Τα πορίσματα Θανάση-Κατσουνωτού, τα διαβατήρια και οι διαβολικές συμπτώσεις

Μπορεί να πει κάποιος πως όλα είναι τυχαία και τα υπόλοιπα είναι θεωρίες συνωμοσίας. Αξίζει όπως να παραθέσουμε τα γεγονότα. Τον Οκτώβριο 2021 διορίστηκαν ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές για διερευνήσουν εκ νέου τον θάνατο του 26χρονου εθνοφρουρού, Θανάση Νικολάου, που βρέθηκε νεκρός το 2005.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά, το πόρισμα ολοκληρώνεται και αποφασίζεται, όπως η παράδοση του γίνει στις 15 Σεπτεμβρίου. Την ίδια ημέρα, είχε ανακοινωθεί προ πολλού, πως θα παραδοθεί και το πόρισμα του Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, σε σχέση με το σκάνδαλο διαφθοράς που κατήγγειλε η Διεύθυνση των Φυλακών και το οποίο εμπλέκει τον Διοικητή της ΥΚΑΝ, Μιχάλη Κατσουνωτό και χαρακτηρίζεται ως πρωτοφανές, ενώ προκάλεσε σεισμό στις τάξεις της Αστυνομίας και γενικότερα των Αρχών.

Από τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε ενημέρωση για την ώρα της παράδοσης του πορίσματος για τον θάνατο του Θανάση. Τα ΜΜΕ ήταν εκεί. Στο μεταξύ, το φως της δημοσιότητας βλέπει και η είδηση πως θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην Νομική Υπηρεσία για νέες υποθέσεις διαβατηρίων.

Η σύσκεψη ήταν προγραμματισμένη αμέσως μετά την παράδοση του πορίσματος. Συνεπώς, τα ΜΜΕ ήταν… τυχερά και πήραν τα πλάνα τους από την σύσκεψη, στην οποία παρευρέθηκε και ο Αρχηγός Αστυνομίας. Στο μεταξύ, ως προς το ερώτημα τι ώρα θα παραδοθεί το πόρισμα του Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, αφού επικρατεί… ομερτά, η απάντηση: «Σε κάποια στιγμή το απόγευμα». Σε ερώτηση εάν θα γίνουν ξανά δηλώσεις και για αυτό το πόρισμα, η απάντηση: «Δεν χρειάζεται».

Δειτε Επισης

Εγκαινίασε την προεκλογική της ως «Che Elenara» η Θεοχάρους
Η εξάντληση της αυστηρότητας σε ένα 82χρονο παππού που δεν ήταν «γνωστός στις Αρχές»
Μετά τη μαραθώνια συνεδρία της περασμένης εβδομάδας, δεν συνέρχεται την Τσικνοπέμπτη η Ολομέλεια
Χάθηκαν στην συνεννόηση... Έδωσαν στη δημοσιότητα καταζητούμενο που τελικά είχε συλληφθεί
Κάτι πήγε πολύ λάθος το Σάββατο-Κατέστησε τον Βύρα ανίκητο η ηγεσία του ΔΗΣΥ
Στα... μαχαίρια Φαίδωνας και Κωστάκης-Έκοψαν με τον Δίπλαρο τη βασιλόπιττα
Η αστυνόμευση των Κεντρικών, η χαμένη ουσία στη βαβούρα και η υποκρισία
Από το ένταλμα εξπρές για Parody λογαριασμό, στην... δυστοκία για Ατταλίδου και την ομερτά
Μα πού χάθηκε ο Σύνδεσμος Αστυνομίας;
Δολοφονίες, απόπειρες, βόμβες, εμπρησμοί, επεισόδια... Περίμενε την Κυβέρνηση για τα αυτονόητα ο Αρχηγός;