ΒΙΝΤΕΟ: Έξω από το Υπ. Δικαιοσύνης οι δεσμοφύλακες-Φωνές για αθέτηση υπόσχεσης από Δράκου

Σε επ' αόριστο απεργία κατήλθαν, από το πρωί της Δευτέρας, οι δεσμοφύλακες, οι οποίοι βρέθηκαν από νωρίς έξω από το Υπουργείο Δικαιοσύνης για να διαμαρτυρηθούν. 

Κρατώντας μεγάλα πανό, οι δεσμοφύλακες θέλησαν να στείλουν ένα μήνυμα προς την Κυβέρνηση, ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούν την αθέτηση της υπόσχεσης που δόθηκε εκ μέρους της υπουργού Δικαιοσύνης, για την αναβάθμιση της μισθολογικής κλίμακάς τους. «Ο μισθός πείνας δεν φθάνει, οι λογαριασμοί δεν βγαίνουν, αναβάθμιση κλιμάκων τώρα» και «Κύριε Γενικέ εσείς στην Α16 εμείς στην Α2», γράφουν μεταξύ άλλων τα πανό τους. 

Υπενθυμίζεται ότι σε σχετική ανακοίνωση, ο κλάδος της Συντεχνίας Ισότητα ανέφερε πως η απόφαση για επ' αόριστον απεργία πάρθηκε σε γενική συνέλευση των 141 μελών του Κλαδικού Συμβουλίου Δεσμοφυλάκων.

Όσον αφορά τους λόγους της λήψης της απόφασης αναφέρεται πως «πρώτον, η αθέτηση της υπόσχεσης που δόθηκε εκ μέρους της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Στέφης Δράκου, από τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου κ. Λούη Παναγή στις 4/3/2022 (στη συνάντηση που είχαμε στο Υπουργείο), για αναβάθμιση της μισθοδοτικής κλίμακας των Δεσμοφυλάκων ταυτόχρονα με την αναβάθμιση των κλιμάκων των Αστυνομικών και δεύτερον, η πρόσφατη απόφαση απόρριψης του αιτήματος της Συντεχνίας μας για παροχή του ειδικού επιδόματος στους Δεσμοφύλακες από το Υπουργείο Οικονομικών, παρά τη θετική σύσταση του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης».

Δειτε Επισης

Συνεχίζεται ο πολιτικός απόηχος κατά Αγγελίδη μετά και την ανακοίνωση του-Επιμένουν κόμματα στην παραίτηση του
Με καθυστέρηση η τοποθέτηση ΔΗΣΥ για την καταδίκη του ΕΔΑΔ-Πώς τοποθετείται
«Έπεσαν στο πεδίο της τιμής και διάβηκαν ως σύμβολα ανδρείας»-Είκοσι τρία χρόνια μοιραία συντριβή του Bel 206
Λεωφορείο που μετέφερε εθνοφρουρούς το όχημα που τυλίχθηκε στις φλόγες στον αυτοκινητόδρομο
Ασθενής σε πλοίο μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στην ακτή-Έστησε επιχείρηση το ΚΣΕΔ
Μαραθώνια δικαστική διαδικασία για βαρυποινίτη και επιχειρηματία-Εκτός κάδρου τα ναρκωτικά, «δεν επιβεβαιώθηκε η παροχή προστασίας»
Όχημα τυλίχθηκε στις φλόγες στον αυτοκινητόδρομο-Έκλεισαν οι δύο λωρίδες κυκλοφορίας (pic)
Παρίστανε τον πελάτη σε φούρνο στη Λευκωσία, έσπρωξε την υπάλληλο και έφυγε με τις εισπράξεις
Οι προεκτάσεις από το χαστούκι του ΕΔΑΔ, το ζήτημα του ανέλεγκτου του Εισαγγελέα και η πολιτική ευθύνη
Υπό πίεση η Δικαιοσύνη... Παρενέργειες λόγω Βαρωσιώτου και ΕΔΑΔ, νομικά σφάλματα με διαφορετικό απόηχο