Ένοχος ο καθηγητής που παρενοχλούσε μαθήτριες στη Λέσβο

Με χειροκροτήματα υποδέχθηκαν οι γονείς των μαθητριών και των μαθητών, την απόφαση του τριμελούς πλημμελειοδικείου Μυτιλήνης, να κριθεί ένοχος ο καθηγητής πληροφορικής για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε μαθητές του και να καταδικαστεί σε 28 μήνες φυλάκιση με αναστολή.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για 9 διαφορετικές περιπτώσεις όπου χάιδευε, το σώμα των παιδιών ή ακουμπούσε το γεννητικό του μόριο μπροστά τους. Για άλλες τόσες περιπτώσεις τον έκρινε αθώο λόγο αμφιβολιών.

Επιπλέον το δικαστήριο αποφάσισε να παραπέμψει στο γραφείο του εισαγγελέα πλημμελειοδικών δικογραφία για την ανάμειξη του καθηγητή ή άλλων προσώπων, για πράξη πλαστογραφίας του δελτίου απουσιών, καθώς εμφανίζονται απούσες μαθήτριες για τις ημέρες που δήλωναν ότι συνέβαιναν οι παραβατικές πράξεις του καθηγητή. Ζήτημα στο οποίο στήριξε την υπεράσπισή του.

Όλα συνέβησαν σε Γυμνάσιο σε χωριό του δήμου Μυτιλήνης την περίοδο 2016- 2018 και μετά την καταγγελία των παιδιών, ο καθηγητής τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Μετά την απόφαση άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Πηγή: Πρώτο Θέμα 

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε ότι ΗΠΑ και ΕΕ κατέληξαν σε εμπορική συμφωνία ο Τράμπ
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ για τα 16,2 εκατ. ευρώ
Άδειασε το αφήγημα των υπουργών του ο Πρόεδρος-Διαφορετική στάση, παραδοχή παραλείψεων και εκτεθειμένοι Χαρτσιώτης-Παναγιώτου
Απολογήθηκε ο Πρόεδρος, «δεν ανταποκριθήκαμε όπως έπρεπε»-Τα δώδεκα μέτρα που εξήγγειλε στο διάγγελμά του
Φώναζαν «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», αλλά όταν τους απάντησαν «Λευτεριά στην Κύπρο» έκοψαν το ρεύμα στην Αμοργό
Ακμάζουν οι απάτες μέσω διαδικτύου-Τρεις καταγγελίες ενώπιον των Αρχών, απέσπασαν 37 χιλιάδες οι επιτήδειοι
Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Μεσσηνία και Κύθηρα, νέο «112» στην Εύβοια
Η τραγική ιστορία της οικογένειας Γερολέμου που έχασε το σπίτι της από την πυρκαγιά-«Δουλέψαμε, δεν έμεινε τίποτα»
Από το πορτοκαλί στο κίτρινο η προειδοποίηση της Μετεωρολογικής-Στους 41 βαθμούς ο υδράργυρος
Ανακοινώνει μέτρα για τους πυρόπληκτους ο Πρόεδρος, αποζημιώνονται πλήρως-Τα παράπονα και τι συμφωνήθηκε