Φοινίκια με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα
06:14 - 16 Σεπτεμβρίου 2022
ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. φιστίκια, αλατισμένα, ξεφλουδισμένα, καβουρδισμένα
- 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 15 μεγάλα φοινίκια, χωρίς κουκούτσια, κομμένα στη μέση κατά μήκος σπόρους chia ή αποξηραμένο ινδοκάρυδο ή θαλασσινό αλάτι ή αλεσμένα φιστίκια Αιγίνης, για γαρνίρισμα
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- μπολ
- αντικολλητικό χαρτί
- σχάρα
- βαθύ μπολ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 250 γρ. φιστίκια και αλέστε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6.
Βήμα 2
Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα και αλέστε ξανά 1 λεπτό/ταχύτητα 6.
Βήμα 3
Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα και αλέστε ξανά 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη. Πλύνετε και στεγνώστε καλά τον κάδο.
Βήμα 4
Βάλτε στον κάδο 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα και αλέστε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
Βήμα 5
Ρυθμίστε 6 λεπτά/45°C/ταχύτητα 1.5. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
Βήμα 6
Προσθέστε 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα και λιώστε 5 λεπτά/37°C/ταχύτητα 2. Μεταφέρετε σε ένα βαθύ μπολ και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 7
Απλώστε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί και τοποθετήστε πάνω μια σχάρα. Γεμίστε κάθε φοινίκι με 1 κουταλάκι, καλά γεμάτο, φυστικοβούτιρο. Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού, βυθίστε το κάθε φοινίκι στη λιωμένη σοκολάτα. Μεταφέρετε τα φοινίκια στη σχάρα και αφήστε για 5 λεπτά.
Βήμα 8
Γαρνίρετε με σπόρους chia, αποξηραμένο ινδοκάρυδο, θαλασσινό αλάτι ή αλεσμένα φιστίκια Αιγίνης. Μεταφέρετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως ή διατηρήστε στην κατάψυξη.