Νέα σύσκεψη για το ασυμβίβαστο του Θωμά Αντωνίου-Μέσα Σεπτεμβρίου το πόρισμα

Νέα σύσκεψη, μετά και την κατάθεση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, πραγματοποιούν σήμερα τα μέλη της Επιτροπής Ασυμβίβαστου, η οποία εξετάζει εδώ και περίπου ένα μήνα τα περί ασυμβίβαστου του Θωμά Αντωνίου, που είχε θέσει το ΚΕΒΕ ως συνέχεια της απόσυρσης της πρότασή του για διορισμό του προέδρου του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου Πέτρου Αγαθαγγέλου, στο ΔΣ του οργανισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Με νομικό σύμβουλο ενώπιον της Επιτροπής για το Ασυμβίβαστο ο Αντωνίου

Ο κος Αντωνίου κατέθεσε ενώπιον της Επιτροπή Ασυμβίβαστου την Τρίτη, στην παρουσία του νομικού του συμβούλου και πρώην υπουργού Υγείας, Γιώργου Παμπορίδη, η μαρτυρία του οποίου θα τεθεί υπόψιν των μελών της Επιτροπής κατά τη νέα σύσκεψη.

Η εξέταση της υπόθεσης συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς και αυτό που ξεκαθάρισε μιλώντας στον REPORTER η πρόεδρος της Επιτροπής, Ηλιάνα Νικολάου, είναι πως το πόρισμα των ευρημάτων δεν αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της ημέρας, αλλά θα εκδοθεί μέσα Σεπτεμβρίου.

Παρόλο που υπήρχε το ενδεχόμενο, ενώπιον της Επιτροπής να κληθούν και άλλα μέλη του ΔΣ του ΟΑΥ για ενίσχυση των στοιχείων που έχουν παραληφθεί, μέχρι στιγμής, δεν έχει κριθεί αναγκαίο, ενώ κατά τη νέα σύσκεψη θα τεθούν προς συζήτηση, τόσο το υλικό που έχουν συλλέξει, όσο και τα γεγονότα της υπόθεσης μέσα από την μαρτυρία του κ. Αντωνίου.

Σε κάθε περίπτωση, είτε η Επιτροπή καταλήξει πως προκύπτει ασυμβίβαστο, είτε όχι, το πόρισμα θα γνωστοποιηθεί προς το Υπουργικό Συμβουλίου, ενώ η απόφαση επί του ζητήματος θα δημοσιευθεί στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατία.

Από εκεί και πέρα, το μπαλάκι θα βρεθεί στα χέρια του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος, όπως έχει διαμηνύσει, θα πάρει τις τελικές του αποφάσεις, εάν δηλαδή θα κάνει αποδεκτή ή όχι την παραίτηση του προέδρου του ΔΣ του οργανισμού, εφόσον θα έχει μπροστά του το πόρισμα της Επιτροπής. Πάντως, ο κος Αντωνίου δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται ακόμη και εάν η απόφαση είναι υπέρ του, να εγκαταλείψει τη θέση του, μετά από σχεδόν δέκα χρόνια παρουσίας του στο πηδάλιο του Διοικητικού Συμβουλίου.

Πάντως, ανοικτές παραμένουν οι εκκρεμότητες με τις κενές θέσεις που έχουν προκύψει στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΥ, αφού η κενωθείσα θέση που προέκυψε μετά την απόσυρση της πρότασης του ΚΕΒΕ για τον Πέτρο Αγαθαγγέλου, μέχρι και σήμερα δεν υπήρξαν αναφορές για το νέο πρόσωπο που θα προταθεί ως εκπρόσωπος των εργοδοτών, με την ηγεσία να ξεκαθαρίζει πως μετά τις αντιδράσεις που έφερε το όνομα του κ. Αγαθαγγέλου, δεν πρόκειται να προτείνει πρόσωπο από την ιατρική κοινότητα.

Κενή παραμένει επίσης η θέσης της εκπροσώπου της κυβέρνησης στο ΔΣ του οργανισμού μετά την παραίτηση της Μελίνα Πύργου, η οποία υπέβαλε την παραίτησή της, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της Κυβέρνησης να κάνει αποδεκτή την πρόταση για διορισμό του Πέτρου Αγαθαγγέλου. Η πρόταση για νέο πρόσωπο του ΔΣ, το οποίο θα εκπροσωπεί την Κυβέρνηση, είναι απόφαση του υπουργού Υγείας, ο οποίος δεν έχει ακόμη προωθήσει κάποιο όνομα στο Υπουργικό Συμβούλιο προς έγκριση. Παράλληλα, ανακατατάξεις με νέα πρόσωπα θα προκύψουν και μετά τη λήξη της θητείας των εκπροσώπων θεσμών, όπως της ΠΕΟ και της ΟΣΑΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το μπαλάκι στην Επ. Ασυμβίβαστου για το θέμα του Αντωνίου-Καταθέτουν κι άλλα μέλη του ΔΣ

Δειτε Επισης

Ιστορίες ανθρώπων και αρχειακό υλικό αποκαλύπτουν πτυχές των κατεχόμενων λιμανιών
Παραμένει κολλημένη στα ύψη η θερμοκρασία-Στους 42 βαθμούς με σύννεφα το σκηνικό του καιρού
Καταγγελίες και παράπονα πίσω από τις οδηγίες για CCTV σε γυμναστήρια-Διαφωνούν στα σημεία οι ιδιοκτήτες
«Δίνουμε ένα μικρό οστό στους συγγενείς των αγνοουμένων… Αυτό μαρτυρά τη βαρβαρότητα των Τούρκων»
Βρήκε καταφύγιο στα ύψη ο υδράργυρος-Διπλή κίτρινη προειδοποίηση για ψηλές θερμοκρασίες
Μήνυμα συνέχειας στον αγώνα για εξακρίβωση τύχης αγνοουμένων από εκδήλωση στον Κόρνο
Διακοπή όλων των υπαίθριων βαριών και μέτριων εργασιών λόγω πορτοκαλί προειδοποίησης
«Φτάνει, Yeter, Enough»-Το βίντεο της Κυβέρνησης με το οποίο ζητά τερματισμό της κατοχής
Έξι μηνών ο νεαρότερος αγνοούμενος, 776 άτομα δεν έχουν ταυτοποιηθεί-Το δράμα της Κύπρου σε αριθμούς
Καμίνι η Κύπρος, αγγίζει τους 43 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία-Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση