυρκαγιές».

Από τη φωτιά, συνέχισε, επηρεάστηκαν κάποια υποστατικά και αρκετός κόσμος ταλαιπωρείται, «είναι κάτι το παράλογο».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μάχη με τις φλόγες στην Άλασσα-Απειλούνται υποστατικά, έκλεισαν δρόμοι

Σημειώνεται πως, για τις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς ενεργοποιήθηκε το σχέδιο «Ίκαρος 2».

Για την κατάσβεση της φωτιάς, επιχειρούν 14 πυροσβεστικά οχήματα και έξι πυροσβεστικά πτητικά μέσα, δύο εκμισθωμένα ελικόπτερα, δύο ελικόπτερα Βρετανικών Βάσεων, υπό τον συντονισμό ελικοπτέρου της Εθνικής Φρουράς, ενώ για ενίσχυση κλήθηκε και ελικόπτερο της Αστυνομίας.​

Υπενθυμίζεται πως, λόγω της φωτιάς ο δρόμος Λεμεσού - Άλασσας είχε κλείσει, και άνοιξε λίγο μετά τις 19:00.

 

Δειτε Επισης

Ελλείπει από τον τόπο διαμονής του στη Λευκωσία 57χρονος από το πρωί της Παρασκευής
Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην κατεχόμενη Καρπασία
Βανδαλισμούς σε οίκημα των Λαϊκών Οργανώσεων καταγγέλλει το ΑΚΕΛ Αμμοχώστου (pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά ξέσπασε στην κατεχόμενη Καρπασία
Κατέθεσε ο Γεάδης για την πτήση του με τη Γερμανίδα κτηματομεσίτρια-Τον ρωτούσαν για τα Αγγλικά του
Απορρίφθηκε έφεση σε υπόθεση της Marfin και επικυρώθηκε πρόστιμο €50.000
Στη φυλακή για δέκα χρόνια 57χρονος που πιάστηκε με έντεκα κιλά κάνναβη και ένα κοκαΐνη
Σύσκεψη υπό τον Υπ. Δικαιοσύνης για αντιμετώπιση εγκληματικότητας και παραβατικότητας στη Λάρνακα
Σκέψεις υπεράσπισης για επανεξέταση του καγκουρό από ιδιώτη ιατροδικαστή ή κτηνίατρο-Ζητήθηκε φωτογραφικό υλικό
ΒΙΝΤΕΟ: Δεκαοχτάχρονη κατήγγειλε ότι δέχθηκε επίθεση από άγνωστο άνδρα