Καβγάς Θωμά με Ελεγκτή-«Θα θέσετε την παραίτηση σας στον Πρόεδρο;»

Διαδικτυακή κόντρα άνοιξαν ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, και ο πρώην πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΥ, Θωμάς Αντωνίου, με αφορμή τη χθεσινή στάση εργασίας των φυσιοθεραπευτών και το πόρισμα της Επιτροπής για το ασυμβίβαστο, το οποίο κατέληξε πως προκύπτει ασυμβίβαστο για τον κ. Αντωνίου λόγω του γεγονότος, ότι η σύζυγός του είναι φυσιοθεραπεύτρια συμβεβλημένη με το ΓεΣΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Ψάχνουν τον διάδοχο του Αντωνίου-Το παρασκήνιο και οι έλεγχοι για ασυμβίβαστο

Σε ανάρτησή της στο twitter, η Ελεγκτική Υπηρεσία έγραψε πως, «οι εντός ΓΕΣΥ φυσιοθεραπευτές (στους οποίους περιλαμβάνεται η σύζυγος του τέως Προέδρου του ΟΑΥ) έχουν αιτήματα τα οποία επηρεάζουν το σφαιρικό προϋπολογισμό όλου του ΟΑΥ».

 «Για αυτό ορθά ο νόμος προέβλεψε ασυμβίβαστο, το οποίο ήταν προφανές ότι υπήρχε σε αυτή την περίπτωση», σημείωσε.

Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης αναδημοσιεύοντας την τοποθέτηση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας έγραψε πως, «το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τον τέως Πρόεδρο του ΟΑΥ που για 1,5 χρόνο δεν ενημέρωσε το ΥΣ. Αφορά όλους όσους έκαναν (ή ακόμα κάνουν) ότι δεν βλέπουν το πρόβλημα και όσους ξεχνούν αρχές και νόμους όταν επηρεάζεται ο "δικός" τους».

 

Η απάντηση του κ. Αντωνίου δεν άργησε να έρθει, υπενθυμίζοντας στον Γενικό Ελεγκτή πως στο πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής τους επιρρίπτει ευθύνες. «Προσάπτει σε σας, την εις γνώσιν σας και άρα και εσκεμμένη υπέρβαση εξουσιών. Τι προτίθεστε να κάμετε; Θα προσφύγετε κάπου; Θα θέσετε την παραίτηση σας στην διάθεσή του ΠτΔ; Ή απλά θα το αγνοήσετε;», ανέφερε.

Ο Γενικός Ελεγκτής επανήλθε με νέο tweet για να απαντήσει πως ,«εμείς δεν περιμέναμε το πόρισμα της Επιτροπής. Ήταν φως φανάρι ότι υπήρχε ασυμβίβαστο. Εσείς κάνατε πως δεν το βλέπατε και το αποκρύψατε. Και ενώ ήσασταν μη εκτελεστικός, λέγατε ότι αποποιηθήκατε μισθό. Στην Επιτροπή απαντήσαμε. Στην κοινή λογική, το Σύνταγμα υπερέχει του Νόμου».

Σε νέα απάντησή του ο κος Αντωνίου επισήμανε στον Γενικό Ελεγκτή ότι το ζητούμενο της συζήτησης είναι το πόρισμα για το ασυμβίβαστο, το οποίο του ζητήθηκε να αναμένει και δεν το έπραξε .«Επικαλείσαι ότι πρεσβεύεις τη κοινή λογική και το σύνταγμα και άρα θα παρακάμψεις τα ευρήματα. Εμένα ποιος μου εγγυάται ότι δεν επιχείρησες να επηρεάσεις και δεν επηρέασες το αποτέλεσμα», ανέφερε.

 

 

Απαντώντας στη συνέχεια ο Γενικός Ελεγκτής ανέφερε ότι δεν του ζητήθηκε να τερματίσουν τη διερεύνηση, ούτε θα μπορούσε να τους ζητηθεί. «Εμείς εκφράζουμε γνώμη επί της νομιμότητας και κανονικότητας μιας πληρωμής (εδώ, της αποζημίωσης που λαμβάνατε), η Επιτροπή λαμβάνει αποφάσεις που είναι δεσμευτικές  για το διορίζον όργανο».

Ο κος Αντωνίου σε νέο tweet διερωτάται ποιος λέει ψέματα, ο Γενικός Ελεγκτής ή Επιτροπής, η οποία στο πόρισμα αναφέρει ότι έστειλε επιστολή προς τον κ. Μιχαηλίδη και αναφέρει κατά λέξη πως, «Αναρμοδίως ο Γενικός Ελεγκτής έχει επιληφθεί του θέματος, εν γνώση του μάλιστα  ότι διεξάγετο ήδη έρευνα από την Επιτροπή».

 

 

Συνεχίζοντας την ανταλλαγή κατηγοριών ο κος Μιχαηλίδης σημείωσε πως η Επιτροπή ενημέρωσε την Υπηρεσία στις 2 Αυγούστου ότι ξεκίνησε έρευνα και πως για αυτό το λόγο η επιστολή  τους στάλθηκε και στην Επιτροπή. «Το ότι είχε ξεκινήσει έρευνα δεν σήμαινε τερματισμό του δικού μας ελέγχου», έγραψε.

Ως απάντηση στα λεγόμενά του ο κος Αντωνίου σημείωσε πως, «το αναπόδραστο συμπέρασμα τότες, των λόγων και πράξεων σας, είναι ότι μπορούν να αγνοούνται και παρακάμπτονται συστάσεις και γνωμοδοτήσεις αρμοδίων οργάνων όταν αυτά δεν βολεύουν. Δεν ανάμενα ότι θα μπορούσε να πρεσβεύει αυτές τις αρχές ο Γενικός Ελεγκτής».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σεβαστό μεν, αντιδράσεις δε για το ασυμβίβαστο στο Θωμά Αντωνίου

Δειτε Επισης

Παρουσιάζεται την Πέμπτη η εθνική στρατηγική για την ανάπτυξη πρωτογενούς τομέα
Κακοδιαχείριση τ/κ υποστατικών στο Μακένζι-Εξετάζεται το ζήτημα από την Επ. Προσφύγων
Απαντά σε ΠΑΣΥΚΙ για Νεφρολογική Κλινική ο ΟΚΥπΥ-«Καμία ακύρωση ραντεβού»
Πρόθυμη για διαπραγματεύσεις με εργαζόμενους η Larnaca Public Transport
Κηδεύτηκε 61 χρόνια μετά τη δολοφονία του ο ήρωας Κώστας Βιολάρης-«Τραγική μαρτυρία της ιστορίας μας»
Ακύρωσαν ραντεβού νεφρολογικών ασθενών χωρίς την συγκατάθεση των ιατρών στο ΓΝ Αμμοχώστου
«Απόλυτα ασφαλείς» αισθάνονται οι τουρίστες στην Κύπρο αναφέρει δημοσίευμα της Daily Telegraph
Πέραν των χίλιων πεντακοσίων πολιτών τρίτων χωρών αναχώρησαν από τον Λίβανο μέσω Κύπρου
Πρώτο κρούσμα ιού Δυτικού Νείλου στην Κύπρο-Στην ΜΕΘ συνταξιούχος
Επίλογος των δεινών με διακρίβωση της τύχης όλων των αγνοουμένων διαμηνύει η Αριστοτέλους