Εμπρηστικός o Οκτάι-«Η μέρα της Ελλάδας θα γίνει ούτως ή άλλως νύχτα»

Δεν έχουν τέλος οι εμπρηστικές δηλώσεις εκπροσώπων της τουρκικής κυβέρνησης, οι οποίοι εξακολουθούν να συντηρούν τη ρητορική προκλήσεων της Τουρκίας κατά της Ελλάδας το τελευταίο διάστημα.

Μετά τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου χθες, τη σκυτάλη πήρε σήμερα ο αντιπρόεδρος της χώρας, Φουάτ Οκτάι, που βρήκε την ευκαιρία να «απαντήσει» στην τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη συνάντησή του με τον Εμανουέλ Μακρόν, στη διάρκεια της οποίας είχε ζητήσει από τους Τούρκους «να έρθουν στη χώρα μας με το φως της ημέρας».

 

«Η Ελλάδα προσπαθεί καθημερινά να καταχραστεί τον εναέριο χώρο μας και τη Γαλάζια πατρίδα μας. Σε αντίθεση με τις διεθνείς συμφωνίες, εξοπλίζει τα νησιά που βρίσκονται σε μη στρατιωτικό καθεστώς. Κάνει επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο, προκαλώντας καθημερινά τον θάνατο πολλών βρεφών και των οικογενειών τους. Όταν λέμε "βάλτε μυαλό" και "μην ξεχνάτε τη Σμύρνη" σε μια Ελλάδα που δρα απερίσκεπτα, είμαστε εμείς το κόμμα που ανεβάζει την ένταση;» είπε ο Οκτάι σε ομιλία του προς μέλη του κόμματός του.

Και συνέχισε στον ίδιο τόνο: «Ο αξιότιμος πρόεδρός μας προειδοποίησε ξεκάθαρα και απερίφραστα. Είπε: "Σταματήστε να εξοπλίζετε τα νησιά, αλλιώς μπορεί να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα". Βλέπουμε ότι ο Μητσοτάκης λέει μην έρχεστε νύχτα, ελάτε μέρα. Δεν ξέρει ότι όταν η Τουρκία δείξει την αντίδρασή της στο Αιγαίο, η μέρα της Ελλάδας θα γίνει ούτως ή άλλως νύχτα. Αν η Τουρκία κάνει αυτό που πρέπει με βάση τις διεθνείς συμφωνίες... θα χιονίσει στα ελληνικά νησιά. Αυτοί που σέρνουν την Ελλάδα σε αυτές τις περιπέτειες, αυτοί που φαίνονται φιλικοί, εξαφανίζονται αμέσως. Γι' αυτό λέμε μην ξεχνάτε τη Σμύρνη, λέμε μην ξεχνάτε την Κύπρο».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Η σκυτάλη στους ισχυρούς-Ποιοι ζητούν συνάντηση κορυφής Τραμπ με Πούτιν για την Ουκρανία
Ο Νετανιάχου απειλεί σφοδρότερα πλήγματα εναντίον των Χούθι στην Υεμένη
Το World Press Photo αναστέλλει την αναγνώριση της φωτογραφίας «Το κορίτσι της ναπάλμ»
Πάνω από 100 νεκροί Παλαιστίνιοι από το πρωί της Παρασκευής στη Γάζα-«Ένας βομβαρδισμός κάθε τέσσερα λεπτά»
«Φιάσκο» οι συνομιλίες Ρωσίας με Ουκρανία στην Κωνσταντινούπολη-Οι απειλές και τα αιτήματα
Μακρόν μετά την επικοινωνία με Τραμπ-«Ο Πούτιν απορρίπτει την ειρήνη, συντονιζόμαστε με ΗΠΑ για ενιαία απάντηση»
Ρόλο στην ανάπτυξη της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας ζητά και πάλι ο Ερντογάν
ΒΙΝΤΕΟ: Ο Έντι Ράμα γονάτισε για να υποδεχθεί τη Μελόνι στην Αλβανία
Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία βομβαρδίζει το λιμάνι Σάλιφ στην Υεμένη
Έρευνα σε βάρος του Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για ανάρμοστη συμπεριφορά