Νέος γύρος στον πόλεμο ΕΔΕΚ και Παπαδάκη-Απέκρυψαν τις εισφορές του για το 2021

Νέο πεδίο αντιπαράθεσης, αυτή τη φορά για τις εισφορές που έδιδε στο κόμμα κατά τη διάρκεια των προηγούμενων χρόνων, άνοιξε μεταξύ του Δημήτρη Παπαδάκη και της ΕΔΕΚ. Με αφορμή την ανάρτηση στην ιστοσελίδα της ΕΔΕΚ με τις καταστάσεις των εισφορών στο κόμμα, ο Δημήτρης Παπαδάκης βγήκε στην αντεπίθεση αμφισβητώντας τα.   

Με ανάρτηση του στο twitter ο κ. Παπαδάκης, παραθέτοντας εικόνες από τις καταστάσεις που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΔΕΚ, χαρακτήρισε τα στοιχεία πολύ περίεργα, σημειώνοντας πως δεν γίνεται καμία αναφορά στις εισφορές του 2021. Μάλιστα επισημαίνει πως ανάμεσα στα πρόσωπα που εμφανίζονται να έχουν προβεί σε εισφορές στο κόμμα, παρουσιάζονται χαμηλόμισθοι υπάλληλοι του κόμματος.

Ο κ. Παπαδάκης διερωτήθηκε, αν ο κάθε ένας δηλώνει ανεξέλεγκτα και χωρίς επιπτώσεις παραπλανητικά στοιχεία. 

Στον Δημήτρη Παπαδάκη απάντησε ο διευθυντής της ΕΔΕΚ Μορφάκης Σολομωνίδης, ο οποίος κάλεσε τον διαγραφέντα ευρωβουλευτή να σέβεται το κόμμα που τον ανέδειξε και να αξιοποιεί τον χρόνο του στο Ευρκωκοινοβούλιο προς όφελος της Κύπρου και όχι να ρίχνει λάσπη στην ΕΔΕΚ. 

«Για ακόμα μια φορά ο κος Παπαδάκης κατηγορώντας την ηγεσία της ΕΔΕΚ προσπαθεί να δικαιολογήσει τη συμπεριφορά του. Σε ανάρτησή του για την οικονομική συνεισφορά του στο κόμμα είπε τη μισή αλήθεια. Σκόπιμα απέκρυψε την άλλη μισή που είναι και η ουσία», ανέφερε ο κ. Σολομωνίδης.

Συνεχίζοντας ο κ. Σολομωνίδης, αναφέρει πως ο κ. Παπαδάκης απέφυγε να αναφέρει ότι, «η Κεντρική Επιτροπή της ΕΔΕΚ τον Ιούνιο του 2014 ομόφωνα ψήφισε (μαζί και ο ίδιος) και αποφάσισε όλοι οι πολιτειακοί αξιωματούχοι του Κόμματος να καταβάλλουν το 10% της αντιμισθίας τους στο Κεντρικό Ταμείο της ΕΔΕΚ». 

«Ο κος Παπαδάκης τα 5 πρώτα χρόνια της θητείας του ως ευρωβουλευτής, αντί για 640 ευρώ το μήνα:

  • Από τον Ιούνιο του 2014 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015 δεν κατέβαλλε εισφορά  (μηδέν ευρώ).
  • Από τον Ιανουάριο του 2016 μέχρι τον Ιούλιο του 2019 κατέβαλλε 20 ευρώ το μήνα, με εξαίρεση τον Ιανουάριο του 2019 που κατέβαλε 660 ευρώ. 

Ανάφερε ότι αν και διαγραμμένος από το Κόμμα κατέβαλλε μηναία εισφορά. Η καταβολή ήταν αποτέλεσμα της προηγηθείσας συμπεριφοράς του και της μη καταβολής μηνιαίας εισφοράς. Ως εκ τούτου για να είναι υποψήφιος το 2019 υπέγραψε Ανέκκλητο Γραμμάτιο για μηνιαία εισφορά ύψους 650 ευρώ τον μήνα, αρχής γενόμενης από τον Αύγουστο του 2019», πρόσθεσε. 

Επιπρόσθετα, ο κος Παπαδάκης, συνέχισε ο Διευθυντής της ΕΔΕΚ, «αν και κατά τα άλλα λαλίστατος, αποφεύγει να εξηγήσει γιατί προχώρησε σε ενοικίαση ακίνητου του Κόμματος που ήταν εγγεγραμμένο σε εταιρία που ήταν μέτοχος και διευθυντής, χωρίς να ενημερώσει την ηγεσία. Η αξιοποίηση στη συνέχεια του ακίνητου από την ΕΔΕΚ, οδήγησε τους αρχικούς ενοικιαστές στις 25.9.2018 να καταθέσουν αγωγή σε βάρος της ΕΔΕΚ και του κου Παπαδάκη. Δεν είπε ποτέ σε ποιο ταμείο θα κατατίθετο το ενοίκιο».  

«Είναι διατεθειμένος να δοθούν στην δημοσιότητα όλα τα στοιχεία;», διερωτήθηκε.

«Ο κος Παπαδάκης, τον οποίο η ΕΔΕΚ εξέλεξε, κεφαλαιοποιεί κάθε μήνα χιλιάδες ευρώ. Θα έπρεπε να σέβεται το κόμμα που τον ανέδειξε και να αξιοποιεί τον χρόνο του στο ευρωκοινοβούλιο προς όφελος της Κύπρου και όχι για να ρίχνει λάσπη στην ΕΔΕΚ. Η ΕΔΕΚ θα συνεχίσει να εργάζεται προς όφελος των πολιτών και να πράττει ότι ακριβώς προνοεί η νομοθεσία και το καταστατικό της», κατέληξε ο Μορφάκης Σολομωνίδης.

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Ελληνοκύπριοι φοιτητές αποδοκίμασαν τον Τατάρ στο Λονδίνο
Ενοχλήθηκε με το ταξίδι του ΠτΔ στην Αθήνα ο Τατάρ-«Προσπάθησε να παραπλανήσει την διεθνή κοινότητα»
Αννίτα: Να μην εγκαταλείψουμε ποτέ τον αγώνα για τερματισμό της κατοχής
Εκδόθηκε ο 10ος τόμος του «Φακέλου της Κύπρου»
Μη αποδεκτή η σημερινή κατάσταση πραγμάτων στην Κύπρο υποστηρίζουν Ε/κ και Τ/κ κόμματα
Στην ατζέντα της Ισπανικής Προεδρίας το Κυπριακό
Προσφυγή Ελεγκτικής σε INTOSAI για μη υποβολή στοιχείων από ΥΠΑΜ και ΓΕΕΦ
O Πρόεδρος Χριστοδουλίδης συμμετείχε στη 2η Σύνοδο για τη Δημοκρατία μέσω τηλεδιάσκεψης
Αλλαγές στο σχέδιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ για ίδια κατανάλωση
Δέκα υποτροφίες για σπουδές σε θέματα καινοτομίας και τεχνολογίας για γυναίκες εξήγγειλε ο Πρόεδρος