Κατηγορεί τους Ρώσους για βασανιστήρια ο Ζελένσκι- «Θα λογοδοτήσουν όπως οι Ναζί»

Τουλάχιστον δέκα τόποι βασανιστηρίων ανακαλύφθηκαν στις περιοχές που ανακατέλαβε ο ουκρανικός στρατός, δήλωσε ο Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένη ομιλία που μεταδόθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου.

 «Θα λογοδοτήσουν όπως οι Ναζί»

«Τα βασανιστήρια ήταν μια διαδομένη πρακτική στα κατεχόμενα εδάφη», ανέφερε ο ουκρανός πρόεδρος. Αποκάλεσε «φασίστες» τους εισβολείς που «τράπηκαν σε φυγή» λόγω της αντεπίθεσης που εξαπέλυσε ο ουκρανικός στρατός την προηγούμενη εβδομάδα και συνέκρινε τη συμπεριφορά τους με αυτήν των Ναζί.

Όπως οι Ναζί, οι Ρώσοι θα λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους ενώπιον της δικαιοσύνης, διαβεβαίωσε ο Ζελένσκι. «Θα ταυτοποιήσουμε όλους εκείνους που βασάνισαν και κακοποίησαν ανθρώπους, που έφεραν από τη Ρωσία αυτές τις θηριωδίες στο έδαφος της Ουκρανίας», συμπλήρωσε.

Ανέφερε ότι οι Ρώσοι εισβολείς εγκατέλειψαν όργανα βασανιστηρίων κατά την αποχώρησή τους από τα εδάφη που είχαν καταλάβει. Οι ουκρανικές αρχές δημοσιοποίησαν σχετικές φωτογραφίες. Σημάδια βασανιστηρίων και βίαιου θανάτου βρέθηκαν σε πτώματα που ανακαλύφθηκαν προ ημερών σε ομαδικό χώρο ταφής, σε δασική έκταση κοντά στην πόλη Ιζιούμ.

Πηγή: In.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι Ρώσοι εξουδετέρωσαν ένοπλη συμμορία στη Χερσώνα-Καταλήφθηκε από την έναρξη της εισβολής

Δειτε Επισης

Το σχέδιο Τραμπ για τη Μέση Ανατολή-Επεξεργάζεται τη μετεγκατάσταση ενός εκ. Παλαιστινίων στη Λιβύη
Τουλάχιστον 100 νεκροί σε ισραηλινους βομβαρδισμούς στη Γάζα-Για «εθνοκάθαρση» προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Καταγγελίες κατά της Κυβέρνησης του Ελ Σαλβαδόρ-Προωθεί νομοσχέδιο για επιβολή φόρου 30% στις δωρεές
Ο Moody's υποβάθμισε το αμερικανικό αξιόχρεο-Oργισμένη αντίδραση του Λευκού Οίκου
Επιστροφή στο σημείο μηδέν μετά το «ναυάγιο» των συνομιλιών για την Ουκρανία-Τα τρία συμπεράσματα
Η σκυτάλη στους ισχυρούς-Ποιοι ζητούν συνάντηση κορυφής Τραμπ με Πούτιν για την Ουκρανία
Ο Νετανιάχου απειλεί σφοδρότερα πλήγματα εναντίον των Χούθι στην Υεμένη
Το World Press Photo αναστέλλει την αναγνώριση της φωτογραφίας «Το κορίτσι της ναπάλμ»
Πάνω από 100 νεκροί Παλαιστίνιοι από το πρωί της Παρασκευής στη Γάζα-«Ένας βομβαρδισμός κάθε τέσσερα λεπτά»
«Φιάσκο» οι συνομιλίες Ρωσίας με Ουκρανία στην Κωνσταντινούπολη-Οι απειλές και τα αιτήματα