ΕΜΑ: Κάνετε όποια ενισχυτική δόση εμβολίου κατά της Covid υπάρχει διαθέσιμη

Οι άνθρωποι στην Ευρώπη θα πρέπει να κάνουν οποιαδήποτε ενισχυτική δόση εμβολίου υπάρχει διαθέσιμη γι' αυτούς τους επόμενους μήνες, δήλωσε σε συνέντευξή της στο Ρόιτερς η Έμερ Κουκ, εκτελεστική διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA).

Εκτός από τα αρχικά εμβόλια κατά της Covid, ο EMA έχει εγκρίνει τις τελευταίες εβδομάδες αριθμό εμβολίων προσαρμοσμένων στην παραλλαγή Όμικρον.

«Η προσέγγιση που έχουμε πάρει στην Ευρώπη είναι να έχουμε πλουραλισμό επιλογών επειδή αναγνωρίζουμε ότι οι ανάγκες σε διαφορετικά κράτη μέλη μπορεί να είναι διαφορετικές», δήλωσε η Κουκ προσθέτοντας πως οι χώρες είναι πιθανό να αρχίσουν τις εκστρατείες τους σε διαφορετικούς χρόνους ή να συνδυάσουν τους εμβολιασμούς για την Covid με τα εμβόλια για τη γρίπη.

Οι άνθρωποι μπορεί να έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν την ενισχυτική δόση τους, δήλωσε η ίδια, «όμως πραγματικά πολλά εξαρτώνται από το τι υπάρχει διαθέσιμο εκεί όπου βρίσκεσαι».

«Το μήνυμά μου είναι να έχετε εμπιστοσύνη σε όποια εμβόλια σας προσφέρονται», τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ

 

 

Δειτε Επισης

Επιστροφή στο σημείο μηδέν μετά το «ναυάγιο» των συνομιλιών για την Ουκρανία-Τα τρία συμπεράσματα
Η σκυτάλη στους ισχυρούς-Ποιοι ζητούν συνάντηση κορυφής Τραμπ με Πούτιν για την Ουκρανία
Ο Νετανιάχου απειλεί σφοδρότερα πλήγματα εναντίον των Χούθι στην Υεμένη
Το World Press Photo αναστέλλει την αναγνώριση της φωτογραφίας «Το κορίτσι της ναπάλμ»
Πάνω από 100 νεκροί Παλαιστίνιοι από το πρωί της Παρασκευής στη Γάζα-«Ένας βομβαρδισμός κάθε τέσσερα λεπτά»
«Φιάσκο» οι συνομιλίες Ρωσίας με Ουκρανία στην Κωνσταντινούπολη-Οι απειλές και τα αιτήματα
Μακρόν μετά την επικοινωνία με Τραμπ-«Ο Πούτιν απορρίπτει την ειρήνη, συντονιζόμαστε με ΗΠΑ για ενιαία απάντηση»
Ρόλο στην ανάπτυξη της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας ζητά και πάλι ο Ερντογάν
ΒΙΝΤΕΟ: Ο Έντι Ράμα γονάτισε για να υποδεχθεί τη Μελόνι στην Αλβανία
Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία βομβαρδίζει το λιμάνι Σάλιφ στην Υεμένη