Δείχνει ασυμβίβαστο το πόρισμα για Αντωνίου-Κλήθηκε εκτάκτως στο Προεδρικό

Εξελίξεις σηματοδοτούνται γύρω από τον πρόεδρο του ΟΑΥ, Θωμά Αντωνίου, ο οποίος κλήθηκε εκτάκτως στο Προεδρικό, ώστε να πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Νίκο Αναστασιάδη, μετά και το πόρισμα της Επιτροπής Ασυμβίβαστου.  

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, το πόρισμα της Επιτροπής παραδόθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο και εντοπίζει ασυμβίβαστο για τον Θωμά Αντωνίου, σε σχέση με τη σύζυγο του, η οποία συμβεβλημένη με τον ΟΑΥ από τον Δεκέμβριο του 2020. 

Ως εκ τούτου, ο Νίκος Αναστασιάδης κάλεσε τον πρόεδρο του ΟΑΥ, όπου στο επίκεντρο βρίσκεται το ζήτημα της παραίτησης του, αφού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέμενε το πόρισμα προτού λάβει την απόφαση του.  

Υπενθυμίζεται πως το θέμα προέκυψε μετά τον εμφύλιο που προκλήθηκε από την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να διορίσει τον πρόεδρο του ΠΙΣ, Πέτρο Αγαθαγγέλου, στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΥ, με όλα τα μέλη να θέτουν θέμα ασυμβίβαστου, ενώ μετά τις αντιδράσεις ο διορισμός ανακλήθηκε. 

Ωστόσο, περνώντας στην αντεπίθεση, το ΚΕΒΕ κατήγγειλε τον Θωμά Αντωνίου για ασυμβίβαστο, με την Επιτροπή να αρχίζει διερεύνηση, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα και για τα υπόλοιπα μέλη.  

Το ασυμβίβαστο του Θωμά Αντωνίου εντόπισε και ο Γενικός Ελεγκτής, ο οποίος είχε αποστείλει επιστολή για το θέμα στον υπουργό Υγείας, στις 3 Αυγούστου. 

Στο μεταξύ, το Υπουργικό Συμβούλιο διόρισε τους πιο κάτω ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΥ: Παναγιώτη Καϊσερλίδη, Κυριάκο Δρουσιώτη και Νικόλα Θεοχαρίδη.  Η θητεία τους ισχύει μέχρι και τις 17 Σεπτεμβρίου 2027.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες πίσω από τον θάνατο του 76χρονου που υπέστη ηλεκτροπληξία
Πρωτοβουλία για Πολιτιστικό Δόγμα Κύπρου-Ελλάδας συζήτησαν ΥΠΑΝ και ΙΕΠ
Απέρριψε καταγγελία κατά της Χριστίνας Γιαννάκη η Αρχή κατά της Διαφθοράς
Άγριο φονικό στην Πάφο-Μαχαίρωσε και σκότωσε τη σύζυγο του
Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για επιχορηγούμενες άδειες εργοτοδουμένων-Ποιοι οι δικαιούχοι
ΟΚΥπΥ: Προσωρινά κλειστό το Κέντρο Υγείας Αμμοχώστου
Ανακοινώθηκε επίσημα ο διορισμός του Νικόλα Ιωαννίδη για τη θέση του Υφυπουργού Μετανάστευσης
Νεκρός 76χρονος που υπέστη ηλεκτροπληξία στον κήπο της οικίας του καθώς εκτελούσε εργασίες
Υπ. Εργασίας: Αφοσίωση Κυβέρνησης στη διασφάλιση καλύτερων μισθών και συντάξεων
Δόθηκε μάχη με τις φλόγες όλη τη νύχτα στην Πάφο-Απομακρύνθηκαν κάτοικοι από τα Κελοκέδαρα