Άκυρος ξανά ο διαγωνισμός προμήθειας καυσίμων στα κατεχόμενα

Κατόπιν οδηγιών του «πρωθυπουργού», Ουνάι Ουστέλ, ακυρώθηκε πάλι η διαδικασία του διαγωνισμού προμήθειας καυσίμων για τις ανάγκες της "αρχής ηλεκτρισμού" (ΚΙΒ-ΤΕΚ).

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, δημοσίευμα της Γενί Ντουζέν αναφέρει ότι κατά τον τελευταίο χρόνο σημειώθηκαν ζημιές τουλάχιστον 5 εκ δολαρίων από τις αγορές χωρίς διαδικασία προσφορών και ότι πάντα δεν τελεσφορούσαν οι διαγωνιστικές διαδικασίες.

«Μη αποδεκτή τεχνικά, νομικά και με βάση τη συνείδησή του», χαρακτήρισε την κατάληξη του διαγωνισμού ο κ. Ουστέλ, καθώς πάντοτε κύρια μέριμνα του ήταν να αυξήσει το επίπεδο ευημερίας του «τουρκοκυπριακού λαού, διασφαλίζοντας ότι οι δημόσιοι πόροι» χρησιμοποιούνται αποτελεσματικά», όπως είπε.

Για το σκοπό αυτό έδωσε οδηγίες για ακύρωση του διαγωνισμού και εκ νέου προκήρυξή του το συντομότερο δυνατόν με τροποποιήσεις στις τεχνικές προδιαγραφές που θα λαμβάνουν υπόψη τις παγκόσμια πτωτικές τάσεις στις μεταφορές καυσίμων και θα εξασφαλίζουν το «δημόσιο συμφέρον».

Οζερσάι: «Τα έκαναν σαν τα μούτρα τους»

Σχολιάζοντας την ακύρωση του διαγωνισμού, ο Κουντρέτ Οζερσάι, πρόεδρος του ΚΛ, δήλωσε ότι η «κυβέρνηση» δημιούργησε χάος, όπως και με το θέμα των «δημοτικών εκλογών». Σε ανάρτησή του έγραψε για προσφορές που προκηρύσσονται πολλές φορές και ακυρώνονται, αγορές που είναι τρεις φορές πιο ακριβές από την κανονική τιμή υπό το πρόσχημα της απευθείας προμήθειας. «Και κάποιοι που εκμεταλλεύονται αυτή την κατάσταση και διαμοιράζονται τα κέρδη. Πλέον άρχισαν πρωθυπουργοί και υπουργοί να παραδέχονται ότι έτσι έχει η κατάσταση, κατηγορώντας ο ένας τον άλλο», ανέφερε εννοώντας τα μέλη της «κυβέρνησης» και την αντιπαράθεση προ ημερών των Ερχάν Αρικλί και Σουνάτ Ατούν, πρώην «υπουργών δημοσιονομικών ή ενέργειας» για το θέμα αυτό.

Σημειώνεται ότι μόλις προχθες η «αρχή ηλεκτρισμού» προμηθεύτηκε 12.000 τόνους καυσίμων μέσω της εταιρείας, που είχε κερδίσει την προσφορά με 45 δολάρια τον τόνο, αλλά έγινε γνωστό πως τελικά η τιμή που αγοράστηκε η ποσότητα ήταν 75 δολλάρια τον τόνο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πρόθυμη για διαπραγματεύσεις με εργαζόμενους η Larnaca Public Transport
Κηδεύτηκε 61 χρόνια μετά τη δολοφονία του ο ήρωας Κώστας Βιολάρης-«Τραγική μαρτυρία της ιστορίας μας»
Ακύρωσαν ραντεβού νεφρολογικών ασθενών χωρίς την συγκατάθεση των ιατρών στο ΓΝ Αμμοχώστου
«Απόλυτα ασφαλείς» αισθάνονται οι τουρίστες στην Κύπρο αναφέρει δημοσίευμα της Daily Telegraph
Πέραν των χίλιων πεντακοσίων πολιτών τρίτων χωρών αναχώρησαν από τον Λίβανο μέσω Κύπρου
Πρώτο κρούσμα ιού Δυτικού Νείλου στην Κύπρο-Στην ΜΕΘ συνταξιούχος
Επίλογος των δεινών με διακρίβωση της τύχης όλων των αγνοουμένων διαμηνύει η Αριστοτέλους
Έκκληση Βύρα στον ΠτΔ να προχωρήσει η ίδρυση Πανεπιστημιακής Σχολής στη Λάρνακα
Μία στις 70 διαφημιστικές πινακίδες στους δρόμους της Πάφου διαθέτει άδεια
Μετά τις επικρίσεις διορίστηκε νέος αξιωματικός εκτός ΤΑΕ Αρχηγείου για την απόδραση του Κομμωτή