BINTEO: Χημικά μετά από επίθεση στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία στην Ελλάδα

Επεισόδια ξέσπασαν μπροστά από τη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, μεταξύ φοιτητών και αστυνομικών, με αφορμή την παρουσία της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στους χώρους του Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εκτοξεύτηκαν από πλευράς συγκεντρωμένων διάφορα αντικείμενα, όπως αβγά και μπουκάλια προς την ομάδα της ΟΠΠΙ, με τις αστυνομικές δυνάμεις να απαντούν με χρήση χημικών.

Από τα χημικά, μία φοιτήτρια αισθάνθηκε αδιαθεσία και έπεσε για λίγα λεπτά στο έδαφος, λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας, ωστόσο στη συνέχεια σηκώθηκε με τη βοήθεια των συμφοιτητων της.

   

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει σε δύο προσαγωγές ατόμων.

Υπενθυμίζεται ότι έξι αστυνομικοί της Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) ξεκίνησαν την περιπολία τους το πρωί της Παρασκευής, πλησίον της Σχολής Θετικών Επιστημών, όταν φοιτητές που τους αντιλήφθηκαν τους πλησίασαν και ξεκίνησαν να τους ακολουθούν και να διαμαρτύρονται έντονα, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί της ΟΠΠΙ να μπουν ξανά πίσω από τις διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονται στο πανεπιστήμιο για να προστατευτούν.

 

Δειτε Επισης

Ο «αρχινονός» που διαμόρφωσε τη Greek Mafia και το αιματηρό τέλος της οικογενειακής τριάδας
Μεταναστευτικό και ενεργειακά στο επίκεντρο των συναντήσεων Γεραπετρίτη στη Βεγγάζη
Ένοχος ιδιοκτήτης ιστοσελίδας που επιχείρησε να εκβιάσει πρώην Υφυπουργό στην Ελλάδα
Μοιραίο το ταξίδι στην Ελλάδα για Αμερικανίδα-Έχασε την ισορροπία της και έπεσε σε φαράγγι
Από την Ειρήνη, που οι συγγενείς της επέμεναν ότι δολοφονήθηκε, ξεκινά η επανεξέταση της Ιατροδικαστικής Πατρών
Ξανά στη Λιβύη ο Γεραπετρίτης-Οι δύσκολες ισορροπίες, ο ρόλος της Τουρκίας και η στάση απέναντι στην Τρίπολη
Απομονωμένη και υπό 24ωρη επιτήρηση η Μουρτζούκου το πρώτο της βράδυ στις φυλακές Κορυδαλλού
Νομοσχέδιο στο Κογκρέσο για δυνατότητες επέκτασης στρατιωτικής παρουσίας στην Ελλάδα
Τουλάχιστον 100 φάκελοι με ελλείψεις στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών-Θα γίνει επανέλεγχος
«Σκότωσα κορίτσια έως έξι μηνών, ο Παναγιωτάκης δεν ταιριάζει στο μοτίβο των δολοφονιών»-Όσα ισχυρίζεται η Μουρτζούκου