Διασώθηκαν πέραν των 300 ατόμων που επέβαιναν σε ακυβέρνητο σκάφος ανοιχτά της Κύπρου

Επιχείρηση διάσωσης από το Κέντρο Συντονισμού και Έρευνα, πέραν των 300 ατόμων, τα οποία επέβαιναν σε ακυβέρνητο σκάφος, ανοιχτά της Κύπρου. 

Σύμφωνα με το ΚΣΕΔ, στις 19:00 το βράδυ της Δευτέρας λήφθηκε πληροφορία για σκάφος με πέραν των 300 ατόμων σε κίνδυνο, το οποίο έπλεε σε απόσταση 110νμ δυτικά της Πάφου, εντός της περιοχής ευθύνης Ε-Δ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το ΚΣΕΔ προχώρησε σε εφαρμογή του Ειδικού Εθνικού Σχεδίου «ΤΕΥΚΡΟΣ», που αφορά σε επιχειρήσεις μαζικής διάσωσης, κινητοποιώντας αρχικά ελικόπτερο της 460 ΜΕΔ της ΕΦ για εντοπισμό και επιβεβαίωση της φύσης του κινδύνου και στη συνέχεια το ΠΓΥ ΑΛΑΣΙΑ και το ΠΑΘ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ της Διοίκησης Ναυτικού του ΓΕΕΦ, την Άκατο Θησέας της Λ&Ν Αστυνομίας, καθώς και παραπλέοντα εμπορικά πλοία που βρίσκονταν στην περιοχή.

Μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης, όλοι οι διασωθέντες επιβιβάστηκαν με ασφάλεια στο φορτηγό πλοίο «PAOLO TOPIC», σημαίας Νήσων Μάρσαλ.

 

Δειτε Επισης

Πού είναι ο Χαμενεΐ;-Πώς ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν μετακινείται από καταφύγιο σε καταφύγιο
Αλλαγή στάσης Τραμπ-Σκέφτεται αμερικανικά πλήγματα στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν
Τι σημαίνει η «αλλαγή καθεστώτος» που θέλει ο Νετανιάχου στο Ιράν
Πολυμερή συντονισμό κατά της παραβατικότητας στη Λεμεσό αποφάσισε σύσκεψη αρμοδίων
Έμμεσες απειλές Τραμπ-Οι ΗΠΑ δεν θα σκοτώσουν τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν «προς το παρόν»
Αυτούς καταζητεί η Αστυνομία για τη συμπλοκή με μαχαίρια και λοστούς στην Πάφο
Κοινή δήλωση από τη «βουλή» για το ιδιοκτησιακό δικαίωμα ζήτησε ο Τατάρ-Θέλει να καλύψουν την επιπολαιότητά του
Αξιωματούχοι στις ΗΠΑ διαψεύδουν το Ισραήλ-«Το Ιράν ήθελε τρία χρόνια να φτιάξει πυρηνικό όπλο»
Ο πλανήτης φλέγεται και η Αστυνομία εξευτελίζεται-Όταν σε περιφρονούν τα ίδια σου τα μέλη, τότε υπάρχει πρόβλημα
Τελεσίγραφο Βουλής στην Κυβέρνηση για θεσμικό πλαίσιο για τα παιδιά που νοσούν μέχρι τον Σεπτέμβριο