Ουίλιαμ και Χάρι έκαναν αγρύπνια στο Γουεσμίνστερ

Αγρύπνια στο φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ έκαναν τα οκτώ εγγόνια της, δύο ημέρες πριν την κηδεία.

Οι πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι -και οι δύο με στρατιωτικά – ηγήθηκαν της πομπής, στην οποία μετείχαν επίσης οι πριγκίπισσες Βεατρίκη και Ευγενία, η Ζάρα Τίνταλ και ο Πίτερ Φίλιπς, η Lady Λουίζ Ουίνδσορ και ο Τζέιμς.

Ο φρουρός χτύπησε το ξίφος του στο έδαφος τρεις φορές, πριν η πριγκιπική πομπή κατέβει τις σκάλες, στον χώρο που γίνεται το λαϊκό προσκύνημα στο φέρετρο της βασίλισσας. Πρώτος κατέβηκε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, που πλέον είναι ο πρώτος διάδοχος του χρόνου, ενώ ακολούθησε ο πρίγκιπας Χάρι.

Παρά το γεγονός ότι έχει αποχωρήσει από τα αξιώματά του, ο πρίγκιπας Κάρολος, σε μια επίδειξη μεγαλοψυχίας, του επέτρεψε να φορέσει σήμερα τη στολή του.

Στη συνέχεια ακολούθησαν τα υπόλοιπα έξι εγγόνια, ντυμένα με μαύρα ρούχα οι γυναίκες και με μαύρο κοστούμι και μαύρη γραβάτα οι άντρες.

Η άφιξη των οκτώ εγγονών έγινε λίγο πριν τις 20:00 (ώρα Ελλάδος, τοπική ώρα 18:00).

Από τότε που οι Σάσεξ αποχώρησαν από τη βασιλική οικογένεια, ο Χάρι σταμάτησε να φορά τη στρατιωτική στολή, κάτι που έγινε τόσο στην κηδεία του παππού του, πρίγκιπα Φίλιππου, όσο και στην πομπή που συνόδευε τη βασίλισσα Ελισάβετ από το Μπάκιγχαμ στο Γουεστμίνστερ. Και τα δύο αδέρφια φόρεσαν τα παράσημά τους.

Μετά τον Χάρι τοποθετήθηκαν οι κόρες του πρίγκιπα Άντριου, τα παιδιά του πρίγκιπα Έντουαρντ και στο τέλος τα παιδιά της πριγκίπισσας Άννας.

Και τα οκτώ εγγόνια έμοιαζαν απορροφημένα στις σκέψεις τους, καθώς έκαναν την αγρύπνια.

Κατά τη χθεσινή αγρύπνια, στρατιωτική στολή φορούσε και ο πρίγκιπας Άντριου. Η αγρύπνια των παιδιών χρονολογείται από την εποχή του βασιλιά Γεωργίου Ε’. Η πρώτη αγρύπνια για τη βασίλισσα Ελισάβετ έγινε στο Εδιμβούργο, στον καθεδρικό ναό του St Giles’. Ωστόσο, ο βασιλιάς Κάρολος φορούσε κιλτ και ο Άντριου πρωινό κοστούμι.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Φόβοι για ρωσική επίθεση στην Ευρώπη-Η Γερμανία σχεδιάζει επέκταση των καταφυγίων
Τουλάχιστον 36 Παλαιστίνιοι νεκροί από πυρά κοντά σε κέντρο διανομής βοήθειας της Γάζας
Νέα θεωρία για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν-Ενδεχομένως να σκοτώθηκε σε τροχαίο
Παζαρεύει ο Χαφτάρ με το τουρκολιβυκό μνημόνιο-Ούτε το εγκρίνει, ούτε το απορρίπτει
ΒΙΝΤΕΟ: Τρόμος σε ραδιοφωνικό στούντιο τη στιγμή του σεισμού των 6,4 Ρίχτερ στη Χιλή
ΒΙΝΤΕΟ: Την κατάρριψη ενός ρωσικού μαχητικού Sukhoi στο Κουρσκ, ανακοίνωσαν οι Ουκρανοί
Serial killer στην Ιταλία-Ο δολοφόνος της συνοδού πολυτελείας είχε σκοτώσει και άλλο κορίτσι
Από τις πιο σφοδρές επιθέσεις στο Χάρκοβο-Έφτασαν του έξι οι νεκροί και 21 οι τραυματίες
Χιλιάδες στην τριήμερη πορεία προς τη Γάζα-«Θα βαδίσω γιατί δεν μπορώ να βλέπω άλλα νεκρά παιδιά»
Διπλή δολοφονία στο Βέλγιο-Νεκρές 46χρονη και η 6χρονη κόρη της μέσα σε φλεγόμενο διαμέρισμα