Την αναγνώριση βρετανικού τίτλου σπουδών στη φαρμακευτική συζήτησε η Επιτροπή Παιδείας

Την αναγνώριση του τίτλου σπουδών «Master of Pharmacy» του Ηνωμένου Βασιλείου, συζήτησε σήμερα, Τετάρτη η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της Επιτροπής Παιδείας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Παύλος Μυλώνας, είπε ότι «είναι ένα θέμα που είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε από το ΚΥΣΑΤΣ, από τους επαγγελματικούς συλλόγους και συνδέσμους και νομίζω ότι όλοι οι βουλευτές έχουμε αποκομίσει ο καθένας ξεχωριστά κάποια θέματα τα οποία μας απασχολούν».

«Εγώ προσωπικά δεν έχω καταλάβει ακόμα αν τα μαθήματα τα οποία δεν έχουν διδαχθεί οι συγκεκριμένοι φοιτητές από το Ηνωμένο Βασίλειο, επηρεάζουν την ικανότητα τους να βρίσκονται πίσω από ένα πάγκο φαρμακείου. Ρώτησα δύο, τρεις φορές, όμως πρέπει να σκεφτούμε ότι ήδη υπάρχουν τέτοιοι φαρμακοποιοί και είχαν πάρει την άδεια και εργάζονται, οπόταν αυτά τα παιδιά που τελείωσαν και αδικούνται θα πρέπει να τους καλύψουμε με μια μεταβατική περίοδο εκτιμώ, λειτουργώντας πάλι ως Κυπριακή Δημοκρατία και ως θεσμοί, όπου μπαλώνουμε τρύπες και τρέχουμε εκτονυστέρων και όχι εκ των προτέρων να έχουμε συγκεκριμένα πλαίσια», πρόσθεσε.

Ο Βουλευτής της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, Αλέκος Τρυφωνίδης, σε δηλώσεις του είπε ότι στο δεύτερο θέμα που εξέτασε η Επιτροπή για τους απόφοιτους Φαρμακευτικής από Πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου, που είχαν εγγραφεί προ και αποφοίτησαν μετά το Brexit και τις διαδικασίες μέσω του ΚΥΣΑΤΣ που ζητούνται για ισοτιμία του πτυχίου τους, «είναι πρωτόγνωρο για εμάς γιατί τα μαθήματα στα Πανεπιστήμια είναι τα ίδια και πριν και μετά το Brexit».

«Εάν ακολουθηθεί η διαδικασία που ζητά το ΚΥΣΑΤΣ, τότε πρέπει να ανακληθούν οι άδειες εκατοντάδων φαρμακοποιών που εργάζονται είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα. Εισήγηση μας για επίλυση του θέματος που σήμερα εμφανίστηκε με τους αποφοίτους της Φαρμακευτικής αλλά και άλλων κλάδων που θα εμφανιστούν λόγω της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, είναι επειγόντως η Κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή νομοσχέδιο το οποίο θα ρυθμίζει αυτή τη μεταβατική περίοδο», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Σε μια εβδομάδα η τελευταία συνάντηση για ΑΤΑ-Μηδαμινές ελπίδες για θετική κατάληξη
Έντονη αντίδραση Γιούλας Πιτσιάλη για επέκτασης φοίτησης παιδιών με αναπηρία-«Λανθασμένες πολιτικές αποκλεισμού»
Ανοίγει την ερχόμενη Τρίτη η πλατφόρμα για αιτήσεις για ηλεκτροκίνηση-Οι χορηγίες που παραχωρεί το κράτος
Έντονος ο Κέττηρος για τις προσφυγικές κοινότητες-Ζητά στρατηγικό σχεδιασμό
Το 2026 στη Βουλή η ειδική νομοθεσία για αναπηρία-Βάλλουν κατά Υφυπουργείου Πρόνοιας οι οργανώσεις
Κομβικό θεωρεί το 2025 για τον τουρισμό ο Πρόεδρος-Στόχος η αναβάθμιση των επιμέρους τουριστικών προορισμών
Ζητά τιμολόγηση με βάση τη χρήση σε βιομηχανικές και βιοτεχνικές περιοχές η Βουλή
Καλούν στη Επιτροπή Γεωργίας την Παναγιώτου για τη λίμνη Μεμί-Ζητούν λύσεις για άρδευση οι βουλευτές
Απαντά στην Ελεγκτική για τις στάσεις το Τμήμα Δημοσίων Έργων-«Υπήρξε εκθειασμός του νέου σχεδιασμού»
Σοβαρά λάθη και ευθύνες καταλογίζει η Ελεγκτική σε ΤΔΕ για τις έξυπνές στάσεις-«Μικρές με μηδενική ορατότητα»