Περίπου 44 κιλά απορριμμάτων από καθαρισμό της παραλίας Λάντα στην Αγία Νάπα

Περίπου 44 κιλά απορρίμματα συγκεντρώθηκαν από τον καθαρισμό της παραλίας Λάντα στην Αγία Νάπα που ανέλαβε η Ομάδα Εθελοντών της Ελληνικής Τράπεζας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού.

Σε ανακοίνωση της Ελληνικής Τράπεζας αναφέρεται ότι «η δράση του εθελοντικού καθαρισμού εντάχθηκε στα πλαίσια της στρατηγικής Βιωσιμότητας της Τράπεζας (ESG), κάτω από τον πυλώνα «Περιβάλλον». H εκδήλωση τέθηκε υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος και πραγματοποιήθηκε στην παρουσία της και στην παρουσία του Δημάρχου Αγίας Νάπας».

Οι εθελοντές «ενημερώθηκαν σχετικά με την καθαριότητα του θαλάσσιου περιβάλλοντος και σε συνεργασία με εκπρόσωπο της CYMEPA, ανέλαβαν το «επιστημονικό σκέλος» καθαριότητας της παραλίας Λάντα, όπου μέσα από τα είδη αποβλήτων που εντοπίστηκαν έγινε ανάλυση του ποσοστού ρύπανσης. Συνολικά μαζεύτηκαν περισσότερα από 43,4 κιλά απορριμμάτων, που αντιστοιχούσαν σε περισσότερο από 1 κιλό ανά εθελοντή ανά ώρα».

Προστίθεται ότι «κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε το «ανακυκλώψαρο» που τοποθετήθηκε από την Ελληνική Τράπεζα στη συγκεκριμένη παραλία στα πλαίσια της στρατηγικής Βιωσιμότητάς της, με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και την καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης στους επισκέπτες των κυπριακών ακτών. 

Ο CEO της Ελληνικής Τράπεζας Oliver Gatzke, ανέφερε ότι «η τοποθέτηση του «ανακυκλώψαρου» αναμένεται ότι θα ενθαρρύνει την ανακύκλωση και θα συμβάλει στη διατήρηση της καθαριότητας στην παραλία».

Η Επίτροπος Περιβάλλοντος Κλέλια Βασιλείου ανέφερε ότι το Γραφείου της «υποστηρίζει κάθε είδους δραστηριότητα που προάγει τη στρατηγική του ΕSG στον τόπο μας. Μέσα από τη διαχρονική συνεργασία που διατηρεί με την Ελληνική Τράπεζα, στηρίζει και αυτή τη δράση που συμβάλλει τόσο στην εμπλοκή των εθελοντών της Τράπεζας, αλλά και του κοινού, όσο και στον περιβαλλοντικό αντίκτυπο που έχουν δράσεις όπως η συγκεκριμένη, συμβάλλοντας παράλληλα και στην έρευνα που απαιτείται προκειμένου να δίνουμε ωφέλιμες λύσεις».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Χρήστος Ζαννέτου «ευχαρίστησε την Ελληνική Τράπεζα για τη διοργάνωση της εκστρατείας καθαριότητας και για την τοποθέτηση ανακυκλώψαρου στην παραλία. Το συγκεκριμένο έργο θα συμβάλει στην περαιτέρω ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανακύκλωση και για το ζήτημα της θαλάσσιας ρύπανσης από τα πλαστικά», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Δειτε Επισης

Εκατοντάδες πολίτες σε διαμαρτυρία έξω από τη Νομική-Κατηγόρησε τον Αγγελίδη για αλαζονεία και ζήτησε παραίτηση η ΠΟΓΟ
Δεν μπορεί να αξιοποιηθεί το νερό της λίμνης Μεμί για άρδευση-«Δεν μπορούν να δοθούν άλλες ποσότητες»
Ανοικτή επιστολή μοναχών της Μονής Αββακούμ με πυρά προς τον Μητροπολίτη Ταμασού-Καταγγέλλουν παράνομη εισβολή
ΤΟΜ: Εξαντλήθηκαν σε λίγα λεπτά οι διαθέσιμες χορηγίες για ηλεκτροκίνηση
Εντός των ημερών το πόρισμα της πειθαρχικής εναντίον του Εκτελεστικού Διευθυντή Λάρνακας-Αμμοχώστου
Ανησυχία βουλευτών για τις συνθήκες διαβίωσης σε δομές φροντίδας
Ενίσχυση συνεργασίας Κύπρου-Ισραήλ σε θέματα μεταφορών συζήτησαν Βαφεάδης με Ρέγκεβ
Ανέγερση νέων σχολείων και κλιματιστικά, οι στόχοι της Σχολικής Εφορείας Λάρνακας
Υποβλήθηκαν 2.841 αιτήσεις στο πλαίσιο του σχεδίου Πολεοδομικής Αμνηστίας
Προανήγγειλε δημιουργία Εθνικού Κέντρου Κλινικής Tεκμηρίωσης ο Δαμιανός-Βρίσκεται στο τελικό στάδιο