Παρήγγειλε ηλεκτρικά εργαλεία, τον ξεγέλασαν και του απέσπασαν τέσσερις χιλιάδες

Καταγγέλθηκε στην Αστυνομία από 34χρονο κάτοικο Λεμεσού ότι, μεταξύ 17/8/2022 – 1/9/2022 έπεσε θύμα απάτης διαδικτύου με αποτέλεσμα να του αποσπαστεί χρηματικό ποσό ύψους $4,628.  

Ο συγκεκριμένος είχε παραγγείλει μέσω διαδικτύου, αριθμό ηλεκτρικών εργαλείων αξίας $800, για τα οποία πλήρωσε σε λογαριασμό που του υποδείχθηκε από τον πωλητή, ο οποίος βρίσκεται σε χώρα του εξωτερικού,  ολόκληρο το ποσό μέσω πιστωτικής κάρτας.

Ακολούθως, σύμφωνα με την καταγγελία, ο πωλητής φέρεται να ανάφερε στον αγοραστή ότι τα μηχανήματα είχαν αφιχθεί στο Λιμάνι Λεμεσού αλλά χρειάζονταν περισσότερα χρήματα για εκτελωνισμό τους καθώς και άλλα έξοδα τα οποία έπρεπε να πληρωθούν. Ο παραπονούμενος προχώρησε σε άλλα τρία εμβάσματα προς τον πωλητή συνολικού ύψους $4,628 και όταν συνέχισε να λαμβάνει μηνύματα από τον πωλητή ότι χρειάζονταν περισσότερα ακόμη χρήματα, κατάλαβε ότι επρόκειτο για απάτη.

Η Αστυνομία, με αφορμή και το νέο αυτό περιστατικό διαδικτυακής απάτης, προτρέπει το κοινό να είναι προσεκτικό, ιδιαίτερα όταν πρόκειται να καταβάλει χρηματικά ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Αν διαπιστώσετε κάτι ύποπτο ενημερώστε άμεσα την Αστυνομία και την Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο τηλέφωνο 22-808200 ή και μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας καταγγελιών για ηλεκτρονικά εγκλήματα, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://cybercrime.police.gov.cy/police/CyberCrime.nsf/subscribe_gr/subscribe_gr?OpenForm.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διάφορες μορφές ηλεκτρονικής απάτης, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.cypruspolicenews.com, στο πεδίο «ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟΑπάτες μέσω διαδικτύου» ή στην ιστοσελίδα www.cyberalert.cy.

Τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης ανέλαβε το Γραφείο Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος του ΤΑΕ Λεμεσού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Δειτε Επισης

Τρίτη σύλληψη για πετροβολισμό περιπολικού στη Λεμεσό-Χειροπέδες σε 20χρονο
Γεωπολιτική, δημογραφικό και… Τραμπ πίσω από την εκλογή του νέου Πάπα
Βουλευτές του Κογκρέσου σε Τραμπ: «Ο Ερντογάν παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο, κατέχει παράνομα τμήματα της Κύπρου»
Φωτιά σε εν κινήσει όχημα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας–Λεμεσού
Παραβίαση κατάπαυσης πυρός από τη Ρωσία καταγγέλλει η Ουκρανία
Δύο πρόσωπα εντοπίστηκαν τραυματισμένα σε διάστημα μισής ώρας στη Λεμεσό-Διερευνά επιθέσεις η Αστυνομία
Χειροπέδες σε 17χρονο για τα επεισόδια του Μεγάλου Σαββάτου στα Λειβάδια
Υψηλές θερμοκρασίες και σκόνη στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Άλλη μια επίθεση εναντίον διανομέα φαγητού στη Λεμεσό-Του έκλεψαν το μοτοποδήλατο
Το νεκρό καγκουρό μετά από μάχη και η παραλαβή από ζωολογικό κήπο... μυστήριο-Όσα υποστηρίζει ο 36χρονος