To παίρνουν στα άκρα και προχωρούν σε καταγγελία στην ΕΕ για τα κατεχόμενα οι πρατηριούχοι

Με νομικές διαδικασίες και προσφυγή στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σχέση με τη μεταφορά καυσίμων από τις μη ελεγχόμενες περιοχές στις ελεγχόμενες περιοχές της Δημοκρατίας, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει ο Σύνδεσμος Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων.  

Ακόμη δεν αποκλείει την λήψη δυναμικών μέτρων μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας για την επιβίωση των πρατηρίων στις ελεύθερες περιοχές.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως στα άρθρα του Κανονισμού της Πράσινης Γραμμής πουθενά δεν φαίνεται να υπάρχει οποιαδήποτε εξαίρεση στους κανόνες που να επιτρέπει την μεταφορά καυσίμων στις ελεύθερες περιοχές και άρα απαγορεύεται η οποιαδήποτε η προμήθεια καυσίμων από τις κατεχόμενες περιοχές προς τις ελεύθερες περιοχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ενάγουν την Κύπρο οι πρατηριούχοι-Ζητούν αποζημιώσεις για τα καύσιμα από κατεχόμενα

Ακόμη γίνεται λόγος για μη αυστηρής εφαρμογή των άρθρων του Κανονισμού της Πράσινης Γραμμής και απουσία αυστηρών ελέγχων από τα όργανα της Κυπριακής Δημοκρατίας στα οδοφράγματα, και σημειώνεται πως ο Κανονισμός της Πράσινης Γραμμής προνοεί ρητά σε περίπτωση που υπάρξουν σοβαρές διαταραχές σε συγκεκριμένο τομέα της οικονομίας της Κυπριακής Δημοκρατίας οι οποίες προκαλούνται από την εκτεταμένη χρήση των διευκολύνσεων από πρόσωπα που διέρχονται από τη γραμμή, η Κυπριακή Δημοκρατία να μπορεί να σταματήσει αυτή την αδικαιολόγητη κατάχρηση μέχρι να μπορέσει να προβεί σε διαφορετικές διευθετήσεις και προφανώς δεν το κάνει.

Όπως αναφέρεται όλα αυτά «επιτρέπουν στα πρατήρια του Συνδέσμου να διεκδικήσουν και απαιτήσουν ως άμεσα επηρεαζόμενοι από την ίδια τη Κυπριακή Δημοκρατία να επέμβει άμεσα με καθοριστικά μέτρα για την παύση και μη συνέχιση αυτής της κατάστασης όπως επίσης και την αποζημίωση τους για όλη τη ζημιά που έχουν πάθει μέχρι σήμερα».

Επίσης, σημειώνεται, «επιτρέπουν στα πρατήρια του Συνδέσμου να απευθυνθούν επίσημα απευθείας στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και οργανώσεων όπως είναι η Frontex από την στιγμή που η Κυπριακή Δημοκρατία φαίνεται να αδιαφορεί για το πρόβλημα, να είναι ανίκανη να επέμβει αλλά και να αποκρύβει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την πραγματικότητα του προβλήματος».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σχετική επιστολή απαίτησης έχει σταλεί σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη της Κυπριακής Δημοκρατίας και επιστολή μαζί με αυτούσια την νομική έκθεση η οποία αναπτύσσει νομικά και πραγματικά το πρόβλημα έχει σταλεί στα αρμόδια όργανα σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καίει η τιμή πετρελαίου, βράζουν οι καταναλωτές-Στα όριά τους οι πρατηριούχοι

Δειτε Επισης

Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου
Ο Δήμαρχος Λευκωσίας ανέδειξε τα πλεονεκτήματα της Κύπρου σε εκδήλωση στις ΗΠΑ
«Λευτεριά στο Αφρίν» φώναξαν Κούρδοι διαδηλωτές,-Ζήτησαν την παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας
Πάνω από 250.000 σκύλοι εγκαταλείπονται κάθε χρόνο στην Κύπρο
Δήμοι, οργανωμένα σύνολα και σχολεία συμμετέχουν στις εκδηλώσεις για την Ώρα της Γης
Επίτιμος Δημότης Στροβόλου ανακηρύχθηκε ο Πάρις Παπαέλληνας
Επανέρχεται σταδιακά και με νέο σχεδιασμό η Πύλη Κτηματολογίου
Πράσινο φως για δυναμικά μέτρα από ΠΕΟ-Διαμαρτύρονται για τις Συλλογικές Συμβάσεις
Σε διεθνή ομάδα εργασίας για προστασία των παιδιών συμμετέχει η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης
Απαντά στις επικρίσεις για κενά και υποστελέχωση ο ΟΚΥπΥ