Εκατομμύρια βγάζει το ψευδοκράτος από Ελληνοκύπριους που αγοράζουν καύσιμα

Υπό από τον τίτλο «131 εκατομμύρια μηνιαία έσοδα», η εφημερίδα «Ντιγιαλόγκ» γράφει σήμερα, όπως μεταδίδει το ΓΤΠ, ότι σημαντικά έσοδα έχει το ψευδοκράτος από τις πωλήσεις καυσίμων.

Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στην εφημερίδα από το "υπουργείο οικονομίας και ενέργειας", τον τελευταίο μήνα ανήλθε στα 37 εκατομμύρια 41 χιλιάδες 663 λίτρα η κατανάλωση καυσίμων, όπως βενζίνη 95 και 98 οκτανίων, πετρέλαιο κίνησης (Eurodiesel), κηροζίνη και καύσιμα για αεροσκάφη στα κατεχόμενα.

Από την πώληση βενζίνης το «κράτος» παίρνει 23,64% φόρο και δασμό και από το πετρέλαιο κίνησης 13,36%. Τα έσοδα από την φορολογία των συνολικά 15 εκατομμυρίων 127 χιλιάδων 619 λίτρων βενζίνης 95 και 98 οκτανίων που πωλήθηκαν τον τελευταίο μήνα ξεπέρασαν τα 71 εκατομμύρια τουρκικές λίρες (ΤΛ), ενώ τα έσοδα από τα 18 εκατομμύρια 693 χιλιάδες 280 λίτρα Eurodiesel πλησίασαν τα 60 εκατομμύρια ΤΛ.

Τα συνολικά έσοδα από τη φορολογία ξεπερνούν τα 131 εκατομμύρια ΤΛ, σημειώνει η εφημερίδα, αναφέροντας ότι Ελληνοκύπριοι συρρέουν μαζικά στα πρατήρια καυσίμων στα κατεχόμενα λόγω των χαμηλών τιμών.

 

 

Δειτε Επισης

Αποκαλυπτικοί διάλογοι του κυκλώματος μαστροπείας που εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ-«Σάλταραν τα κορίτσια»
Απευθύνθηκε στον κυπριακό λαό πριν τη Γενεύη ο Πρόεδρος-«Είμαστε έτοιμοι αλλά και προετοιμασμένοι»
Κατηγορεί τον Πούτιν για καθυστέρηση της εκεχειρίας ο Ζελένσκι-Πιέσεις στη Μόσχα από «συμμαχία των προθύμων»
Παραθέτει τις δράσεις του για το υδατικό το ΤΑΥ-Κάθε χρόνο και χειρότερα οι εισροές στα φράγματα
Καλούν τη Ρωσία να δείξει πολιτική βούληση για τερματισμό του πολέμου Φον Ντερ Λάιεν και Κόστα
Απέλασε 10χρονη με καρκίνο στον εγκέφαλο ο Τραμπ-«Οι αρχές κρατούν στα χέρια τους τη ζωή των παιδιών μου»
Χτίζουν «κοινωνικές κατοικίες» σε γη ελληνοκυπρίων οι Τούρκοι-Στις 28 Μαρτίου αρχίζουν οι εργασίες
Κυκλοφορούσε με εξάρτηση και αεροβόλο 32χρονος στην Ομόνοια-Είχε συμμετοχή σε ριάλιτι γνωριμιών
ΒΙΝΤΕΟ: Καρέ καρέ η στιγμή που όχημα πέφτει πάνω σε διαδηλωτές στο Βελιγράδι-Tραυματίστηκαν τρία άτομα
Συνάντησε και την ΤΜΤ πριν τη Γενεύη ο Τατάρ-«Είναι απαραίτητη μια λύση στη βάση του "ίσου κυρίαρχου κράτους¨"»