Δείχνει ασυμβίβαστο το πόρισμα για Αντωνίου-Κλήθηκε εκτάκτως στο Προεδρικό

Εξελίξεις σηματοδοτούνται γύρω από τον πρόεδρο του ΟΑΥ, Θωμά Αντωνίου, ο οποίος κλήθηκε εκτάκτως στο Προεδρικό, ώστε να πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Νίκο Αναστασιάδη, μετά και το πόρισμα της Επιτροπής Ασυμβίβαστου.  

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, το πόρισμα της Επιτροπής παραδόθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο και εντοπίζει ασυμβίβαστο για τον Θωμά Αντωνίου, σε σχέση με τη σύζυγο του, η οποία συμβεβλημένη με τον ΟΑΥ από τον Δεκέμβριο του 2020. 

Ως εκ τούτου, ο Νίκος Αναστασιάδης κάλεσε τον πρόεδρο του ΟΑΥ, όπου στο επίκεντρο βρίσκεται το ζήτημα της παραίτησης του, αφού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέμενε το πόρισμα προτού λάβει την απόφαση του.  

Υπενθυμίζεται πως το θέμα προέκυψε μετά τον εμφύλιο που προκλήθηκε από την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να διορίσει τον πρόεδρο του ΠΙΣ, Πέτρο Αγαθαγγέλου, στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΥ, με όλα τα μέλη να θέτουν θέμα ασυμβίβαστου, ενώ μετά τις αντιδράσεις ο διορισμός ανακλήθηκε. 

Ωστόσο, περνώντας στην αντεπίθεση, το ΚΕΒΕ κατήγγειλε τον Θωμά Αντωνίου για ασυμβίβαστο, με την Επιτροπή να αρχίζει διερεύνηση, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα και για τα υπόλοιπα μέλη.  

Το ασυμβίβαστο του Θωμά Αντωνίου εντόπισε και ο Γενικός Ελεγκτής, ο οποίος είχε αποστείλει επιστολή για το θέμα στον υπουργό Υγείας, στις 3 Αυγούστου. 

Στο μεταξύ, το Υπουργικό Συμβούλιο διόρισε τους πιο κάτω ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΥ: Παναγιώτη Καϊσερλίδη, Κυριάκο Δρουσιώτη και Νικόλα Θεοχαρίδη.  Η θητεία τους ισχύει μέχρι και τις 17 Σεπτεμβρίου 2027.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Κομβικό θεωρεί το 2025 για τον τουρισμό ο Πρόεδρος-Στόχος η αναβάθμιση των επιμέρους τουριστικών προορισμών
Ζητά τιμολόγηση με βάση τη χρήση σε βιομηχανικές και βιοτεχνικές περιοχές η Βουλή
Καλούν στη Επιτροπή Γεωργίας την Παναγιώτου για τη λίμνη Μεμί-Ζητούν λύσεις για άρδευση οι βουλευτές
Απαντά στην Ελεγκτική για τις στάσεις το Τμήμα Δημοσίων Έργων-«Υπήρξε εκθειασμός του νέου σχεδιασμού»
Σοβαρά λάθη και ευθύνες καταλογίζει η Ελεγκτική σε ΤΔΕ για τις έξυπνές στάσεις-«Μικρές με μηδενική ορατότητα»
Λειτουργούν μόνο 16 από τους 26 ναυαγοσωστικούς πύργους στη Λεμεσό-Προβληματισμός για την υποστελέχωση
Στους 37 βαθμούς θερμοκρασία-Ο καιρός μέχρι την Παρασκευή
Ψάχνουν λύσεις για τους αγρότες και την έλλειψη νερού-Επί τάπητος το νομοσχέδιο για τα εξώδικα σε πολίτες
Καρότο και μαστίγιο Γεώργιου σε Τυχικό-Αντιφατικές ενέργειες για μνημόσυνο και διαμονή στην Αρχιεπισκοπή
Ένα στους δύο ΑμεΑ δεν λαμβάνουν επίδομα στην Κύπρο-«Η αναπηρία δεν συνεπάγεται με περιθωριοποίηση»