Άνδρας στο Χονγκ Κονγκ έπαιζε με φυσαρμόνικα τον βρετανικό ύμνο και συνελήφθη

Ένας κάτοικος του Χονγκ Κονγκ που έπαιζε με φυσαρμόνικα τον βρετανικό ύμνο για το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί έξω από το βρετανικό προξενείο κατά τη διάρκεια της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ συνελήφθη για στάση, ανέφεραν σήμερα η αστυνομία και τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από το προξενείο το βράδυ της Δευτέρας, παρακολουθώντας την τελετή μέσω των κινητών τους τηλεφώνων, ανάβοντας κεριά και εναποθέτοντας λουλούδια.

Ο άνδρας άρχισε να παίζει φυσαρμόνικα, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, ερμηνεύοντας τον βρετανικό ύμνο και το "Glory to Hong Kong", ένα τραγούδι που ήταν δημοφιλές κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας πριν από τρία χρόνια.

Σήμερα, η αστυνομία είπε ότι ένας 43χρονος συνελήφθη έξω από το προξενείο για «ενέργειες στάσης».

Η αστυνομία επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι αυτός ήταν ο άνδρας με τη φυσαρμόνικα.

Ένας διάσημος ηθοποιός και τραγουδιστής από το Χονγκ Κονγκ, ο Λο Καρ-Γινγκ, 75 ετών, χρειάστηκε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη την Πέμπτη, αφού επαίνεσε την Ελισάβετ.

Χιλιάδες κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ σχημάτισαν ουρές έξω από το βρετανικό προξενείο την περασμένη εβδομάδα για να υπογράψουν ένα βιβλίο συλλυπητηρίων για τη βασίλισσα, η οποία πέθανε στις 8 Σεπτεμβρίου μετά από 70 χρόνια διακυβέρνησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Φόβοι για ρωσική επίθεση στην Ευρώπη-Η Γερμανία σχεδιάζει επέκταση των καταφυγίων
Τουλάχιστον 36 Παλαιστίνιοι νεκροί από πυρά κοντά σε κέντρο διανομής βοήθειας της Γάζας
Νέα θεωρία για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν-Ενδεχομένως να σκοτώθηκε σε τροχαίο
Παζαρεύει ο Χαφτάρ με το τουρκολιβυκό μνημόνιο-Ούτε το εγκρίνει, ούτε το απορρίπτει
ΒΙΝΤΕΟ: Τρόμος σε ραδιοφωνικό στούντιο τη στιγμή του σεισμού των 6,4 Ρίχτερ στη Χιλή
ΒΙΝΤΕΟ: Την κατάρριψη ενός ρωσικού μαχητικού Sukhoi στο Κουρσκ, ανακοίνωσαν οι Ουκρανοί
Από τις πιο σφοδρές επιθέσεις στο Χάρκοβο-Έφτασαν του έξι οι νεκροί και 21 οι τραυματίες
Χιλιάδες στην τριήμερη πορεία προς τη Γάζα-«Θα βαδίσω γιατί δεν μπορώ να βλέπω άλλα νεκρά παιδιά»
Διπλή δολοφονία στο Βέλγιο-Νεκρές 46χρονη και η 6χρονη κόρη της μέσα σε φλεγόμενο διαμέρισμα
ΒΙΝΤΕΟ: Ένας νεκρός και 19 τραυματίες από πυρκαγιά σε οίκο ευγηρίας στην Ισπανία