Αποδέχτηκε την παραίτηση Αντωνίου ο Πρόεδρος μετά το πόρισμα για ασυμβίβαστο

Αποδεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έγινε η παραίτηση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΥ, Θωμά Αντωνίου, μετά το πόρισμα της Επιτροπής Ασυμβίβαστου, ο οποίος κλήθηκε εκτάκτως στο Προεδρικό, ώστε να ενημερωθεί από τον Νίκο Αναστασιάδη για την απόφαση του. 

Το πόρισμα της Επιτροπής που παραδόθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο, εντόπισε ασυμβίβαστο για τον Θωμά Αντωνίου, σε σχέση με τη σύζυγο του, η οποία συμβεβλημένη με τον ΟΑΥ από τον Δεκέμβριο του 2020. 

Ως εκ τούτου, ο Νίκος Αναστασιάδης κάλεσε τον πρόεδρο του ΟΑΥ, όπου μετά από συνάντηση που πραγματοποίησαν, ο Θωμάς Αντωνίου ανακοίνωσε πως ο Πρόεδρος έκανε αποδεκτή την παραίτηση του. 

Στο μεταξύ, σε γραπτή του δήλωση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε πως «θέλω να εκφράσω τη λύπη μου καθώς μετά και την έκθεση της Επιτροπής Ασυμβιβάστου δεν είχα άλλη επιλογή από το να κάνω αποδεκτή την παραίτηση ενός από τους πρωτεργάτες και στενούς μου συνεργάτες στην κοινή προσπάθεια εισαγωγής της μεγάλης μεταρρύθμισης του ΓΕΣΥ, του Προέδρου του ΟΑΥ κ. Θωμά Αντωνίου.

Εκφράζω τις θερμότατες ευχαριστίες, αλλά και συγχαίρω τον κ. Αντωνίου για το έργο που επιτέλεσε με ιδιαίτερο ήθος, εντιμότητα, ευσυνειδησία και αφοσίωση».

Σε δηλώσεις του, ο κ. Αντωνίου ανέφερε πως είχε μια φιλική συζήτηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατά την οποία έγινε ανασκόπηση της κατάστασης και τι έχει επιτευχθεί όλα αυτά τα χρόνια, ενώ ήταν κοινή διαπίστωση πως ο οργανισμός είχε να αντιμετωπίσει τεράστιες δυσκολίες και αντιστάσεις για το θέμα της πανδημίας. 

Σε σχέση με την παραίτηση του, είπε πως ήταν στην διάθεση του Προέδρου ο οποίος ανέμενε το πόρισμα της Επιτροπής, έπειτα από το οποίο αποδέχθηκε την παραίτηση του, λέγοντας πως είναι «απόλυτα σεβαστή». 

Υπενθυμίζεται πως το θέμα προέκυψε μετά τον εμφύλιο που προκλήθηκε από την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να διορίσει τον πρόεδρο του ΠΙΣ, Πέτρο Αγαθαγγέλου, στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΥ, με όλα τα μέλη να θέτουν θέμα ασυμβίβαστου, ενώ μετά τις αντιδράσεις ο διορισμός ανακλήθηκε. 

Ωστόσο, περνώντας στην αντεπίθεση, το ΚΕΒΕ κατήγγειλε τον Θωμά Αντωνίου για ασυμβίβαστο, με την Επιτροπή να αρχίζει διερεύνηση, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα και για τα υπόλοιπα μέλη.  

Το ασυμβίβαστο του Θωμά Αντωνίου εντόπισε και ο Γενικός Ελεγκτής, ο οποίος είχε αποστείλει επιστολή για το θέμα στον υπουργό Υγείας, στις 3 Αυγούστου. 

Στο μεταξύ, το Υπουργικό Συμβούλιο διόρισε τους πιο κάτω ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΥ: Παναγιώτη Καϊσερλίδη, Κυριάκο Δρουσιώτη και Νικόλα Θεοχαρίδη.  Η θητεία τους ισχύει μέχρι και τις 17 Σεπτεμβρίου 2027.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ο Τραμπ εδώ και δύο χρόνια ζητούσε περισσότερη ασφάλεια αλλά η Μυστική Υπηρεσία απέρριπτε το αίτημά του
Στις Βρυξέλλες ο ΥΠΕΞ για Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων ΕΕ
Η Φον ντερ Λάιεν καλείται τώρα να επιλέξει Επιτρόπους-Οι... αμετακίνητοι και τα περιζήτητα χαρτοφυλάκια
Πήγε να κλέψει τουρίστα σε παραλία και έγινε τσακωτός 22χρονος-Ξάφρισε άλλους δυο λουόμενους
Η Ρωσία επιχειρεί την πέμπτη επίθεση με drone κατά του Κιέβου μέσα σε δύο εβδομάδες
Επιβάτης εγκλωβίστηκε στην τουαλέτα αεροπλάνου-Το σημείωμα της αεροσυνοδού για να τον καθησυχάσει
«Παιδί αγνοούμενου ζήτησε τη συμβουλή του Φειδία και αυτός απάντησε 'καλά κόρη μου εν τζαι είσαι η μόνη ορφανή'»
Στις φλόγες λυόμενη οικία στη Λεμεσό, πρόλαβε να εξέλθει ο ένοικος-Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο
«Στην Ελλάδα εξασκήθηκαν τα ισραηλινά μαχητικά που βομβάρδισαν τους Χούθι»-Τι υποστηρίζουν στο Ισραήλ
Σε τρομερή πίεση ο Μπάιντεν για να αποσυρθεί-«Μας καταστρέφεις, δεν μπορείς να νικήσεις» του είπε η Πελόζι