Τα πορίσματα Θανάση-Κατσουνωτού, τα διαβατήρια και οι διαβολικές συμπτώσεις

Μπορεί να πει κάποιος πως όλα είναι τυχαία και τα υπόλοιπα είναι θεωρίες συνωμοσίας. Αξίζει όπως να παραθέσουμε τα γεγονότα. Τον Οκτώβριο 2021 διορίστηκαν ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές για διερευνήσουν εκ νέου τον θάνατο του 26χρονου εθνοφρουρού, Θανάση Νικολάου, που βρέθηκε νεκρός το 2005.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά, το πόρισμα ολοκληρώνεται και αποφασίζεται, όπως η παράδοση του γίνει στις 15 Σεπτεμβρίου. Την ίδια ημέρα, είχε ανακοινωθεί προ πολλού, πως θα παραδοθεί και το πόρισμα του Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, σε σχέση με το σκάνδαλο διαφθοράς που κατήγγειλε η Διεύθυνση των Φυλακών και το οποίο εμπλέκει τον Διοικητή της ΥΚΑΝ, Μιχάλη Κατσουνωτό και χαρακτηρίζεται ως πρωτοφανές, ενώ προκάλεσε σεισμό στις τάξεις της Αστυνομίας και γενικότερα των Αρχών.

Από τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε ενημέρωση για την ώρα της παράδοσης του πορίσματος για τον θάνατο του Θανάση. Τα ΜΜΕ ήταν εκεί. Στο μεταξύ, το φως της δημοσιότητας βλέπει και η είδηση πως θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην Νομική Υπηρεσία για νέες υποθέσεις διαβατηρίων.

Η σύσκεψη ήταν προγραμματισμένη αμέσως μετά την παράδοση του πορίσματος. Συνεπώς, τα ΜΜΕ ήταν… τυχερά και πήραν τα πλάνα τους από την σύσκεψη, στην οποία παρευρέθηκε και ο Αρχηγός Αστυνομίας. Στο μεταξύ, ως προς το ερώτημα τι ώρα θα παραδοθεί το πόρισμα του Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, αφού επικρατεί… ομερτά, η απάντηση: «Σε κάποια στιγμή το απόγευμα». Σε ερώτηση εάν θα γίνουν ξανά δηλώσεις και για αυτό το πόρισμα, η απάντηση: «Δεν χρειάζεται».

Δειτε Επισης

Ανακατεύεται η τράπουλα για τον δήμο Λευκωσίας-Και νέο όνομα στο τραπέζι
Δυσφορία στην ΕΔΕΚ-Στελέχη σπεύδουν να προκαταλάβουν αποφάσεις για υποψηφίους ενόψει εκλογών
Ένας κυρωτικός Νόμος, η ομιλία Γιακουμή και η αντίδραση των αντιομοσπονδιακών
Κοινοβουλευτικές Επιτροπές καταλήγουν σε... one (wo)man show
Τάσεις.... φυγής από αστυνομικούς-Παραιτήθηκαν πέντε μέλη, άλλοι δύο έλαβαν πρόωρη αφυπηρέτηση
Εκνευρισμός Δημητρίου για την απουσία Αρχηγού και Προκοπίου από Βουλή-Ο καβγάς με Θεμιστοκλέους
Γιόρτασαν μαζί την τεράστια ανατροπή Δούκα, Παπαδάκης και Ανδρουλάκης
Άλλαξε τακτική η Αστυνομία για Κεντρικές-Από την... άμεση ενημέρωση, στο νόμο της σιωπής
ΒΙΝΤΕΟ: Απάντησε γιατί έμεινε αξύριστος ο Πρόεδρος και στο πώς το βλέπει η Φιλίππα Καρσερά
Καταγγελία για διαρροή εγγράφων από Πειθαρχική Δίκη και ερωτήματα